Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001070 6
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  26 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cultură


FOTO/VIDEO: Domnica Dologa – emoţionată, într-o ipostază cum rareori aţi mai văzut-o...

30/06/2017 08:47:44 Ioana BRADEA  
 
Bistriţenii obişnuiţi s-o vadă pe îndrăgita interpretă de muzică populară în straie tradiţionale, interpretând cântece vechi din folclorul acestor meleaguri – au avut parte, ieri seară, de o mare surpriză: solista şi-a făcut apariţia la Centrul Cultural Dacia, într-o elegantă rochie de seară albastră, fiind foarte emoţionată:
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Toţi părinţii sunt alarmaţi...! Nu cumva să evadeze copiii din lupta pentru perfecţiune

28/06/2017 10:38:30 Ioana BRADEA  
 
Nemaipomenit... Părinţii şi-au închis copiii în case şi au decis să facă toate lucrurile în locul lor. O situaţie fără precedent, pornită din dorinţa de a salva onoarea fiecărei familii şi a menţine imaginea publică atât de mult preţuită şi râvnită în societate! Totul - din cauza unui băieţel care a fugit de-acasă, în căutarea ursuleţului de pluş:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: A cântat alături de legendara Aretha Franklin. A poposit şi la Bistriţa pentru o vreme

27/06/2017 14:46:22 Ioana BRADEA  
 
După un accident rutier, în urma căruia s-au ales cu unele contuzii, entorse şi zgârieturi, după alte două concerte susţinute cu casa închisă la Bucureşti şi Braşov - doi muzicieni de excepţie au poposit pentru o vreme şi la Bistriţa. Unul dintre ei are origini în Teaca, celălalt a cântat alături de Aretha Franklin...
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO. De admirat, la Sîngeorz-Băi: O femeie de o frumuseţe orbitoare şi un talent ieşit din comun

26/06/2017 10:52:46  
 
S-a născut în 1890 în Mărişelu, s-a căsătorit la nici 15 ani cu un funcţionar superior de la Banca "Coroana” din Bistriţa, şi-a expus primele tablouri la Castelul Banffy din Cluj, iar pe francezi i-a dat peste cap cu „temperamentul vibrant”, „timbrul de soprană” şi „vocea de cristal”. Tablourile ei pot fi admirate acum la Sîngeorz-Băi:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Ultimele zile în care vă mai puteţi rezerva loc în atelierele extraordinare de la Telciu...!

26/06/2017 10:13:24 Ioana BRADEA  
 
E vorba de un atelier de teatru care începe în Telciu, pe 3 iulie - un atelier în care copiii vor avea şansa să contureze harta emoțiilor, miturilor, misterelor și istoriilor trăite sau închipuite. Distanțele, clădirile şi natura vor fi câmpul lor de joacă, dar există şi alte ateliere deosebite pentru pasionaţii de filme, desen sau modelaj în lut:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Îţi pică plombele când vezi ce se întâmplă aici...!

24/06/2017 16:32:02 Ioana BRADEA  
 
Cum arăta o oglindă folosită de doamnele de pe aceste meleaguri acum mai bine de 2500 de ani...? Ce fel de cercei le împodobeau urechile? Ce fel de arme sau unelte foloseau bărbaţii lor? O impresionantă lecţie de istorie vă stă la dispoziţie la Muzeul Judeţean, unde a fost inaugurată o expoziţie care cuprinde uimitoare surprize:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO. Deţinuţii din Penitenciarul Bistriţa – într-un spectacol tulburător: “Şi nu uitaţi că suntem vii...! We are alive!”

22/06/2017 10:23:15 Ioana BRADEA  
 
„Regretele sunt târzii, ştiu. Dar asta am făcut. Am fost un proxenet, am încercat să fac o muncă mai uşoară... Am făcut o greşeală, acum 17 ani, pentru care am suferit şi suferă şi familia mea, care se află aici, în sală...”, a mărturisit Paul Fishu, la Sinagogă, după spectacolul „miercuri am fost toată ziua viu”:
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Cutremurătoare mărturisire, cu ochii înecaţi înăuntru, în pragul orbirii...

21/06/2017 12:22:33 Ioana BRADEA  
 
Până la 22 de ani a trăit în lagărele din Kazahstan împreună cu părinții și fratele lui, unde au reuşit să găsească metode de supravieţuire sufletească desenând cu atâta pasiune încât paznicii i-au făcut rost de profesori, tot dintre deţinuţi... „Ador să dorm pentru că visez că văd...”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: De la Bach – la Beatles, o cale atât de lungă, presărată cu emoţii şi muzică fantastică...

18/06/2017 14:13:49 Ioana BRADEA  
 
O inedită şi necesară călătorie muzicală i-a purtat ieri seară pe melomanii din Bistriţa de la complexitatea şi virtuozitatea muzicii lui Bach, la melancolia contemporană a unor piese compuse de legendarii Beatles, într-un concert de excepţie susţinut de chitaristul Costin Soare.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Bistriţa – personaj într-o poveste spectaculoasă

17/06/2017 11:33:34 Cristina MILEA  
 
„Într-o noapte intră în locuinţa primarului Gregorius Waum un ungur cu un ochi, îl tăie cu sabia şi îi spintecă un picior. Acest atentator a fost prins şi executat prin decapitare...” Cum să curbezi trecutul şi prezentul ca să-l potriveşti să se întâmple concomitent, într-un moment la care să fim şi noi martori...
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Farmacia s-a reinventat, pentru a oferi alinare şi sufletelor

17/06/2017 09:06:09 Ioana BRADEA  
 
Surpriză de proporţii pentru bistriţenii care obişnuiau să traverseze strada Cerbului, în apropiere de centrul oraşului, şi să se oprească uneori la farmacia care exista aici, până nu demult. De câteva zile, însă, locul arată cu totul altfel: a fost remodelat pentru a oferi alinare şi sufletului, nu doar trupului care are nevoie de medicamente.
citește tot articolul [ 0 comentarii

IOANA BRADEA – O reușită lansare neconvențională de carte!

15/06/2017 13:33:52  
 
Dacă „surpriza” este ceea ce definește noul volum de proză al Ioanei Bradea, prin conținut și textură, atunci trebuie spus că aceeași percepție ne-a lăsat și „lansarea” din seara zilei de 14 iunie 2017, în Casa lui Andreas Beuchel / Ioan Zidarul – Johannis Murator, din centru.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Impresionant până la lacrimi. Răscolitor. Imperial...

12/06/2017 10:19:50 Ioana BRADEA  
 
Se spune că această capodoperă a fost compusă la Viena, pe când oraşul era sub asediul armatelor lui Napoleon, şi că muzicianul era adăpostit în pivniţa fratelui său, cu perne la ureche pentru a nu fi deranjat de zgomotul bombardamentelor... De atunci încoace, continuă să cucerească şi să lumineze suflete...
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Omul cu o singură aripă a fost aici. Chiar în oraşul nostru!

09/06/2017 09:13:29 Ioana BRADEA  
 
Se spune că uneori omul intră în cerc şi nu mai poate ieşi... ! Vă e frică de întrebări existenţiale, de bătrâneţe sau de moarte?! Încercaţi o spălare pe creier! Spălarea creierului nu dăunează în niciun fel sănătăţii! Totuşi...! Cât să mai stăm aşa... nenumăraţi...?!
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Sărbătoarea cărţilor, la Biblioteca Judeţeană. A început târgul de carte CoşBook

08/06/2017 19:08:40 Ioana BRADEA  
 
În ciuda ploii torenţiale care a căzut azi aproape toată ziua peste oraş, cei mai mici sau mai pasionaţi cititori de carte s-au simțit privilegiaţi: Târgul de carte pentru copii şi adolescenţi CoşBook, organizat pentru al doilea an la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”, şi-a deschis azi porţile cu o mulţime de evenimente şi invitaţi de seamă:
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Spectaculoase peisaje realizate în Olanda şi Mexic – expuse la Bistriţa

08/06/2017 09:47:30 Ioana BRADEA  
 
Peste 20 de peisaje spectaculoase care surprind imagini din Olanda sau Mexic, dar şi cu renumita lalea pestriţă din Bistriţa-Năsăud sunt expuse şi pot fi admirate în galeria de arte a Centrului Judeţean pentru Cultură de pe Bulevardul G-ral Grigore Bălan:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Pentru al doilea an consecutiv, textul unui scriitor din Bistriţa – subiect la BAC

07/06/2017 12:06:48 Ioana BRADEA  
 
„Copiii te-ntorc pe dos, te scutură, privesc înăuntru şi zgândăresc mecanismul. Din nimeni, devii cea mai simpatică jucărie, cea mai vestită bucătăreasă, cea mai iscusită infirmieră, cel mai complex dicţionar, cea mai flexibilă dansatoare, cea mai rizibilă cântăreaţă, cel mai talentat clovn. Cea mai grea năpastă...".
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Copacii – cu capul în jos şi crengi în loc de rădăcini, într-o şcoală din Bistriţa

04/06/2017 15:41:28 Ioana BRADEA  
 
Chiar dacă această şcoală pare să se menţină într-un con de umbră, lucrurile care se întâmplă aici nu sunt deloc neglijabile. Dimpotrivă. Aici copiii văd copaci cu capul în jos şi crengi în loc de rădăcini... „Este o bucurie să observi cât de surprinzător ştiu copiii să descifreze lucrurile în jurul lor...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Nu că ar fi avut ceva personal cu noi, dar ne-au răscolit definitiv

01/06/2017 13:44:17 Ioana BRADEA  
 
Unul dintre cei mai mari pianiști ai tinerei generații, compozitor, solist și leader de grup, considerat revelația jazz-ului polonez pe scena europeană şi apreciat pentru virtuozitatea, creativitatea și tehnica desăvârşită, a poposit şi la Bistriţa! Pianul cu poeme pentru copii - astă-seară, la Bistriţa:
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Un chitarist din Bistriţa, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, într-un concurs desfăşurat în Muntenegru

01/06/2017 10:46:02 Ioana BRADEA  
 
Chitarişti din Franţa, Italia, Croaţia, Serbia, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru şi România au participat recent, în localitatea Tivat din Muntenegru, la cea de-a XI-a editie a unui festival internaţional. Un muzician din Bistriţa - pe cea mai înaltă treaptă a podiumului...!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Se apropie Şcoala de Vară de la Telciu! Înscrieri şi alte detalii

01/06/2017 09:21:41 Ioana BRADEA  
 
14 cursuri, 4 ateliere (teatru, film documentar și desen narativ + modelaj în lut) pentru copiii și tinerii din Telciu și din localitățile învecinate, două spectacole de teatru, 5 seri de proiecții de film, lansări de cărți și reviste, dezbateri și excursii. Toate se întâmplă în august, la Telciu. Ar fi momentul să vă înscrieţi repejor!
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO. Un experiment reuşit, la Liceul de Arte „Corneliu Baba”. Să muşti din tablouri, nu altceva...!

30/05/2017 09:09:40 Ioana BRADEA  
 
Timp al formelor dulci, la Casa Argintarului, şi zeci de geometrii interioare prinse cu sfoară pe pereţi, ca nişte zmeie purtate de aromele copilăriei şi ale prăjiturilor de demult. Elevii clasei a IX-a B de la Liceul de Arte „Corneliu Baba” au inaugurat ieri după-amiază o expoziţie din care emană o dinamică extraordinară şi foarte plăcută:
citește tot articolul [ 0 comentarii

ADDENDA LECTURII - Ioana Bradea - „O carte doar pentru Dumnezeu”?!

26/05/2017 17:00:50  
 
Rândurile ce urmează sunt metatextul la o avanpremieră: cea de-a treia apariție editorială a scriitoarei Ioana Bradea - Înalt este numele tău – Editura Humanitas, București, 2017, a cărei lansare va avea loc mâine, la Târgul de Carte de la București și la Bistrița pe 14 iunie!
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Tenorul cu voce de aur de pe Valea Bârgăului – omagiat de un bărbier spaniol carismatic, curajos şi romantic

22/05/2017 09:18:51 Ioana BRADEA  
 
S-a născut în Bistriţa Bârgăului, a absolvit Facultatea de Drept şi a devenit doctor în ştiinţe juridice, dar a renunţat la cariera juridică, preferând să se dedice muzicii, graţie vocii de aur cu care era înzestrat. A fost ctitorul Operei Române din Cluj şi primul ei director, fiind celebrat ieri seară cu una dintre operele de succes ale lumii:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Sute de bistriţeni în stradă, vizitând muzeul în plină noapte

20/05/2017 23:48:05 Ioana BRADEA  
 
O seară de neuitat pentru sute de bistriţeni care au trecut în această seară pragul Muzeului Judeţean din Bistriţa, profitând că intrarea este gratuită şi că porţile instituţiei sunt deschise până la miezul nopţii. S-au bucurat de folk, expoziţii de artă, filme şi jocuri pentru cei mici, culori vii, muzică şi relaxare:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Pentru că Dumnezeu nu poate fi prezent peste tot, a inventat-o pe mama...!

20/05/2017 10:47:46 Ioana BRADEA  
 
Elevii Colegiului „Andrei Mureşanu” s-au bucurat de un inedit Târg de Carte – un proiect unic între şcolile din judeţ – care a avut parte şi de un invitat special, artistul şi graficianul Ion Barbu, cel care a realizat singurul Muzeu al Mamei din România. „Ai ocazia să plonjezi într-un alt univers. Să trăieşti mai multe vieţi deodată..."
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Lecţii de supravieţuire artistică cu Trupa Helios

20/05/2017 09:28:58  
 
Suntem obişnuiţi cu spectacole artistice de bună calitate, cu o interpretare firească, cu premii adjudecate de trupa Helios de la Palatul Copiilor din Bistriţa, coordonată de profesoara Antonia Orban Sima care a oferit, zilele trecute, încă o surpriză – „Clinica sinucigaşilor”!
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Cum sună viaţa... Cum suni tu...?

19/05/2017 10:29:52 Ioana BRADEA  
 
Cum sună soarele? Cum sună iarba, vântul, cerul, pământul, frigul, ceaţa, tăcerea? Cum sună viaţa...? Dar tu, cum suni tu...? Am aflat răspunsurile acestor întrebări tulburătoare ieri seară, la Sinagogă, într-un concert de excepţie în care muzica a vibrat atât de pasional, în care a fost vorba de viaţă sau moarte, muzică sau nimic altceva..
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Inedită radiografie a oraşului Sîngeorz-Băi

18/05/2017 10:22:50  
 
Timp de 7 zile, cinci dintre cei mai importanţi scriitori contemporani au vizitat Sîngeorz-Băi, au interacţionat cu elevii Liceului Teoretic „Solomon Haliţă”, s-au întâlnit cu oameni din diferite medii, întruchipând, practic, o radiografie a oraşului. În final, va ieşi o carte care va reflecta ce înseamnă Sîngeorzul în 2017:
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO. Cel mai frumos cadou de nuntă...

16/05/2017 10:19:50 Ioana BRADEA  
 
Nu se mai poartă, nu mai găseşti în zilele noastre tineri care să facă asemenea cadouri, dar tot e bine că s-a întâmplat şi că am aflat şi noi despre tânărul de 31 de ani care i-a dăruit iubitei cel mai frumos cadou de nuntă: un tandru şi învăluitor salut de dragoste...
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro