Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001007 1
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  36 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Reportaj


FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul

27/03/2018 21:11:57 Bianca SARA  
 
De două săptămâni, Vasile Mihalcia, un militar de 35 de ani din Batalionul 812 Infanterie, se află în Afganistan, unde a cerut să meargă, deși și la ultima misiune în teatrul de operații și-a pus viața în pericol. Militarul face aceste sacrificii pentru a putea să strângă bani să-și facă bine micuțul de trei ani și jumătate.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Liceul Tehnologic de Servicii din Bistrița - o „școală pentru ziua de mâine”!

25/03/2018 12:13:43  
 
Dragi părinți, gândiți-vă serios... La această școală, dacă se țin de treabă pot să se aleagă de-adevăratelea cu o „meserie brățară de aur”. Viitorul este al lor. Cu minciuna și înșelăciunea nu se ajunge prea departe! Și apoi, satisfacția care se citește în ochii acestor elevi, nu-i de vino-ncoa’...! Și chiar merită fiindcă nu ard gazul de pomană..
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: 30 de ani de existență pentru Ansamblul de dans modern METEOR de la Palatul Copiilor din Bistrița

24/03/2018 11:44:30  
 
„Ce bucurie mai mare aș putea resimți decât văzându-i pe părinții copiilor de azi, dansatorii de ieri ai ansamblului Meteor, aducându-și odraslele tot aici, la ansamblul nostru...?”, ne mărturisea, zilele trecute, Zina Morar. „Da, dacă ar fi să o iau de la capăt, fără reținere, tot asta aș face! E viața mea...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

Când pokerul este transformat în job. Un năsăudean își măsoară forțele cu cei mai buni jucători profesioniști din Europa

20/03/2018 17:36:42 Bianca SARA  
 
Un năsăudean de 26 de ani face senzație la evenimentele de poker din întreaga Europă. Pasiunea și-a descoperit-o pe când era doar în adolescență, iar la 21 de ani nu doar că era independent financiar, ci deja își măsura forțele cu cei mai buni din Europa.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Omenia... din lada de Zestre a satului bistrițean și năsăudean!

17/03/2018 15:16:08  
 
Doi dascăli inimoși, devotați cauzei: doamna Sorina Cazac, profesoară de limba și literatura română și domnul Dănuț Archiudean, profesor de istorie. O școală cu profil tehnic de peste 40 de ani: Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” din Bistrița și un adevărat Muzeu etnografic, deschis la parterul clădirii principale:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO. La Herghelia Beclean, eroii zilei au fost armăsarii Incitato și Vin!

10/03/2018 11:14:32  
 
Abandonând terapia „antinevralgicului sau algocalminului” și recurgând, în schimb, la prezența benefică a cailor, infinit mai eficientă decât „hapurile”, trebuie să adaug: este adevărat că „Dumnezeu nu a lăsat caii să vorbească pentru a nu-i pune pe oameni în încurcătură” și că „înfățișarea unui cal îl ajută pe om să fie mai bun”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

8 MARTIE: De 1 Leu - Fericire - tuturor Evelor! Vă oferă din inimă, BIANCA!

08/03/2018 08:26:34  
 
Mă grăbeam ieri spre Târgu Mureș. La ieșirea din Dipșa, din goana mașinii, nu mică mi-a fost mirarea când am revăzut-o, în buza drumului, pe draga de Bianca... O fetiță cuminte, la locul ei, foc de harnică și descurcăreață. Ea mi-a vândut toporași și viorele, anul trecut.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO - Cum a reușit o bistrițeancă să le vândă americanilor genți din piele realizate în Transilvania

05/03/2018 10:08:19 Bianca SARA  
 
O bistrițeancă de 27 de ani, specializată în business și marketing, le vinde americanilor și europenilor genți din piele realizate în inima Transilvaniei, de artizani. Aceasta a trăit în SUA mai bine de 20 de ani și a muncit la una dintre cele mai importante rețele sociale profesionale din lume.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Așa prind viață Roboții... la Bistrița!

03/03/2018 12:42:12  
 
Bolts & Gears:„Nu vă fie frică! De fiecare dată când aveți o oportunitate care vă surâde cât de cât, nu vă fie frică să profitați de ea, pentru că viața e scurtă și nu știți ce anume vă poate schimba radical destinul!”, crede Ioana, în timp ce Dragoș ne amintește că nu contează dacă ai ratat autobuzul. Numai să nu pierzi ocazia!”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO. Lecția Clujului. Un pumn în plex și... deșteptarea!

17/02/2018 18:15:01  
 
Dincolo de partidele de tenis nu am putut să nu observ că orașul se înnoiește în mare viteză. Străzile, deși aglomerate sunt mai bine asfaltate decât la noi. Transportul în comun: tramvaie, troleibuze și autobuze, beneficiază de un parc modern, nou, în proporție de peste 75%! E curat. Lumea e civilizată...
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: La noi, „anormalul e normal”! Picajul e stare de... „bine”

03/02/2018 15:29:23  
 
Este un om calm, așezat, pe deplin conștient de greutatea cuvântului, ca axiomă, sentință, ghilotină, dar și ca remediu, sau oblon deschis spre vindecare. „E greu să acceptăm că există o persoană sănătoasă într-un mediu bolnav. La noi societatea suferă un proces de mutație, la granița unei forme de patologie socială..”
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO - Cum și-a transformat o bistrițeancă pasiunea într-un business. Punct de plecare i-a fost propria nuntă

01/02/2018 17:39:10 Bianca SARA  
 
Are 30 de ani, iar cel mai important eveniment din viața oricărei tinere, nunta, i-a deschis orizontul spre un nou business, aflat la început pe piața din România. Este vorba despre flori și aranjamente florale din hârtie.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: A vizitat zeci de țări de pe toate continentele, iar acum a implementat primul proiect de „facultate altfel” în Spania

22/01/2018 15:35:57 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Viorel Urdă este un tânăr din Năsăud care a vizitat țări de pe toate continentele, iar povestea lui a inspirat o mulțime de oameni. Acum, dezamăgit de situația din România și de sistemul educațional românesc, Vio s-a mutat cu un grup de prieteni în Spania, acolo unde vor locui timp de trei luni pentru a-și dezvolta calitățile și a se redescoperi.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Reportaj. ¡Que Viva España! Madrid - Valencia - Aranjuez (II)

21/01/2018 16:06:30  
 
Imaginați-vă că sunteți în mașină, coborând spre mare, la Valencia, pe autostrada A3, venind dinspre Madrid. Veți vedea, aproape pe fiecare culme de deal, un „toro” furios, negru – simbol al regiunii, de fapt al corridei, al Spaniei. E vorba de curaj, orgoliu, mândrie națională. E putința lui Don Quijote de la Mancha de a învinge orice, pe oricine.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: O profesoară și un pictor reînvie tradiția șezătorilor de altădată. Tinerele vin să învețe să-și facă propria ie

20/01/2018 15:37:03 Bianca SARA  
 
O profesoară de economie și un pictor încearcă să reînvie tradiția șezătorilor de altădată. Acestea au mari șanse să se transforme în tradiție pe Valea Bârgăului, fiind tot mai multe tinere dornice să învețe să își facă propria ie.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO - Din satul lui Coșbuc, în ring. Cum a ajuns o bistrițeancă speranța României la box

18/01/2018 17:40:28 Bianca SARA  
 
Una dintre speranțele României la box, încă nu are 18 ani și s-a născut în satul lui Coșbuc. Familia sa nu are nicio legătură cu sportul de performanță, însă i-a acordat încredere maximă tinerei care se încăpățânează să facă România cunoscută peste hotare, cu ajutorul boxului.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Reportaj. Spaniolii și românii (I)

11/01/2018 10:34:44  
 
La Madrid, am călătorit mult, cu metroul, cu autobuzul și autocarul – nu e mare diferență între acestea. E curat. Lumea e curată. Nimeni nu face parada modei. La noi, nici nu am aterizat bine la Cluj-Napoca, că au și început nervii și înjurăturile. „De ce stăm atât la coadă?”, „Unde au rătăcit proștii aștia bagajul?”...
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO - Preventoriul TBC Ilișua: Locul unde „secțiile” și „saloanele” sunt acasă pentru zeci de copii

23/12/2017 17:59:56 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Zeci de copii locuiesc la Preventoriul TBC din Ilișua în „saloane” și pe „secții” - așa cum spun chiar ei. Zeci de copii își așteaptă părinții să îi îmbrățișeze sau să îi ia acasă de sărbători. Până acest lucru se va întâmpla, afecțiunea pe care o primesc de la străini e cea mai mare fericire a lor.
citește tot articolul [ 0 comentarii

INTERVIU: Câteva întrebări incomode pentru profesoara Camelia Tabără

20/12/2017 10:47:26  
 
Avea un program încărcat. Timpul o presa. Am insistat și i-am pus microfonul pe birou. Spontan, fără nicio pregătire prealabilă. Am crezut și cred, că atât valoarea, sufletul unui om, precum și adevărul, despre sine și despre subiectul în discuție, rezidă în spontaneitate! Iată ce a ieșit...
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO - Zeci de puști învață să se apere de la doi polițiști. Unul dintre instructorii voluntari a fost în Forțele Speciale

14/12/2017 15:36:04 Bianca SARA  
 
Doi polițiști îi învață pe copii, în mod gratuit și voluntar, tainele unuia dintre cele mai populare sporturi de contact: judo. Unul dintre antrenori practică judo încă din 1979 și a fost ani buni în Forțele Speciale.
citește tot articolul [ 0 comentarii

“Porcul somon”, Mangalița, crește într-o fermă din Dumitra! Îl puteți cumpăra sau puteți primi sfaturi prețioase despre cum să-l creșteți!

12/12/2017 12:56:05 Claudia ANDRON  
 
Dacă în viu carnea de porc de Mangalița este 12 lei (dacă-l cumpărați acum de la ferma din Dumitra), restaurantele din București cumpără de la fermierii din Transilvania și cu 40-50 lei kilogramul. La export, jambonul de Mangalița se vinde cu peste 80 de Euro pe kilogram. Cine-l crește câștigă bani frumoși și cine îl mănăncă - sănătate.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Moș Nicolae nu se trăiește la „fără frecvență”!

06/12/2017 09:31:54  
 
Copiii sunt bine educați. Vorbesc pătrunși de lumina adevărului: elevul recunoaște că face parte din ambele categorii, nu este numai bun, sau numai rău, este și, și... cum chiar și noi adulții suntem, dar recunoaștem mai greu! Merităm aproape sigur și noi o... nuielușă, din când în când.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Parada de 1 Decembrie la Bistrița – așa cum nu ați mai văzut-o niciodată...!

02/12/2017 13:39:48 Ioana BRADEA  
 
TOT ce ați ratat ieri după-amiază, la Bistrița, aveți ocazia să admirați mai jos, în câteva spectaculoase și tulburătoare imagini surprinse în timpul paradei organizate de Ziua Națională a României – în privirile limpezi, pline de încredere și mândrie ale unor oameni obișnuiți din Bistrița:
citește tot articolul [ 0 comentarii

INTERVIU: P.S. Macarie Drăgoi – „Trebuie să fiu lumină în sfeșnicul credinței!”

01/12/2017 12:24:26  
 
„Călătoresc foarte mult, cu avionul, cu autobuzul, cu trenul, cu vaporul. Îmi place să fiu permanent în mijlocul oamenilor... La primele mele contacte cu scandinavii, în urmă cu 9 ani, mă priveau cu suspiciune. Mi-am scos crucea simplă pe care a fost răstignit Isus și mi-am pus-o pe piept și mi-am luat Biblia în mână... ”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

De vin bun Produs în Bistrița-Năsăud nu vă faceți grijă! Crama Harșian va scoate 40.000 litri de vinuri de soi

23/10/2017 08:22:08 Claudia ANDRON  
 
Dacă vă place vinul bun și aveți nostalgia celui produs odată în Bistrița-Năsăud puteți sta liniștit. De vin bun Produs în Bistrița-Năsăud nu vom duce lipsă anul acesta. Pe dealurile de la Dumitra, Crama Harșian pregătește dintr-o producție record de struguri peste 40.000 de litri de vinuri de soi, alb, roșu și rose.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Au regăsit în Bistrița-Năsăud tot ce Belgia nu le-a putut oferi. O zi la ferma ecologică din Malin

22/10/2017 17:38:41 Ana ȘERBAN  
 
„Toate lucrurile bune sunt sălbatice și libere” - este motto-ul pus în ramă în bucătăria boemă a belgienilor mutați în Bistrița-Năsăud, la Malin. Așa se și simt cei care au lăsat confortul vieții de oraș, pentru a face agricultură eco la poalele dealurilor transilvănene. Până și sătenii trag cu ochiul în gospodăria belgienilor pentru a fura meserie
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO - Povestea din vie: Neuburger, delicii și multă muncă

15/10/2017 14:38:27 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Odată ajuns în Lechința, trebuie să treci pe la viile Cramei Vie-Vin. Drumul e destul de lung și ți-ar prinde bine o mașină de teren, dar când ajungi sus vei fi ca într-un paradis. Un paradis al vinului.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Coniacul Brendea, o poveste veche de 30 de ani

07/10/2017 12:24:36 Ana ȘTEFĂNEL  
 
În Bistrița-Năsăud este produs coniacul Brendea într-o distilerie unică în țară. Un coniac rafinat - cu o poveste veche de treizeci de ani, care are în spate multă muncă și sacrificii.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO – EMOȚIONANT! De 50 de ani o femeie din Șirioara merge la Nicula an de an pe jos. Ce o leagă de acest loc

16/08/2017 09:20:04 Bianca SARA  
 
Puține comunități din Bistrița-Năsăud mai au pelerini care merg pe jos până la Nicula de Sfânta Maria. Una dintre ele este cea din Șirioara, unde, anul acesta o femeie a împlinit 50 de ani de când bate cei 50 de kilometri pe jos. Mama sa, de 92 de ani a murit pe scările mănăstirii...
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO - Lecția dată de o profesoară de Biologie, care după ore vinde în piață: „A munci nu e o rușine!”

07/08/2017 09:10:25 Bianca SARA  
 
Ligia Mureșan, o profesoară de biologie din Beclean își împarte timpul între catedră și... legume. De când se știe, aceasta cultivă legume și verdețuri alături de familia sa. Surplusul îl vinde chiar ea în Piața Decebal.
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro