Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001070 9
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  48 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cultură


FOTO/VIDEO: Unul dintre cei mai mari gânditori ai României a copilărit pe Valea Bârgăului

22/01/2017 14:46:20 Ioana BRADEA  
 
Decenţa, ca respect al demnităţii umane, se manifestă prin politeţe, adică prin tot ceea ce instituie o distanţă convenabilă în relaţiile dintre oameni şi evită atât „punerea sufletului pe masă”, cât şi familiaritatea lăbărţată - spunea unul din cei mai importanţi gânditori români care ieri ar fi împlinit 90 de ani şi care a copilărit pe Bârgău:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Bine aţi venit în Galaxia Eminescu...

22/01/2017 10:16:18 Ioana BRADEA  
 
Nu cumva îndărătul culiselor vieţii se află un regizor a cărui existenţă n-o putem explica...? Nu cumva suntem asemeni acelor figuranţi care voind a reprezenta o armată mare trec pe scenă, înconjură fundalul şi apar iar şi iarăşi...? Visăm călătorii în Univers, dar nu cumva Universul se ascunde în noi...?
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Ordinea abstractă a unei catedrale. Cum să te lepezi de urât şi de kitsch

21/01/2017 10:07:01 Ioana BRADEA  
 
Peste 80 de obiecte decorative spectaculoase pot fi admirate de bistriţeni, începând de azi, în centrul oraşului. „Aici respiră ordinea abstractă a unei catedrale. Înconjurându-te de asemenea obiecte decorative extraordinare te lepezi de pericolul de a cădea pradă urâtului şi kitsch-ului...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Până acum a condus zeci de oameni. Ieri a trebuit să facă faţă unui acordeon

19/01/2017 10:32:10 Ioana BRADEA  
 
Dacă până acum bistriţenii erau obişnuiţi să-l vadă în ipostaze de conducător, dirijând mişcările a zeci de muzicieni profesionişti – ieri seară l-au admirat într-o postură inedită – aceea de solist care se descurcă admirabil şi cu un acordeon...!
citește tot articolul [ 0 comentarii

O noapte magică la Sîngeorz-Băi! Întâlnire de gradul III între Mircea Cărtărescu şi cel mai hâtru, mai înţelept şi mai fermecător prieten

18/01/2017 14:18:17 Cristina MILEA  
 
Eram cu Ioana la Sângeorz, în casa părintească, într-un peisaj care nu e de pe pământ... A fost o noapte magică. Am vorbit până dimineața. Niciodată n-am fost mai inspirat - palinca din păhărele de lut și-o fi vârât și ea coada, niciodată n-am vorbit cu un om mai hâtru, mai înțelept și mai fermecător...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Un jurnalist acuză şi consideră că este o datorie să le spunem ticăloșilor că sunt ticăloși...!

16/01/2017 11:49:44 Ioana BRADEA  
 
Deşi acuzat că foloseşte un limbaj exagerat sau injurios, este considerat în continuare un „chirurg” care vrea să elimine „putreziciunea bubei noastre naționale”, lovind în nulitățile politice, pentru ca ele să știe „că nu se pot amesteca nepedepsite în lucruri pe care nici nu sunt în stare să le priceapă”!
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Poetul chinez i-a surprins pe bistriţeni cu poemul scris pe hârtie igienică, cel din Indonezia a venit în sandale

15/01/2017 20:48:09 Ioana BRADEA  
 
Spectacol total astă-seară, la Palatul Culturii, unde s-a desfăşurat un maraton poetic şi muzical de peste trei ore, timp în care bistriţenii i-au urmărit uluiţi pe poeţii din Asia recitând poeme pe tonalităţi ridicate, rostind rugăciuni sau cântând. Înaintea concertului Distinto invitaţii au primit şi şampanie în cinstea culturii române.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Lupta cu îngerul. În cartierul "Mihai Eminescu" din Bistriţa...

15/01/2017 11:34:22  
 
Nu-l cred pe Eminescu atunci când se porneşte să înşire versuri melodioase... Îl suspectez de un poporanism asumat, de un fel de încercare de a prinde „paradigma feminină a receptării”... Îl cred, însă, din răsputeri pe Eminescu cel supărat şi chiar furios, pe cel ce se pune în calea Nimicului şi nimicniciei umane...
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Cadouri speciale pentru toţi tinerii din Bistriţa

15/01/2017 09:18:08 Ioana BRADEA  
 
Anul 2017 începe sub semnul generozităţii într-o instituţie din Bistriţa care este dispusă să ofere două cadouri tuturor tinerilor (dar nu numai lor) din oraş. Cu o singură rugăminte:
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Omagiu lui Eminescu la Palatul Culturii. Poeţii invitaţi din Asia au văzut prima oară în viaţa lor zăpadă

14/01/2017 20:09:55 Ioana BRADEA  
 
Este un mod unic în România de a sărbători Ziua Culturii Naţionale şi a ne aminti de Eminescu, a recunoscut directorul Centrului Cultural Municipal Dorel Cosma, azi, la Palatul Culturii. Aici a avutt loc „Gala Poeziei Internaţionale. Omagiu lui Eminescu”. Unii dintre poeţii invitaţi din Asia au văzut pentru prima oară în viaţa lor zăpadă.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Contemporanul nostru – Eminescu...

14/01/2017 12:32:14 Ioana BRADEA  
 
Aspecte mai mult sau mai puţin cunoscute ale vieţii şi operei lui Eminescu au fost dezbătute ieri la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” din Bistriţa. Protagonişti au fost elevii Liceului cu Program Sportiv care au recitat din versurile Luceafărului, au cântat la chitară celebrele versuri sau au susţinut mici prezentări.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Îngerul a cântat...! Anita Hartig, într-un concert emoţionant la Bistriţa

12/01/2017 21:23:09 Ioana BRADEA  
 
Profesori, muzicieni, politicieni, autorităţi locale şi judeţene, dar şi oameni de afaceri au umplut sala de spectacole a Centrului Cultural Dacia pentru a asculta vocea tandră, caldă şi atât de expresivă a sopranei care a parcurs o spectaculoasă carieră de la corul bisericesc din Bistriţa, la cele mai mari scene ale lumii.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Ziua Culturii Naţionale va celebra, la Bistriţa, poezia internaţională

09/01/2017 10:18:01  
 
Poeţi din China, India, Indonezia, Italia, Malaezia, Singapore, Turcia, Germania şi România îşi vor da întâlnire la Palatul Culturii, pe 15 ianuarie, de la ora 17:00, pentru a celebra alături de bistriţeni Ziua Culturii Naţionale. Programul va fi încununat de un concert extraordinar Distinto.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO - Vasile Dâncu: Am trăit o oră care mi-a trezit sufletul la viață...

08/01/2017 11:15:58 Ana ȘTEFĂNEL  
 
A lăsat deoparte tumultul din politica românească, a uitat de „se zvonește că Dâncu va fi premier” și de tot scandalul de la putere. Pentru o oră, a pus sufletul pe primul plan. Vasile Dâncu, o oră de liniște alături de Grigore Leșe.
citește tot articolul [ 0 comentarii

O editură din Bistriţa – într-un top al celor mai elegante cărţi publicate în 2016

31/12/2016 10:09:32 Ioana BRADEA  
 
În viziunea unei importante agenţii de ştiri, o editură din Bistriţa se numără printre instituţiile care au publicat în acest an cele mai frumoase şi elegante volume. Între cele 11 nominalizări ale topului, 3 au fost publicate de editura bistriţeană:
citește tot articolul [ 0 comentarii

GLORIA Gloriei Bistriţa - dezvăluită într-o impresionantă carte dedicată fotbalului bistriţean

29/12/2016 14:49:45 Ioana BRADEA  
 
Despre primele meciuri ale Gloriei, în primăvara anului 1923, când fotbaliştii se confruntau "cu o nepăsare extremă" din partea publicului sau despre fabuloasele întâlniri ale bistriţenilor “în colţ, la Tribunal” sau peste drum, în faţă la Ciocârlia - s-a discutat ieri, la bibliotecă, la lansarea volumului "Cartea Gloriei Bistriţa.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Cărţile, pâinea şi vinul – azi, la Biblioteca Judeţeană “George Coşbuc” din Bistriţa

28/12/2016 16:26:22 Ioana BRADEA  
 
Biblioteca Judeţeană “George Coşbuc” din Bistriţa a găzduit azi, la prânz, evenimentul cultural intitulat „Cărțile, pâinea și vinul”, scriitorul şi profesorul universitar Ovidiu Pecican, invitat la eveniment, sugerându-le, organizatorilor, să instituţionlizeze acest eveniment, instituind măcar o dată pe an, o zi a cărţilor, pâinii şi vinului:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Sute de cărți noi veți găsi la Biblioteca Județeană – de la secretele spionilor până la realizarea celor mai bune deserturi

28/12/2016 12:50:05 Raluca NECHITI  
 
Biblioteca va cumpăra pe final de an scaune pentru sala de conferințe și, cu 50.000 de lei, cărți pentru a putea fi închiriate.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Îngeri şi icoane uimitor de frumoase, la Liceul de arte "Corneliu Baba"

23/12/2016 16:46:34 Ioana BRADEA  
 
Fluturi, decoraţiuni de iarnă, un brad uriaş şi zeci de icoane pe sticlă uimitor de frumoase luminează, în aceste zile, holurile Liceului de Arte Corneliu Baba. „Copiii au fost foarte încântaţi, nu le-a venit să creadă că din mânuţele lor au ieşit asemenea minunăţii”, ne-a mărturisit profesoara Oana Cârlig.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Bistriţa / Interior. Surprize şi descoperiri tulburătoare

22/12/2016 11:19:33 Ioana BRADEA  
 
Zeci de iubitori ai artei au umplut Galeria Arcade 24 pentru a asista la inaugurarea Salonului artelor vizuale – expoziţia-bilanţ organizată în fiecare an la sfârşitul lunii decembrie şi care reuneşte cele mai bune lucrări de pictură, sculptură, grafică, desen, fotografie, obiect decorativ. Mesajul primarului Ovidiu Creţu pentru artiştii bistriţeni
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Un chitarist din Bistriţa, pe podium într-un concurs internaţional la Bucureşti

22/12/2016 08:47:18 Ioana BRADEA  
 
Bistriţa a fost recent reprezentată de un elev de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” la unul dintre cele mai importante competiţii internaţionale destinate tinerilor chitarişti. După o luptă acerbă alături de concurenţi mai mari decât el, bistriţeanul a reuşit să obţină distincţii deosebite şi să urce pe podium:
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Scenica...! Sufletul nostru s-a topit şi s-a scurs pe pământ...

18/12/2016 21:12:44 Ioana BRADEA  
 
Ca atunci când te priveşti în oglindă şi de dincolo îţi răspunde, pe rând, figura ta de demult, apoi figura ta de acum sau silueta de mâine – uşor obosită, grăbită sau isterică. Silueta care a uitat să asculte poveşti, să se bucure de copiii din preajmă, să-şi imagineze că poate primi de la Moş Crăciun nişte flori, o cămaşă, un ursuleţ, un papion..
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Sunt tineri, au talent şi creează! Ba, se aleg şi cu albume de artă pentru asta

14/12/2016 09:49:05 Ioana BRADEA  
 
Galeria Centrului pentru tineret a fost arhiplină ieri, la prânz, când s-a desfăşurat vernisajul şi premierea celor mai talentaţi elevi ai Liceului de Arte “Corneliu Baba” din Bistrița care au participat la proiectul “Sunt tânăr, am talent, pot crea”. "Am găsit ofotografie pe net, mi-a plăcut, am pictat-o" a povestit Bianca Dargo.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Femeia cu gânduri de aur a ajuns şi la Bistriţa!

10/12/2016 10:46:20 Ioana BRADEA  
 
Fiinţe fantastice care mişună printre ierburi, şoareci care rod inimi şi o femeie cu gânduri de aur – acestea şi multe altele sunt, de ieri seară, la dispoziţia bistriţenilor, la „Rapsodia”! Chipurile par încremenite într-o tăcere patologică... Iar dincolo de un calm aparent, lumea este ameninţată de un fior aproape imperceptibil, straniu...
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Dacă vă este dor de Saporo, îl găsiţi la Muzeul Judeţean...!

09/12/2016 10:25:25 Ioana BRADEA  
 
„Saporo...! Uite-l pe Saporo...!” au şoptit uluiţi zeci de bistriţeni care au trecut ieri seară pragul Muzeului Judeţean. Alături de personalităţi importante ale culturii româneşti precum Bacovia sau Mircea Eliade, Saporo – legenda neîncoronată a Bistriţei – a atras ca un magnet privirile tuturor:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Popas de suflet la Casa Argintarului. Melania Cuc şi Maria Oltean – daruri spirituale pentru Bistriţa

07/12/2016 11:22:04 Ioana BRADEA  
 
Sfântul Nicolae a fost sărbătorit ieri seară la Casa Argintarului de pe strada Dornei cu o dublă expoziţie de icoane realizate de Maria Oltean şi Melania Cuc – adevărate daruri aduse de îngeri, pline de binecuvântare, culoare şi har. „Icoanele şi poeziile sunt prietenele care mă ţin pe linia de plutire”, a mărturisit Maria Oltean.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Plecată din Sîngeorz-Băi, scriitoare de succes, de 1 Decembrie s-a aflat la Parva. Ioana Nicolaie, soția lui Cărtărescu, s-a întors în satul românesc

01/12/2016 18:01:32 Ana ȘTEFĂNEL  
 
O scriitoare de succes din România, soția lui Mircea Cărtărescu, Ioana Nicolaie, și-a petrecut Ziua Națională a României în mijlocul copiilor de la Parva, acolo unde a stat ore întregi și a vorbit despre cărțile ei, despre viața de scriitoare. Micii părveni au venit îmbrăcați în tradiționalul costum popular și au colindat-o pe celebra scriitoare.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Cel mai frumos dar pentru bistriţeni de 1 Decembrie

01/12/2016 14:09:46 Ioana BRADEA  
 
Emoţie, sensibilitate şi iubire. Pentru toţi bistriţenii care îşi petrec Ziua Naţională a României în capitala ţării – acolo unde artista Ottilia Cormoş îşi inaugurează chiar azi, la ora 18:00, încă o impresionantă expoziție intitulată „Între lumi”. „Este darul meu pentru voi...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Spectacol caritabil vineri la Prundu-Bârgăului. Tinerii actori de la “Trapa” au ridicat sala în picioare

30/11/2016 12:44:29 Ioana BRADEA  
 
Clubul “Underground” din Prundu-Bârgăului va găzdui vineri un spectacol de teatru organizat în scopuri caritabile de actorii Daniel Deac şi Camelia Codruţa Rus – coordonatorii liceenilor din trupa de teatru “Trapa” care au cucerit recent primul lor premiu important la un festival de prestigiu.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Bătălia Cărţilor s-a sfârşit. IATĂ care sunt câştigătorii:

30/11/2016 09:17:07 Ioana BRADEA  
 
Într-o atmosferă caldă şi prietenoasă, timp de câteva ore, Clubul Coşbook a găzduit ieri seară finala Bătăliei Cărţilor. Elevi şi liceeni din Bistriţa au avut la dispoziţie câteva luni de zile pentru a citi zece cărţi şi pentru a-şi convinge colegii de ce merită acestea să fie citite. AFLĂ cine sunt cititorii anului la Bistriţa:
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro