Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001070 10
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  61 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cultură


FOTO/VIDEO: Aplauze la scenă deschisă pentru actorul Marius Bodochi de la Teatrul Naţional din Bucureşti

29/11/2016 20:44:02 Ioana BRADEA  
 
Palatul Culturii a fost din nou plin astă-seară, la piesa „Taxi Bluess – cu Marius Bodochi – actorul care făcea furori şi senzaţie în anii ’90 la Naţionalul din Cluj şi care joacă, de ani buni, la Bucureşti – şi cu Dan Tudor, pe care bistriţenii l-au văzut exact anul trecut, tot pe 29 noiembrie, tot la Festivalul “Liviu Rebreanu”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO Picturile tactile. Cum au putut „vedea” nevăzătorii din Bistrița opere de artă de la 1900

29/11/2016 18:12:17 Bianca SARA  
 
Astăzi, nevăzătorii din Bistrița au putut vedea pentru prima dată în oraș o expoziție de pictură tactilă. Tablourile renumitului pictor bistrițean de origine săsească Norbert Thomae au prins forme, fiind realizate de sculptorul Mircea Mocanu din lut.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Concursul de creaţie literară S'LOVE şi-a desemnat câştigătorii

28/11/2016 12:06:24 Ioana BRADEA  
 
Cei mai talentaţi tineri scriitori din Bistriţa şi-au„ încrucişat” zilele trecute condeiele şi au scos la iveală creaţii literare şi desene extraordinare pentru cea de-a VIII-a ediţie a campaniei ProCultură S’Love, organizat de Serviciul Educaţie,Turism din cadrul Primăriei Bistriţa.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Adevărul despre fostele case de copii - dezvăluit la Casa Cărţii, de scriitorul Nicolae Avram

26/11/2016 10:32:13 Ioana BRADEA  
 
A copilărit în orfelinatul de la Beclean, înainte de ’89, a fost umilit, violat, înjurat, bătut, maltratat fizic şi psihic, a îndurat orori cumplite din partea unui pedagog psihopat şi a unor colegi, dar a găsit curajul să scrie o carte pe această temă. „Cartea nu m-a vindecat de toate acele orori, dimpotrivă, parcă le-a răscolit mai mult”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: La 75 de ani, lelea Teodora Purja horeşte incredibil şi răscolitor...

23/11/2016 09:19:57 Ioana BRADEA  
 
Emoţionantă evocare, ieri seară, la Sinagogă, unde bistriţenii au sărbătorit cei 75 de ani de viaţă ai unuia dintre ultimii rapsozi care interpretează excepţional hori şi pricesne.„Arta bunicii mele vine din inima ei. Ne-am săturat să vedem la televizor aşa-zişi artişti. Glasul dumneaei sfinţeşte”, a povestit cu lacrimi în ochi, nepotul ei, Sergiu.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Pianistul rus Eduard Kunz revine la Bistriţa ¤ O nebunie de expoziţie la Arcade 24 ¤ Andrei Mureşanu în viziunea Monarhiştilor bistriţeni

22/11/2016 09:47:05 Ioana BRADEA  
 
Cultură pe pâine astăzi şi mâine la Bistriţa pentru iubitorii artelor frumoase! La Sinagogă este celebrată azi, de la ora 19:00, Teodora Purja, rapsodul popular care împlineşte 75 de ani şi îşi lansează, cu acest prilej, două CD-uri iar la Galeria Arcade 24 va fi vernisată expoziţia “La Locura”. Surprizele nu se opresc aici:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Orice faptă care porneşte din inimă este o rugăciune adresată lui Dumnezeu...

20/11/2016 19:51:09 Ioana BRADEA  
 
„Cartea nu va dispărea niciodată, pentru că este un dar de la Dumnezeu... Visul oricărui scriitor, probabil, este să scrie cărţi care să-şi găsească locul în biblioteca lui Dumnezeu...”, a afirmat astă-seară Nicolae Dabija, în biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” de pe Odobescu – în cadrul unei emoţionante pledoarii:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Bistriţenii – cuceriţi de un profesor conferenţiar doctor cu o chitară şi doi prieteni alături. Cea mai frumoasă zi

20/11/2016 09:28:46 Ioana BRADEA  
 
Fantasticul, umorul negru şi poezia rafinată sau nostalgică au domnit în voie, ieri seară, la Palatul Culturii unde bistriţenii s-au lăsat cuceriţi de folkul instrumental al lui Ilie Stepan şi de ironiile profesorului universitar membru în Uniunea Arhitecţilor, a Scriitorilor, a Compozitorilor, a jurnaliştilor şi a altor „comitete şi comiţii”...
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Hiturile toamnei. Bistriţa - implicată într-o mare sărbătoare naţională

19/11/2016 09:12:42 Ioana BRADEA  
 
Sute de mii de exponate româneşti şi internaţionale, mii de vizitatori care îi trec pragul şi savuroase întâlniri cu cele mai influente personalităţi ale momentului, evenimente adresate în egală măsură profesioniştilor şi publicului larg, expoziţii, concursuri şi multe surprize. În această sărbătoare desfăşurată la Bucureşti face parte şi Bistriţa:
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Un bistriţean i-a pus pe oameni să-şi imagineze că ar fi primari pentru 10 minute. A ieşit ceva surprinzător!

18/11/2016 09:00:15 Ioana BRADEA  
 
În plină campanie electorală, locuitorii din partea mai vitregită a oraşului au fost invitați de un artist din Bistriţa să-și imagineze că sunt primarii zonei, devenită oraș independent. Un birou mobil s-a plimbat prin cartiere, iar primarii au primit ștampilă, eșarfă și formulare. Jocul s-a transformat în ceva cât se poate de serios:
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Ieri seară, în emisiunea lui Grigore Leşe, la TVR3 – oameni adevăraţi, nu oameni de carton. Oameni de seamă din Bistriţa

12/11/2016 11:36:28 Ioana BRADEA  
 
Veselie, nu divertisment. Muzică ţărănească, nu muzică populară. Oameni adevăraţi, nu oameni de carton. Acesta este dictonul de la care Grigore Leşe porneşte în emisiunea difuzată vineri seara, la TVR 3. Ieri seară – invitaţi de seamă din Bistriţa:
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: O seară de vis, un concert de excepţie...

11/11/2016 13:09:28 Ioana BRADEA  
 
Doi profesori de la Academia de muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca i-au impresionat şi cucerit ieri seară pe melomanii prezenţi la Sinagogă, cu uimitoare şi tandre interpretări ale unor capodopere în muzica clasică: Mozart, Beethoven, Prokofiev... Urmează încă un concert extraordinar marca SoNoRo – La Muse et Le Poète:
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Wellcome to România! Trupa de teatru TRAPA, din Bistriţa, iese în lume

10/11/2016 09:34:35 Ioana BRADEA  
 
I-aţi admirat deja în roluri înspăimântătoare de Halloween, la Tihuţa, unde au susţinut un spectacol zilele trecute, la Festivalul Usturoiului, animând atmosfera cu personaje fantastice, dar şi la Bistriţa, unde au jucat câteva spectacole de teatru contemporan. Cei 12 elevi din Bistriţa, de la TRAPA, au de gând, acum, să cucerească ţara.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu: 1989 – Adevăruri crude, mai puțin sau deloc rostite!

07/11/2016 13:51:26  
 
Inițiativă de nota 10 a Cenaclului „Conexiuni”, a Palatului Culturii din Bistrița. Ieri, de la orele 11, invitații de marcă ai tuturor iubitorilor de carte şi cultură din Bistriţa au fost reputații jurnaliști-scriitori Grigore Cartianu și Laurenţiu Ciocăzanu, cu cele 8 volume de „istorie vie”+ CD-ul cu filmul „Moartea Ceauşeştilor".
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Imagini din vacanţele unor tineri artişti bistriţeni – admirate la Cluj

29/10/2016 11:19:52 Ioana BRADEA  
 
A privit fotografiile artiştilor din Bistriţa pe simeze şi s-a întrebat dacă nu cumva acolo se află ascuns şi sufletul lor. „Am început fotografia cu un aparat «Smena», iar odată, un fotograf bătrân mi-a zis: «Voi toţi daţi click, însă uitaţi să surprindeţi clipa, apoi staţi minute în şir în faţa fotografiilor, căutând-o pe cea mai reuşită...»”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Bistriţa se poate lăuda cu încă o instituţie a bunului gust!

28/10/2016 10:05:46 Ioana BRADEA  
 
Cine sunt eu, dar mai ales care dintre ei!? Cel născut la Cluj, cel care a terminat o facultate la Bucureşti, cel de astăzi, întors acasă, la Bistriţa, după 20 de ani? Nu sunt la vremea bilanţului sau a unei retrospective, mă mai aşteaptă lucrări nefăcute de făcut, muzee nevăzute de văzut, oameni necunoscuţi de cunoscut...
citește tot articolul [ 0 comentarii

EXPO: „Vibraţia Naturii” - de la Bistriţa la Cluj-Napoca

25/10/2016 11:07:02 Ioana BRADEA  
 
Peste 30 de lucrări de artă fotografică, împărţite pe două tematici majore, peisaje şi fotografii de călătorie, pe care bistriţenii le-au imortalizat în perioada concediilor şi a vacanţelor vor fi expuse la Şcoala de Arte din Cluj-Napoca. Se inaugurează încă o galerie de artă în Bistriţa! Glissando - astă-seară, la Arcade 24:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Pictorii de duminică au înseninat toată ziua, în Piaţa Mică. Din Bistriţa, până spre sfârşitul lumii

23/10/2016 17:17:36 Ioana BRADEA  
 
Iniţial fusese proiectat să înceapă duminica trecută, însă cum atunci a plouat cu găleata, doar trei-patru persoane au ajuns la destinaţie. Fapt care nu i-a descurajat pe cei de la Asociaţia de Prietenie Româno-Franceză care speră să anime zona aşa cum se întâmplă Piaţa Place du Tertre din cartierul parizian Montmartre. Întâlniri uimitoare:
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Puţină eleganţă, puţină demenţă, domnilor...!

23/10/2016 10:18:38 Ioana BRADEA  
 
S-a născut în România, dar a ales să plece în Franţa unde s-a impus imediat cu poemele scrise în franceză, dar a fost arestat de Gestapo, în urma unui denunţ şi închis în lagărul de exterminare de la Auschwitz. Cioran şi alţi prieteni au reuşit să obţină eliberarea sa, dar el a refuzat să plece fără sora lui, Lina, alegând moartea...
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Artistul Macedon Retegan a împlinit 60 de ani! Vernisaj de excepție la aniversare

21/10/2016 12:44:35  
 
Am participat, ieri seară, cu mare bucurie la acest moment omagial, întâmplat la Complexul Muzeal din Bistrița. Bine cunoscutele simeze au oferit un minunat cadru pentru creația atâtor ani de muncă ai pictorului Macedon Retegan.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Cutremurător. Drama românilor din Siberia – evocată la Bistriţa

21/10/2016 09:17:03 Ioana BRADEA  
 
Deşi pentru noi sună a discurs patriotic şi desuet, basarabenii încă îşi stăpânesc greu lacrimile atunci când vorbesc despre România sau „acasă”.„Am fost educaţi de mici că românii sunt fascişti şi că vorbesc o limbă cu totul străină de noi”, a recunoscut, cu lacrimi în ochi Vladimir Caragia, directorul Radio Datina din Chişinău.
citește tot articolul [ 0 comentarii

ADDENDA Lecturii – Poetul Victor Știr, fascinându-ne cu fulgurația Libelulei

20/10/2016 12:43:42  
 
Este o pildă de Poezie – modernă, șocantă pe alocuri prin imaginile reliefate, scurt, dens, sec, în peniță fină și percutantă ca mesaj. Exemplu: ireconciliabila minciună dintre „doliu”, redus la rugăciune, pentru cel care nu mai e și „veselia”... Este plăcut și chiar surprinzător să vezi atâta sensibilitate:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Addenda lecturii: VASILE NICOARĂ – Odiseea repetabilei „poveri”

18/10/2016 10:10:53  
 
Profesorul Vasile Nicoară este un istoric în adevăratul și clasicul sens al cuvântului. În ambele situații (Cataedra și ex-cataedra) e același om. Jovial, manierat, profund, cu principii morale sănătoase și bine așezate, căutând chintesența vieții! Dincolo de crusta deprimantului cotidian și a uzurii nemiloase în epuizanta muncă din învățământ.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Emoţie de toamnă. Ca să vezi curcubeul...

16/10/2016 11:13:30 Ioana BRADEA  
 
Oricâte greutăţi sau piedici ai întâlni în cale, oricât de dificilă ţi-ar părea viaţa, oricâtă disperare te-ar cuprinde la un moment dat – ca să vezi curcubeul trebuie să priveşti spre înălţimi:
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Cel mai frumos weekend din viaţa mea!

16/10/2016 09:04:33 Ioana BRADEA  
 
Au muncit pe rupte de dimineaţa până seara, au studiat, au făcut exerciţii la care cei mai mulţi dintre bistriţeni nu ar rezista, s-au distrat, au simţit pe pielea lor ce înseamnă euforia, emoţia, libertatea înconjuraţi din toate părţile de muzică.
citește tot articolul [ 0 comentarii

„Simfonia în alb” semnată de bistriţeanca Oniţa Mureşan a ajuns la Palatul Parlamentului

15/10/2016 12:21:59 Ioana BRADEA  
 
Cea de-a X-a ediție de toamnă a Salonului Național al Artelor, „Temeiuri”, şi-a deschis zilele trecute porţile pentru toţi iubitorii artelor frumoase care au de admirat, la Palatul Parlamentului, creaţiile a peste 150 de artişti – printre care şi pictoriţa din Bistriţa – Oniţa Mureşan:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Pictor de duminică...!? O provocare pentru toţi artiştii din Bistriţa

14/10/2016 08:51:19 Ioana BRADEA  
 
Asociaţia de Prietenie Româno-Franceză lansează această provocare iubitorilor şi creatorilor de pictură, sculptură, grafică sau alte domenii ale artei, care vor să se manifeste şi în afara circuitului expoziţional clasic. Modelul îl reprezintă o piaţetă din Paris vizitată de peste 10 milioane de turişti anual:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: O voce hipnotică, la Bistriţa. Inclusiv conducerea CJ a fost prezentă la concert

09/10/2016 21:54:45 Ioana BRADEA  
 
Chiar dacă nu e cunoscut drept un admirator al acestui gen muzical, preşedintele Consiliului Judeţean şi alţi directori ai instituţiei au venit astă-seară la Sinagogă, pentru a „verifica” dacă Gavril Ţărmure cântă într-adevăr hipnotic, aşa cum îl laudă presa internaţională. S-a dovedit că da - chiar aşa cântă.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Pentru prima oară un artist român primește asemenea aprecieri pentru un album care s-a „născut” la Bistriţa!

09/10/2016 10:26:14 Ioana BRADEA  
 
Este vorba de un album care a luat naştere în urma unei întâlniri petrecute la Bistriţa şi care a fost cotat senzațional de presa internațională de specialitate care îl consideră o capodoperă. E pentru prima oară când un artist român primește asemenea aprecieri. Astă-seară avem onoarea să-l ascultăm la Bistriţa:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Prof. VASILE NICOARĂ – Un debut publicistic de succes

05/10/2016 08:27:08  
 
Emoție/Emoții. Iată nota dominantă a serii de marți, 4 octombrie, în sala festivă a Școlii gimnaziale „Lucian Blaga” din Bistrița. A fost o mare surpriză, pentru mulți din cei prezenți la manifestare. Profesorul Vasile Nicoară a prezentat publicului primul său volum – „O viață închinată școlii și familiei”...
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro