Chiar dacă această şcoală pare să se menţină într-un con de umbră, lucrurile care se întâmplă aici nu sunt deloc neglijabile. Dimpotrivă. Aici copiii văd copaci cu capul în jos şi crengi în loc de rădăcini... „Este o bucurie să observi cât de surprinzător ştiu copiii să descifreze lucrurile în jurul lor...”
Zeci de copii au umplut galeria Liceului de Arte „Corneliu Baba” de pe Independenţei, participând zilele trecute la vernisajul expoziţiei „Zâmbete colorate” – o adevărată explozie de creativitate, culori şi inedite viziuni asupra peisajelor care ne înconjoară, din care nu lipsesc modelajele în lut, mici obiecte decorative, pandantive sau picturi pe sticlă de mici dimnesiuni, icoane sau vase de ceramică impresionante.
Oana Cârlig şi Petra Baciu sunt profesoarele de arte plastice care i-au coordonat pe cei mici, alături de învăţătoarele Anca Minerva, Margareta Feier, Emiliana Drăguş, Dana Ghinoiu şi Doris Moldovan, iar istoricul de artă Vasile Duda a povestit, la vernisaj, despre cele două clădiri ale Liceului de Arte „Corneliu Baba” – între care cea de pe Independenţei, unde învaţă ciclul primar, pare să se afle în umbra clădirii de pe Dornei (unde învaţă ciclul gimnazial şi liceenii), într-un mod nedrept.
„Atunci când discutăm despre realizarea unor interpretări artistice putem să discutăm acest aspect şi la cei mari, dar şi la cei mici – pentru că dorinţa de a crea o avem fiecare dintre noi... Nu degeaba spunea Brâncuşi că pentru a face artă trebuie să rămânem mereu copii...”, a explicat istoricul de artă Vasile Duda, remarcând, totodată că astfel se explică poate şi faptul că în desenele copiilor crengile nu trebuie să fie neapărat din gama marourilor, ci pot fi multicolore, la fel ca rădăcinile care par să crească în aer, lăsând impresia unor copaci cu capul în jos...
Profesoara Laura Todoran a mulţumit copiilor pentru minunatul cadou oferit în dar cu prilejul unei zile speciale – pentru expoziţia „Zâmbete colorate”, în timp ce artista Adina Mocanu a remarcat faptul că este o bucurie să observi cât de surprinzător ştiu copiii să privească în jurul lor pentru a descrie lucrurile.