Se spune că uneori omul intră în cerc şi nu mai poate ieşi... ! Vă e frică de întrebări existenţiale, de bătrâneţe sau de moarte?! Încercaţi o spălare pe creier! Spălarea creierului nu dăunează în niciun fel sănătăţii! Totuşi...! Cât să mai stăm aşa... nenumăraţi...?!
„Este o piesă la care am lucrat aproape un an şcolar întreg, am repetat în fiecare vineri câte o oră, deşi cele 15-20 de minute ale piesei par că trec atât de repede...”, a explicat Andreea Târziu-Gal, profesoara de limba şi literatura română de la Liceul de Arte „Corneliu Baba” unde a avut loc un impresionant spectacol de teatru.
Fragmente de proză, poezie şi replici din piesele lui Matei Vişniec, dar şi versurile lui Vasile Petre Fati au prins viaţă ieri după-amiază, în sala festivă a Liceului de Arte „Corneliu Baba” într-o răscolitoare piesă-colaj intitulată „Măr roşu, roşu” pe care mulţi au urmărit-o cu lacrimi în ochi.
Tinerii actori au reuşit să-şi cucerească publicul cu un joc alert, dinamic şi foarte expresiv – cu interpretări convingătoare şi emoţionante gesturi care au construit un fantastic univers despre fragilitatea şi absurdul existenţei umane, simbolizate de metafora circului.
8 personaje bizare s-au străduit să caute preţ de aproape 20 de minute, un sens existenţei şi să-i convingă pe cei din public că acesta merită căutat în continuare – în interiorul cercului, în afara lui, în reacţiile prietenilor din jur, în mintea celuilalt, în spectacol sau chiar în poeziile lui Fati – dezvăluit anul trecut, tot în sala festivă a Liceului de Arte:
VIDEO: Puţină eleganţă, puţină demenţă, domnilor...!
Ştefania Bodescu a jucat rolul Negustorului de începuturi, Timeea Charchaci a fost Omul din cerc, Denisa Mutu a fost Inspectorul/Povestitor, Andreea Ileni a interpretat-o pe Micuţa Bernadette, Cadmiel Coptil şi-a asumat rolul Omului cu o singură aripă, Ana Maria Mandi a jucat rolul Personaj I, El a fost interpretat de Andrei Fechete, iar Ea a fost interpretată de Iulia Şut.