Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001013 1
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  44 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Editorial


EDITORIAL: Dovada că nu se poate schimba nimic în Bistrița! PSD-iștii sunt dumnezei - să vină pasarelele suspendate, pârtiile de milioane și cenzura

15/02/2018 10:36:22 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Democrația, puterea poporului, nu mai există în Bistrița. Ieri am avut cea mai bună dovadă în acest sens. Poporul stă acasă în loc să meargă la vot, partidul suprem se laudă cu majoritate și putere de decizie nelimitată. Când se împart banii, se mai trezesc unii la realitate. Dar, degeaba, că PSD cheamă Poliția Locală.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Râdem și glumim, ei se joacă de-a politica, noi plătim

27/01/2018 10:01:00 Claudia ANDRON  
 
Un tren accelerat care ducea de niciunde spre nicăieri cu viteza melcului și o pârtie prin care vrem să arătăm că se poate schia unde nu-i zăpadă. Două mărețe realizări ale politicii locale care arată că acolo unde nu-i cap, vai de popoare. S-a aruncat cu milioane de lei și de euro în investiții falimentare făcute din pură ambiție politică...
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Pe sărmani cine îi învață să nu mai fie săraci, murdari și resemnați?

19/12/2017 12:00:04 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Campania „Dăruiește un Crăciun” organizată de Off-Road Năsăud mi-a arătat o Românie subjugată, în stare de putrefacție, urât mirositoare și plină de boli. Familiile la care am fost au nevoie de alimente, haine, copiii vor jucării. Cea mai mare nevoie pe care o au ei, și nu știu, e nevoia de educație - iar asta nu se rezolvă cu o campanie.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Despre comprehensiunea textului și refulările în public ale mai marilor județului

12/12/2017 15:27:17 Bianca SARA  
 
Astăzi am atins „apogeul” presei, nu am transmis informații de la o conferință de presă, ci am fost subiectul uneia susținute chiar de către șeful județului. Bălăcărită în lipsă, căci nici măcar nu eram prezentă, constat cu surprindere că avem o problemă de comprehensiune... a textului. Că mai nou, presa se citește doar printre rânduri.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Când bătaia e ruptă din rai și măicuțele care ocrotesc copii sunt acuzate că fac rău

13/11/2017 10:07:27 Claudia ANDRON  
 
Înclin să cred că ne-am stricat de cap de tot și că nu mai avem la noi dreapta judecată. Trecem prea ușor cu vederea că 16 copii se plâng că sunt maltratați la școală de învățătoare și discutăm aprins dacă e bine sau nu să stea la mănăstire. Ba chiar ar fi mai bine să vină pe jos din cătunele unde stau, și de la 16 km. Ne-am smintit de tot…
citește tot articolul [ 0 comentarii

Aquabis, plagă fără leac?

31/10/2017 17:43:44  
 
Trăim într-o parte de lume destul de contradictorie. Pe de o parte avem norocul în această parte a Transilvaniei de a ieși din casă și a da cu ochii de priveliști demne de Toscana. Când treci Dealul Târgului la sfârșit de octombrie trebuie să te concentrezi să nu te fure peisajul autumnal. O ieșire peste deal la Colibița sau în Rodnei e desfătare.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Demiterea lui Ogâgău, un precedent periculos. Vine iarna, ne reamintim de Wonderland

29/09/2017 12:16:14 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Situația din Sîngeorz-Băi este un subiect care arde zilele acestea. Traian Ogâgău este în pericol să fie demis, însă la o analiză puțin mai atentă, ne putem da ușor seama că precedentul creat astfel este deosebit de periculos. Să nu uităm că vine iarna și bistrițenii își vor aminti de pârtia de schi.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: E o minune că n-am murit toți aseară! Ai noștri, care au puterea, sunt depășiți de situație și ne și sfidează

18/09/2017 16:08:17 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Am avut aseară o reală situație de criză în județ. Oameni morți, răniți, acoperișuri care zburau prin localități. Acum avem bilanțul, pagube umane și materiale. Cu prevenirea cum stăm? Rău de tot. Prevenire 0. Doamne ferește de altă furtună - că din ce am văzut azi la conferință, nimic nu se va schimba.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Doi morți, 17 răniți, un cod galben și un comitet județean pentru situații de urgență care nu ne-au folosit la nimic

18/09/2017 08:21:53 Claudia ANDRON  
 
Prevenirea pare încă un moft în țara asta și în continuare murim cu zile, ca proștii. Sistemele moderne de avertizare meteo nu ne ajută la nimic, mesajele cu cod de vreme grea nu-i spun nimic deosebit subprefectului - mare președinte de Comitet pentru Situații de Urgență, iar presa e bună doar să facă inventarul morților, răniților și pagubelor.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Avem ce ne-am dorit și n-am gândit, mai multe mașini pe aceleași drumuri și locuri de parcare

15/09/2017 16:56:57 Claudia ANDRON  
 
Ce greu se circulă în Bistrița, parcă am fi în București! Cifrele arată că, după explozia de la înmatriculări generată de scoaterea taxei de primă înmatriculare, unul din trei bistrițeni are mașină. Am primit ce am votat și acum ne plângem că e greu, trafic insuportabil, ioc locuri de parcare. Uite, asta pățești când nu gândești, ales sau alegător.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Colibița are o singură șansă: stațiune de lux!

27/08/2017 19:14:34 Claudia ANDRON  
 
Ne-am trezit noi cu Colibița - stațiune turistică și, constatăm azi că nu e. Oauuu, ce surpriză! Mai mult decât de turiști fericiți, dai de turiști nervoși. Nu e duminică în care să nu se blocheze drumul, zi în care să nu se plângă turiștii că nu pot ajunge la lac, că nu au unde mânca, unde se caza. Asta se întâmplă când improvizăm o stațiune.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Dacă ajungi la Urgențe, privește în jurul tău. Chiar nu e nimeni mai important?

23/08/2017 12:09:46 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Știrea publicată în Bistrițeanul.ro referitoare la supraaglomerarea de la UPU Bistrița a stârnit multe comentarii. E adevărat că sunt situații în care nu totul merge cum trebuie când ajungem la Urgențe, dar la fel de adevărat e și că multe persoane merg la UPU să scape de făcut programări. Să fim corecți.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: S-au întors românii acasă! De ce nu rămân?! De ce fug iar de acasă?

04/08/2017 10:21:42 Claudia ANDRON  
 
E sărbătoare în august aproape în fiecare familie din țara asta. Că nu e una care să nu aibă pe cineva plecat în afara țării, dacă nu un copil, un părinte, sigur o verișoară, un nepot sau măcar un prieten drag. Au venit, sunt veseli, dar nu stau mai mult de un concediu. Și vreau să-i întreb și aștept să-mi răspundă: De ce nu rămâneți?!
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: V-ați smintit! Nu vedeți coruperea unui minor din cauza idolatriei pentru Pomohaci

26/06/2017 13:32:39 Claudia ANDRON  
 
Direct proporțional este disprețul față de admirația pe care i-am purtat-o lui Cristian Pomohaci. Mi-a trebuit mult curaj să dau play înregistrării că tare mi-aș fi dorit să nu fie adevărat, la fel ca mulți dintre voi. Și apoi m-am îngrozit citind comentariile. Eu nu o să iau apărarea unui pedofil, oricine ar fi, oricât și oricâți v-ați supăra.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Nu ne-au luat ungurii Transilvania, ne-a luat PSD-ul mințile și se joacă cu ele

20/06/2017 08:48:46 Claudia ANDRON  
 
Ăștia din PSD nu numai că și-au dat foc singuri, dar ieri, deștepți tare, au dat foc și țării cu votul ăla privind Ziua Maghiarilor! Ce interese apărați, de faceți un rahat ca ăsta? Sunteți chiar tâmpiți...!
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Murim mai mulți ca-ntr-un război din indolența și prostia lor

02/06/2017 23:46:36 Claudia ANDRON  
 
Un copil mort - tragedie. Doi copii morți - o mare tragedie. Dar cinci copii?! Asta cum e? Există un cuvânt care să descrie așa ceva?! Constat că în țara asta ducem o luptă cu un sistem criminal și numărăm pierderi de vieți ca-ntr-un război. Avem zilnic morți și răniți. Și regrete. Toți regretă. Nimeni nu răspunde.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Româneasca de la LEONI, unde sindicatul ține cu ursul și statul doarme după ce a dat facilități de milioane de euro

23/05/2017 10:04:44 Claudia ANDRON  
 
Este absolut revoltător că o parte din muncitorii care au protestat la Leoni au fost obligați de șefi să-și dea demisia, culmea, având printre capii acuzării fix liderul de sindicat, care ar fi trebuit să apere miile de muncitori revoltați. Numai în România s-a putut întâmpla așa ceva. În Germania nu v-ați fi permis!
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Avem creştere economică record. Ei şi...?

21/05/2017 10:26:09  
 
Creşterea economică obţinută de România pe primele luni ale anului este cea mai mare din UE. Datele sfidează scepticismul politicienilor şi economiştilor de dreapta care susţin că nu se poate face creştere prin consum şi prin măriri de salarii la baza piramidei veniturilor. Or, din 2012 tocmai acestea au fost motoarele creşterii în România:
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Câtă bucurie și mândrie poți trăi îmbrăcând costumul popular românesc…

16/05/2017 20:25:32 Claudia ANDRON  
 
Uitați-vă la fotografiile de la Ziua Costumului Popular, de la Năsăud. Și remarcați bucuria și fericirea de pe chipul participanților, indiferent de vârstă, de rangurile și funcțiile deținute. Unul mai frumos ca altul, unul mai fericit ca altul, unul mai mândru ca altul. Costumul popular a făcut minuni. Ne-a arătat frumosul ascuns în noi.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Niii, măăăăă! S-a lezat ditai partidul pentru o postare pe Facebook

08/05/2017 08:47:34 Claudia ANDRON  
 
Atâtea fecioare atinse de cuvinte care dor am văzut în utima vreme în politică încât îmi vine să le rog frumos să părăsească scena, dacă e prea mult pentru ele. Iar când mai cheamă și Poliția să apere onoarea partidului care a pus ministrul de Interne, mă lasă nervii. Că miroase a poliție politică.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: …tu-ți justiția aia în care înclină balanța oala cu sarmale!

04/05/2017 19:08:02 Claudia ANDRON  
 
Scuzați limbajul, dar am vrut să mă asigur că sunt înțeleasă de doamna judecător Vrânceanu, care împarte dreptatea la Judecătoria Bistrița. Nimic nu doare mai tare ca nedreptatea, să ai dreptatea în mână și să mori cu ea și cu lacrimi în ochi. Am trăit-o asta. Și ca mine, oare câți?
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Da’ de unde știa puștiul să conducă mașina?

12/04/2017 09:27:00 Claudia ANDRON  
 
Îi învățați să mănânce, apoi să meargă și, ca să arătați că pot fi bărbați de mici, să înjure grosolan și… să conducă mașina. Așa fac bărbații, fiule! Și tâmpiții care ajung părinți. Apoi plângeți ce-a făcut odrasla și căutați vina în toți. Uitați-vă ce i-ați învățat. Ultimul vinovat e pruncul. Victime vă putem cădea toți.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Centre vechi pline de viaţă

09/04/2017 11:12:42  
 
Multe clădiri seculare au fost lăsate să se prăbuşească (în spatele complexului Sugălete), altele au fost prinse în malaxorul reabilitărilor tragice, cu celebrele plăci de izolare, acoperiş de azbociment/tablă, uşi de plastic şi culori stridente. Omniprezentul aparat de aer condiţionat, aruncat pe faţade seculare, ca o bubă de puroi.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Noi vrem să ne unim cu țara! Firea primește flori prin școlile patriei, noi interzicem telefoanele

06/04/2017 13:46:47 Ana ȘTEFĂNEL  
 
2017. Năsăud, România. Școala Gimnazială Mihai Eminescu Năsăud. 2017, da? Se interzice folosirea telefonului mobil. 2017. București, România. Primarul general umblă prin școli cu un ministru, împarte tricouri identice, face semn când să se ridice elevii de pe scaune. Primește flori și „Bună-ziua” când e pornită camera video.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Deștepților, nicio femeie din lume nu vrea să ajungă la avort! Şi nici să facă copii pentru că dați voi comandă

26/03/2017 20:37:00 Claudia ANDRON  
 
Femeia să nu facă avort. Să facă copii, că de aia e femeie! Și apoi să se descurce, că asta e tot datoria ei. Chiar așa de primitivi am ajuns? Femeia este un animal cu rol reproducător în societate? S-a constatat că stăm prost cu natalitatea și să intervină femeia româncă, ea e de vină, face nemernica avorturi. Doamneee, cât de primitivi am ajuns..
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Mallul şi neonul

26/03/2017 09:16:23  
 
Ne urcăm în maşină, stăm în trafic, parcăm, facem tura de vitrine, ne oprim la un food court, ieşim cu ceva plase de plastic, maşină, trafic, parcat, televizor, dat pe net. Somn. Repeat. Privirile fără ţintă devin regulă. Peste ani, trupurile se îngreunează... Am văzut-o în oraşele eşuate din America de Nord şi nu pot să doresc aşa ceva Bistriţei.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Moartea oraşului mediu. Stafia care ameninţă Bistriţa...

06/03/2017 09:06:47  
 
Un spectru morbid bântuie burgurile Europei: extincţia demografică şi devitalizarea centrelor istorice. Mai toate oraşele medii europene de talia Bistriţei sunt prinse în foarfecele unui dezastru demografic fără precedent. Una din lamele foarfecei este migraţia internă sau externă spre oraşele mari, mai dinamice, iar alta este colapsul demografic.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Experimentul Ușeriu. Agresorul - Victimă Erou Național

23/02/2017 15:18:32 Claudia ANDRON  
 
Nu a fost haiduc. Nu lua cu arma în mână de la bogați să dea săracilor. Nu are calitățile unui erou. Și totuși, Tibi Ușeriu este eroul acestor zile. Cum se explică? Performanțele extreme? Povestea frumos spusă? Doar el sau mai putem face eroi și din alții? Profesorul Miclea ne vorbea despre manipulare zilele trecute, cum poți manipula cu emoții...
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL. Oraşe vivabile: Dincolo de mizerabilism

20/02/2017 09:00:10  
 
Bistriţa este un oraş cu şcoli superbe şi, având amici cu copii la gimnaziu şi liceu - atât în Boston, cât şi în Bistriţa - mi-am dat seama că nu este nicio diferenţă reală de calitate a actului educaţional între Boston Latin (liceul de elită din oraşul meu) şi Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: De Pa Ra Zi Ta Re

07/02/2017 00:04:18  
 
E foarte ușor să te ia valul când ești la proteste printre mii de oameni care cer cu determinare și umor o Românie curată, o guvernare transparentă și epurarea partidelor politice de penalii care distrug toate valorile de dreapta sau de stânga în jurul cărora ar trebui să se întemeieze orice adunare democratică cu numele de partid.
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro