Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  68 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



EDITORIAL: Deștepților, nicio femeie din lume nu vrea să ajungă la avort! Şi nici să facă copii pentru că dați voi comandă

26/03/2017 20:37:00 Claudia ANDRON  
Femeia să nu facă avort. Să facă copii, că de aia e femeie! Și apoi să se descurce, că asta e tot datoria ei. Chiar așa de primitivi am ajuns? Femeia este un animal cu rol reproducător în societate? S-a constatat că stăm prost cu natalitatea și să intervină femeia româncă, ea e de vină, face nemernica avorturi. Doamneee, cât de primitivi am ajuns..

Întrebați, vă rog frumos, femeia de lângă voi (iubită, soție, mamă, fiică) dacă ar vrea să treacă vreodată prin experiența unui avort. Văd că toți îi discută de câteva zile nemernicia de a apela la asta, lăsând să se înțeleagă că ar face asta pentru că e rea, meschină sau ucigașă sadică de copii nenăscuți. 

 

Ce ați făcut să o ajutați să nu aibă sarcini nedorite și cum o ajută statul și biserica să-și crească copiii? Sigur sunt femei care ar vrea cinci copii, dar se gândesc înainte că nu au cum să-i crească, că la ce puțin ajutor primește din partea familiei, a statului, a bisericii, poate chiar nu își permite luxul de a fi mama a câți copii dă Domnul.

 

Scrie aceste rânduri o mamă de trei copii, care NU a făcut avort și a preferat să-și riște viața pentru a aduce pe lume al treilea copil, cu a treia cezariană. De câte ori mă uit la cea mică, mă gândesc ce seacă și neîmplinită mi-ar fi fost viața fără ea și mă felicit că am adus-o pe lume. V-o pot prezenta și pot să susțin cauza NU avortului în fața celor care iubesc copiii, au o familie solidă, au cu ce-i crește, dar consideră, fără argumente solide, că e prea mult pentru ei încă un copil. Pe aceia îi pot convinge ce bucurie imensă îți poate aduce al treilea copil și că merită sacrificiul.

Să facă copii cât de mulți vor, dacă își permit să-i crească, să le plătească vaccinurile, să le cumpere tratamentele, să-i educe în afara școlii etc. Dacă au calculat ce înseamnă un copil sau încă un copil pentru familia lor și nu-și permit acest lux (da, e un lux, nu e simplu și nici la îndemâna oricui să crești mai mulți copii), mai bine să apelăm la educație și la metode de contracepție și astfel scădem și rata avorturilor în România.

 

Dar să-mi pui problema de a se interzice avorturile pentru că țara ar fi plină de femei criminale, chitite să rămână gravide ca apoi să facă avort, e prea mult! Și mai mult e să le consideri niște animale cu funcție de reproducere în societate și să le dai comanda: Înmulțiți-vă! De minim trei ori, o dată pentru mama, o dată pentru tata și o dată pentru Biserică - a zis Mitropolitul Andrei. Doamne, păzește și apără!

 

Și apoi vreau să ne decidem care e tema în discuție. Prea multe avorturi sau din ce în ce mai puțini copii? Că se cam întrepătrund temele și nu se înțelege nimic din ce-a vrut marșul să zică.

 

Dacă ne doare că se fac încă prea multe avorturi în România, că li se ia unor copii nenăscuți dreptul la viață, haideți să lucrăm la educație, să lucrăm la prevenire, să nu se mai ajungă la efect - sarcina nedorită. Inclusiv prin biserică. Spuneți-le enoriașilor că există cabinete de planificare familială, unde sunt specialiști care să-i ajute să-și planifice sarcinile, să evite un avort, să evite bolile cu transmitere sexuală.

 

E atât simplu de spus, atât de uman și de creștinește, dacă vrem cu adevărat reducerea numărului de avorturi. Nu putem să vrem în biserică doar modernismul adus de instalația de sonorizare, mai trebuie să acceptăm și contracepția și discuția deschisă despre asta. Cu interzicerea avortului prin lege nu am făcut nimic, este o mare prostie și aberație. Întrebați-vă mamele și bunicile ce drame s-au petrecut în România când a existat o astfel de lege. Am evoluat.

 

Dacă ne doare că a scăzut numărul de copii și populația este în declin, atunci alta e discuția și altele sunt cauzele. Și să vedeți surpriză. S-ar putea să dați peste femei care n-au făcut niciodată avort. Și iau anticoncepționale pentru că nu vor să facă copii. Sau pentru că nu mai vor să mai facă copii. Ei, atunci trebuie să mai lucrați la țară. Că vaccinuri pentru copii nu sunt, medicamente pentru copiii bolnavi de cancer s-ar găsi, dar sunt încuiate la minister, învățământul nu e chiar gratuit (dacă vrei mai mult pentru copilul tău plătești ore și educație extra-școală), societatea e lipsită de valori - nulitățile sunt sus și oamenii valoroși au cam fugit în afara țării. 

 

Iar pe Biserica Ortodoxă, înainte de a organiza astfel de manifestații și de a spune câți copii să facem și cui să-i dăm, aș vrea să o văd implicată mai mult în sprijinirea familiilor cu mulți copii și în îngrijirea copiilor abandonați de părinți. Avem prea puține exemple de preoți ortodocși care fac asta, ar fi nevoie de mai mulți ca să fie credibil și just un astfel de marș. Faceți copii și dacă nu-i puteți crește, se implică și biserica cu enoriașii săi să vă ajute!

 

Este trist că oamenii aflați în nevoie fug mai repede la ziar să ceară ajutorul și la prea puțini preoți parohi. Haideți să mai lucrăm puțin aici, spre binele bisericii noastre dragi și al nostru - până la urmă. 

 

Vreau să aduc Biserica Penticostală ca model de bune practici în acest sens. Acolo vedem familii cu mulți copii, majoritatea cu mai mult de trei. Nu vorbesc și nu militează împotriva avorturilor. De ce? Chiar dacă au ales să facă mulți copii pentru că așa le-a dat Dumnezeu, sunt ajutați să-i crească de restul comunității religioase din care fac parte. Ia să luăm exemplul lor. Este unul bun. Și cred că cei care nu mai vor copii apelează la metode contraceptive. Nu la avort, la contracepție (!). 

 

Încă ceva înainte să închei. De ce duceți copiii la marșuri de astea? Pe de-o parte, susțineți să nu înceapă educația sexuală în școli, dar vedem copii participanți la un marș anti-avort. Le-ați explicat cumva cum se ajunge la avort? În plus, în lumina ultimelor proteste, participarea la manifestații publice a copiilor parcă era interzisă. Acum nu mai e? Dar morală e? Să lucrăm la sentiment cu imaginea copiilor pe probleme nerezolvate de adulți cum e?

 

Haideți să nu mai fim ipocriți și să nu ne lăsăm duși de orice val. Să facem ce trebuie - societate, stat și biserică și abia apoi să ne apucăm de interzis una şi alta.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro