Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  42 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Despre comprehensiunea textului și refulările în public ale mai marilor județului

12/12/2017 15:27:17 Bianca SARA  
Astăzi am atins „apogeul” presei, nu am transmis informații de la o conferință de presă, ci am fost subiectul uneia susținute chiar de către șeful județului. Bălăcărită în lipsă, căci nici măcar nu eram prezentă, constat cu surprindere că avem o problemă de comprehensiune... a textului. Că mai nou, presa se citește doar printre rânduri.

În urmă cu câteva zile publicam un material în care scoteam în evidență faptul că, potrivit unei analize a cotidianului Jurnalul Național, la începutul anului 2017 (adică până la finalul anului 2016) s-a modernizat un kilometru din 12 km de drum, în județul Bistrița-Năsăud. Puteți citi materialul AICI, iar varianta inițială AICI.

Jurnalul Național se baza pe datele oferite de Institutul Național de Statistică, tocmai acea instituție care cu asta se ocupă: adună date, le compară și le transformă în statistici, pe baza cărora unii, fie că este vorba despre mediul public sau cel privat, își fac strategiile de viitor.

Terminând Facultatea de Sociologie, unde una dintre materiile principale este tocmai Statistica, știu că nu e un domeniu ușor și nici un domeniu în care îți permiți să te joci cu cifrele. Statisticile de care ne batem prin articole și pe la TV sunt realizate în urma unor calcule destul de complexe. Dar unii, din ce observ, nu văd rostul acestei instituții. Poate, în curând ne trezim că se închide, că de... statisticile oferite nu-s pe placul tuturor.

Să revenim, însă, la materialul în cauză. Pe lângă faptul că, potrivit statisticilor pentru anul 2016, Bistrița-Năsăud era la coada clasamentului când venea vorba despre kilometri de drum modernizați - se precizau acolo și sumele alocate în 2018, citat fiind Proiectul de Buget pentru anul 2018. De la bugetul de stat, nu din fonduri europene sau din alte programe, se alocau 10,6 milioane de lei.

Acest mic articolaș, care are doar trei paragrafe, l-a scos din pepeni pe mai marele județului. Președintele Consiliului Județean a refulat astăzi, într-o conferință de presă, la care nu am fost prezentă. Mi-a dedicat vreo 5 minute, în care a susținut că am scris aberații, că am oferit informații care discreditează ziarul la care lucrez.

Și acum argumentele președintelui de Consiliu Județean: muuultele investiții făcute în 2017. Bun, dar statisticile la care eu mă refeream vizează anul 2016, deci nu sunt luate în calcul cele de anul acesta, tocmai pentru că INS așteaptă să se termine anul pentru a centraliza și analiza datele.

Al doilea argument: muntele de bani care a intrat în județ. Eu precizam foarte clar în text că este vorba despre alocări de la bugetul de stat pentru modernizarea drumurilor, nu de fonduri europene sau alte surse.

Ah, președintele de Consiliu Județean preciza în discursul său că nu îmi spune cum să-mi fac treaba (zău? da' asta ce a fost?), dar aș putea întreba data viitoare când am astfel de planuri... să scriu „de rău” de instituția pe care dumnealui o conduce.

Ei bine, dacă întrebam, probabil materialul nu era publicat încă, pentru că nici la ora aceasta nu primeam răspunsurile. De extrem de puține ori s-a întâmplat să primesc date cu promptitudine de la Consiliul Județean. În cel mai fericit caz le primeam a doua zi, a treia sau după o săptămână. Uneori cei responsabili pur și simplu uitau de solicitările mele.

Îi transmit președintelui de Consiliu Județean să citească articolele înainte să-l ia gura pe dinainte.

Înțeleg, de asemenea, că președintele de Consiliu Județean nu mă cunoaște. Nu știu nici asta a cui e vina... nu de alta, dar particip la conferințele susținute de Consiliul Județean și la ședințele ordinare și extraordinare de pe vremea lui Liviu Rusu, adică de prin 2011. O fi vina mea că sunt mai discretă, nu ies la cafele cu funcționarii din instituție și nu le fac complimente gratuite în speranța vreunui „pont”. 

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro