Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001013 4
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  73 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Editorial


EDITORIAL: Da, mamă, sunt bine! Sunt la Casa de Cultură! Fumez și beau!

11/11/2015 00:19:32 Claudia ANDRON  
 
Cine nu și-ar lăsa copilul la un concert cu muzica preferată?! Mai ales la Casa de Cultură, fie ea și a sindicatelor. Du-te, mamă! Dar ai grijă ce faci! Și copiii fac bine la Casa de Cultură. Beau și fumează, că nu-i deranjează nimeni. Sunt fotografiați și expuși apoi pe internet. Ce bine ar fi dacă ați învăța ceva din asta, părinți și copii...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Despre ură, cu drag!

10/11/2015 12:05:52 Felicia SZUCS  
 
Cu riscul să aruncați cu ouă în mine când mă întâlniți sau să mă faceți troacă de porci pe site-urile de socializare, nu pot să nu spun un lucru esențial pe care l-am constatat în ultimele zile, mai acut ca oricând: suntem patologic bolnavi. De ură! Ba mai mult: iubim să urâm!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Nu știu la alții cum sunt, dar eu am dat peste pompieri care chiar își fac meseria. Mulțumesc, col. Dan Gheorghiță!

06/11/2015 09:35:04 Claudia ANDRON  
 
E ușor să generalizezi și să spui că pompierii dau avize ușor sau nu sunt atenți la ce se întâmplă în jur. Am motive să cred că la Bistrița nu e chiar așa. La Festivalul Usturoiului, un eveniment în aer liber, am avut extinctoare câte au vrut la scenă și standuri, plus plan de evacuare și responsabil cu asta!!! Și tot am luat avertisment!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Alegeri generale anticipate? Eu vreau amânarea alegerilor locale și schimbarea urgentă a legilor electorale

05/11/2015 18:06:39  
 
Se tot discută despre dizolvarea Parlamentului, alegeri anticipate acum sau cât mai repede. E de înțeles și binemeritat disprețul față de sutele de parlamentari care umplu plenul când votează ceva ce îi interesează direct și freacă menta în restul timpului. Dar alegeri acum, după legile în vigoare...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Gabi, du-te învârtindu-te! Bistrițeanca pleacă de la minister după un mandat catastrofal

05/11/2015 12:51:54 Adrian LINCA  
 
Bistrițeanca noastră, Gabriela Szabo, e prima victimă directă din sport în urma evenimentelor din ultima vreme. Fosta atletă își pierde postul de ministru al tineretului și sportului, după un mandat „catastrofal”, așa cum îl caracterizează ProSport-ul de astăzi și cum subscriem și noi.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Ce n-ați înțeles?! DEMISIA!!! Nu de onoare! Colectivă! Nu poate să vă doară mai rău ca și pe cei care au ars de vii

04/11/2015 00:19:57 Claudia ANDRON  
 
„Țara pe care o iubesc e acum în stradă” – spunea aseară Oana Pellea. Aș completa că politicienii pe care-i urăsc sunt acum tot în scaune. N-au onoare, de ce-ar avea demisii și apoi de ce să ne dea nouă socoteală?! De aia! Că ne-am săturat! De minciuni, de reforme, de corupție, de voi, de toți! DEMISIAAA!!! Colectivă!
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Geea, să mă suni! Să nu uit de interesul național...

25/10/2015 18:51:21 Claudia ANDRON  
 
Da. Cam uit repede. De data asta nu vreau. Vreau să nu uit să vă reamintesc interesul național când ni se va cere să votăm UNPR, partidul lui Oprea, ministrul cu coloană numai în trafic, care a ratat șansa de a fi simpatic dacă ar fi oprit măcar să mimeze îngrijorarea după ce polițistul care-i deschidea calea a dispărut sub asfalt. Geea, sună-mă...
citește tot articolul [ 0 comentarii

ISJ BN și Primăria Bistrița, nu știu cum o rezolvați, dar rezolvați-o! Problema „gardienilor” în școli

23/10/2015 15:52:05 Claudia ANDRON  
 
Nu e început de an școlar în care în școlile din Bistrița să nu se încingă spiritele între părinți pe tema gardianului”. Cât plătim, de ce plătim, ce și cât să mai plătim?! Cineva ar trebui să facă ordine pe tema asta, iar dacă e de plătit paza, de ce să n-o facă școlile sau primăria?! Azi-mâine ne puneți să plătim căldura în școli dacă vrem bine.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Dragă domnule Stat!

16/10/2015 14:20:50 Felicia SZUCS  
 
Îți scrie un mic întreprinzător, insignifiant chiar, care te ajută să supraviețuiești. Și nu numai! Durerea mea e că, prin taxele, impozitele, contribuțiile pe care ți le plătesc cu religiozitate (pentru că nu îmi permit întârzieri mai mari de 10 zile, deoarece risc să mă blochez), te ajut nu numai să supraviețuiești, ci și să îți bați joc de mine!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Bistrița, te iubesc: Client în taxi

15/09/2015 17:49:31 Vlad COSTINEA  
 
Ieri am mers cu taxiul prin oraş, că maşina mi-a fost în service. Comand taxi, aştept vreo 10 minute să vină pentru că... început de an şcolar şi sărbătoare mare. Vine nenea nervos, dar vorbind foarte elevat şi academic, zice: - Mă scuzaţi de întârziere, „băgamiash... panseluţa" :D Începutul e promițător, nu?!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Bistrița, te iubesc: Azi am avut o zi „perfectă”

26/08/2015 17:08:54 Vlad COSTINEA  
 
Genul ăla de zi în care parcă astrele, forţele naturii şi Dumnezeu au conspirat împotriva mea cu toată bucuria. Cu toţii mai avem câte o zi în care abia aştepţi să ajungi acasă, să-ţi închizi telefonul, să tragi de cu ziuă draperiile de noapte pe geam şi să te ascunzi sub pătură, în pat, fără să mai ştii nimic de lumea asta până a doua zi.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Parcul gâzelor sau spațiul public administrat ca propriu domeniu feudal

12/08/2015 09:09:29  
 
Bistrița este, în linii mari, un oraș frumos, cu un centru istoric mai concentrat, dar mai unitar decât în Cluj sau alte orașe din zonă. Îi lipsește spectaculozitatea Sibiului sau a unor zone din Timișoara, cu mai multe clădiri sau străzi impunătoare, fie ele medievale sau din secolele XVI-XIX.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Despre elite locale, turnuri de fildeș și ochelari de cal

31/07/2015 21:32:28  
 
De câteva ori pe an, în general de sărbători, citesc în presa din Bistrița despre „elita locală”, cu referire la publicul, destul de numeros dealtfel, al concertelor de muzică clasică organizate de Primărie. Am spus-o și o repet, e foarte bine că se promovează muzica clasică, muzica de cameră, la Sinagogă ajung constant artiști excelenți.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Vitalia cui v-a înființat, licitațiile vieții și ADI-ul care ține cu ursul, nu cu bistrițenii

30/07/2015 15:21:50 Claudia ANDRON  
 
Atitudinea Vitalia devine din ce în ce mai obraznică în raport cu bistrițenii. După ce ne-au vrăjit și pe noi și Consiliul Județean că duc gunoiul mai ieftin și mai bine, astăzi abia îl duc și mai vor și preț mai mare că n-au profit. Ați câștigat licitația cu prețul și acum ziceți că nu era bine calculat?! Păi atunci nu meritați să câștigați!
citește tot articolul [ 0 comentarii

La Banca Transilvania, donații DOAR cu buletinul sau pașaportul dacă n-aveți cont!

05/06/2015 18:45:15 Claudia ANDRON  
 
Am eu o vorbă care, din când în când, se adeverește: Când vrei să faci un lucru bun, toți dracii îți închid ușile. Când vrei să faci un lucru rău, aceiași draci îți deschid ușor toate ușile. Să nu mai credeți în zânii sau zânele de la Banca Transilvania!!! Nu există.
citește tot articolul [ 20 comentarii

De la 1 mai, NU mai dau bacşiş!

23/04/2015 10:43:21 Claudia ANDRON  
 
Fără supărare, dar, personal, nu mai suport să plătesc niciun impozit. Că nu văd rostul. Banii statului nu sunt cheltuiţi cu cap, zboară zeci de milioane de euro pe şpăgi, se dau salarii grase unor idioţi neputincioşi, dar mândri că-s la stat, iar noi plătim senini reţetele GRATUITE ale copiilor.
citește tot articolul [ 18 comentarii

7 ani cu Bistrițeanul.ro! Mai mult decât un ziar, suntem o comunitate. Puternică și curajoasă

31/03/2015 23:25:31 Claudia ANDRON  
 
În 31 martie 2008 postam primele știri în Bistrițeanul.ro. Visam proiectul de vreo trei ani, dar acela a fost momentul în care am avut curajul nebun să-i dau drumul. Bistrițeanul?! Cum ziar exclusiv on-line?! Știri non-stop?! De atunci au trecut 7 ani în care am postat zi de zi știri, non-stop, fără să obosim. De dragul presei și al vostru.
citește tot articolul [ 19 comentarii

Da! Evident că vreau să facă copiii religie la școală! Altceva, pentru suflet, are școala?!

05/03/2015 00:53:00 Claudia ANDRON  
 
Nu văd ce rău le-ar face o oră de religie, indiferent de confesiune, copiilor în școală. Studiază științe exacte, umaniste, au ore de sport, de ce n-ar avea ceva și pentru suflet? Sau ce, copiii n-au suflet, numai cap și corp?! Mă revoltă că suntem întrebați de religie, dar de alte aberații, cum ar fi lipsa Abecedarului, n-am fost întrebați.
citește tot articolul [ 81 comentarii

EDITORIAL: Plânge-mi un râu!

25/02/2015 12:51:30 SPORTUL BISTRITEAN  
 
e pare că sportul de pe la noi merge din lac în puț. De ce? Poi cică din lipsă de finanțare. Eu cred că din lipsă de implicare. Toată lumea se plânge că nu are, că nu poate, că nu vin bani de la autorități, că e greu cu criza asta, că nu se implică nimeni, că sunt singuri pe lume, de Hector Malot, că mami nu îi dă bani de înghețată și că prietenii
citește tot articolul [ 4 comentarii

Putem întoarce mortul de la groapă!

24/02/2015 12:22:25 Adrian LINCA  
 
Oamenii Gloriei, cot la cot cu cei ai administrației locale, sunt pe cale să distrugă echipa de fotbal, cu care Bistrița a trăit în suflet mai bine de 90 de ani! Dar tot ei o pot întoarce de la groapă!
citește tot articolul [ 5 comentarii

EDITORIAL: Ca de la bazin la bazin!

12/02/2015 15:42:41 SPORTUL BISTRITEAN  
 
Motivația construirii unui bazin de înot didactic în Bistrița mi se pare puțin șubredă. Nici nu știu de unde să încep să vă povestesc. Sunt trei piscine acoperite în Bistrița și încă vreo 3 (minim) în aer liber.
citește tot articolul [ 7 comentarii

Sare pe rana sportului bistrițean! Sau ce n-o să vă spună cei care conduc sportul județean!

08/01/2015 12:49:12 Adrian LINCA  
 
Clasamentul primilor 10 sportivi bistrițeni în 2014 e o varză totală. O varză coclită, pe care cu greu o mai poate digera cineva. Rezultate slabe, așezate alandala într-un clasament ce se vrea obiectiv, dar care denotă mult amatorism, delăsare, nepricepere, dezinteres. Hai să o luăm pe rând!
citește tot articolul [ 6 comentarii

Socot că Iohannis e un vis! Poate prea frumos ca să fie adevărat...

17/11/2014 06:25:57 Claudia ANDRON  
 
Cu siguranță nu este atât de perfect pe cât ni-l imaginăm. Dar este un vis frumos. Calități pe care probabil nu le are ni le-am imaginat că le-ar avea. Astăzi, Klaus Iohannis este super eroul din imaginarul a peste 50 la sută din români. Și PSD-ul cu ce-a greșit?! Îmbătat de putere și cocoțat sus, nu ascultă și, evident, nu învață veci lecția!
citește tot articolul [ 42 comentarii

Ce-am avut și ce-am pierdut. Desăvârșirea săvârșirii nesăvârșite...

17/10/2014 17:55:06 Claudia ANDRON  
 
Viceprimarul Ioan Peteleu a fost înlocuit ieri cu Kiss Laszlo. Așa. Cine cu cine?! Cine știe mai mult decât numele despre cei doi?! Ce i-a calificat să ajungă viceprimari?! Nici măcar vocea și talentul. Politica. Cea care îi urcă și îi coboară. Surpriza este că, la coborâre, politicianul s-a simțit trădat și vândut ca... Iisus. Hai serios?!
citește tot articolul [ 19 comentarii

EDITORIAL: Blitz-ul politic nu-ți intră-n ochi, te luminează...

13/10/2014 21:27:01 Claudia ANDRON  
 
”- Părinte Frișan, de ce ați scos jurnaliștii din biserică?! - În biserică nu se face politică! – Serios, părinte?! Atunci de ce nu i-ați scos pe politicieni, nu presa face politică!!”. Cam așa a sunat dialogul cu părintele Ioan Frișan, după incidentul de ieri, în care presa a fost scoasă obraznic afară deși i s-ar fi putut cere să nu filmeze.
citește tot articolul [ 46 comentarii

VitaliAS, asta-i televiziunea ta!

24/09/2014 11:15:35 Adrian LINCA  
 
Pe vremuri, la țară, umbla unu' cu o tobă și le spunea oamenilor să-și vopsească gardul sau să-și curețe șanțul. Astăzi, avem internet 4G dar informația adevărată, folositoare, ajunge la noi mai greu decât în secolul trecut. Știm ce culoare au avut chiloții lui Pepe la nunta lui Connect-R, dar habar n-avem unde să aruncăm gunoiul.
citește tot articolul [ 7 comentarii

EDITORIAL: Dă-te la o parte, lasă pe altul! Menj haza, Soni bacsi!

12/06/2014 12:28:47 Adrian LINCA  
 
Nea Șoni, cu tot respectul de care am fost capabil un an și jumătate, mă scap și-ți spun eu ce gândește tot orașul: dă-ți demisia. Nu ai nicio treabă cu funcția de președinte al Gloriei, lasă pe altul care are soluții pentru fotbalul bistrițean. Nimeni nu știe cine e acela, dar cu siguranță nu ești dumneata.
citește tot articolul [ 8 comentarii

EDITORIAL: Fug, stau sau se împiedică? Liberalii au o dilemă!

29/05/2014 12:48:16 Felicia SZUCS  
 
Proaspăt anunțata căsătorie de probă dintre PNL și PDL este pe punctul de a stârni un adevărat tzunami în rândul liberalilor din Bistrița-Năsăud. Apele sunt extrem de tulburi pentru că liderii locali ai PNL se văd în postura găinii care nu știe cum să reacționeze: dacă fuge, e proastă, dacă stă, e curvă. Se împiedică sau își asumă una din cele două
citește tot articolul [ 4 comentarii

Pentru 5 milioane de euro, ți-ai băga picioarele în cei mai buni prieteni? Hai, zi!

28/05/2014 16:39:16 Adrian LINCA  
 
Cinci milioane de euro e o sumă pentru care foarte mulți dintre noi am face aproape orice. Cu sinceritate absolută, sub pătură, înainte de culcare, hai să ne imaginăm fiecare ce-am fi dispuși să facem pentru banii ăștia!
citește tot articolul [ 3 comentarii

EDITORIAL: Nu mai visați tramvaie! Puneți două becuri la Apollo că dă ”bârgăuanul” peste oameni!

23/05/2014 17:25:55 Adrian LINCA  
 
Între două tramvaie, cel ușor pe care și-l imagina Botiș în paralel cu calea ferată și cel ecologic visat de primar între Viișoara și Unirea, hai să punem mai întâi două becuri și-o trompetă la cea mai infectă intersecție din oraș!
citește tot articolul [ 14 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro