Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  47 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015EDITORIAL: Noi vrem să ne unim cu țara! Firea primește flori prin școlile patriei, noi interzicem telefoanele

06/04/2017 13:46:47 Ana ȘTEFĂNEL  
2017. Năsăud, România. Școala Gimnazială Mihai Eminescu Năsăud. 2017, da? Se interzice folosirea telefonului mobil. 2017. București, România. Primarul general umblă prin școli cu un ministru, împarte tricouri identice, face semn când să se ridice elevii de pe scaune. Primește flori și „Bună-ziua” când e pornită camera video.

N-am trăit în comunism. M-am născut după 1989 și despre Marele Cârmuitor al țării știu doar din cărți și din poveștile alor mei. Mă șochează de fiecare dată când aud din gura celor care au trăit în comunism „Nu aveam voie să…”, „Nu puteam să…”. Generația mea e din alt film. Noi, dacă vrem - facem. Dacă nu putem - învățăm și reușim. Nu pentru că suntem mai deștepți decât părinții noștri, ci pentru că n-am prins regimul comunist. 

 

Fiind un copil al anilor '90, la 7 ani nu aveam tabletă sau telefon - o altă șansă pe care am avut-o, zic eu. Ca adolescent și adult în anii 2000, nu mă pot despărți de tehnologie. La fel ca părinții sau colegii mei de muncă, crescuți în comunism, de altfel. Nu știu dacă e bine sau dacă e rău, dar tehnologia face parte din viața noastră. E un fapt.

 

Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Năsăud interzice folosirea telefonului mobil la școală.ÎN URMA ȘEDINȚEI CU PĂRINȚII LA NIVELUL ȘCOLII, S-A DECIS INTERZICEREA TELEFONULUI MOBIL PE PERIOADA ACTIVITĂȚII ȘCOLARE ( DE LA ORA 8-14). ÎN CONSECINȚĂ, TELEFOANELE GĂSITE ASUPRA ELEVILOR VOR FI CONFISCATE”, anunță directorul, azi, pe Facebook. 

 

Pe scurt: în epoca Snap, Whatsapp, Facebook etc. noi nu suntem capabili să ne folosim de toată tehnologia asta (minunată, dacă știm ce să facem cu ea) și o interzicem. O interzicem! În 2017!

 

În loc să profităm că nu mai trebuie să copiem eseuri din cărți până ni se întărește pielea și ne rămâne degetul mijlociu strâmb, în loc să profităm că avem Dicționarul Explicativ al Limbii Române în buzunar, în loc să facem karaoke de pe YouTube la ora de muzică, noi interzicem.

 

Această decizie nu e o greșeală. E o aberație. E aberant să interzici ceva în 2017. Normal este să educi, să folosești telefonul în scopuri educative, oricum nimeni nu va renunța la el. Normal este să înveți copilul, atât acasă, cât și în școală, că este o dovadă de minim bun-simț să nu folosești telefonul în timpul orei, când profesorul predă - doar dacă poate fi util pentru curs. De fotografiat sau filmat în timpul orelor nici nu are rost să vorbim - sunt lucruri reglementate prin lege.

 

Pe de altă parte, cât de realizabilă e soluția profesorilor din Năsăud? Câți dintre părinții care își trimit copiii cu autobuzele la școală în fiecare dimineață vor avea curaj să îi trimită fără telefoane, să nu mai știe nimic de ei?

 

Circula zilele trecute pe internet un filmuleț cu Gabriela Firea, primarul general al capitalei, într-o școală din București. Primea flori, împărțea tricouri identice elevilor, aplauda la un concert și când se ridica de pe scaun le făcea tuturor semn să o urmeze și să aplaude.

 

Când am văzut fimulețul am avut senzația că m-am întors în timp, într-un timp pe care nu l-am trăit eu. Doamna primar căuta o soluție de a interzice „Balena Albastră” în România și, în scop curat-educativ, l-a dus pe CRBL să le cânte elevilor despre niște „fete sexy, fete rele”

 

Aceeași senzație de întoarcere în regim - pardon, în timp - am avut-o azi când am citit mesajul legat de telefoane pe Facebook.

5773 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro