Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001013 7
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  43 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Editorial


De la “Bistro, la Ion Sugălete!” la afaceri “Copy-Paste”

22/10/2012 15:20:40 Cristian MUNTHIU  
 
Zilele trecute Claudia Andron m-a întrebat ceva interesant. În ce domeniu, firma unui tânăr antreprenor, ar putea avea de succes în Bistrița? O întrebare grea. Pentru că în 2012, în orașul care l-a dat pe câștigătorul olimpiadei internaționale de informatică, cea mai de succes afacere a anului este o covrigărie.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portret de politician

22/10/2012 11:27:14 Felicia SZUCS  
 
Dă-i omului putere, pentru a-i vedea adevăratul caracter! Așa că, dacă ne propunem să vedem adevărata față a celor pe care vrem să-i cunoaștem sau se cer a fi cunoscuți, nu avem decât să le dăm o funcție, poziție socială și nițică influență, care derivă din primele două. Dacă mai adăugăm și bani la toate acestea, atunci tabloul este complet.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Şcoala de la Tăşu – o mişcare de rezistenţă

21/10/2012 13:27:27 Ana DRAGU  
 
Într-o lume în care, din păcate, şcoala vieţii câştigă din ce în ce mai mult teren în detrimentul vechilor bănci crestate odinioară de şcolarii însetaţi de învăţătură, copiii şi tinerii învaţă ce pot, de unde şi de la cine pot.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Pietonalul Bistrița, o ”cocotă” fardată strident

18/10/2012 13:37:22 Cristian MUNTHIU  
 
A trecut vara, cu ale ei festivaluri “copy-paste”. Terasele “plictisite” au dispărut și ele. Pietonalul nostru, care se dorește a fi motorul industriei turistice bistrițene, a revenit la existența lui normală. Hoardele de câini și-au recucerit teritoriul, Costan este la post, pe pervazul magazinului de lactate Monor își fac veacul aceiași cerșetori
citește tot articolul [ 0 comentarii

Urăște-ți aproapele ca pe tine însuți

09/10/2012 15:22:06 Ana DRAGU  
 
Bună ziua. Sunt Ana Dragu, preşedintele Asociaţiei Autism Europa Bistriţa şi azi e o zi neagră pentru mine. Însă pentru că trăiesc în România şi nicidecum pentru că am un copil cu autism. Nici pentru că îmi petrec 90% din timp între copiii cu autism şi familiile lor pline de dragoste. Ci, da, oricât de banal ar suna, pentru că trăiesc în România.
citește tot articolul [ 0 comentarii

În câte farmacii intri pentru o rețetă gratuită? Minim șase!

04/10/2012 10:09:11 Claudia ANDRON  
 
După o perioadă în care copiii mei n-au mai primit rețete gratuite, fiind suficient de obraznici încât să nu mă anunțe înainte cu 2 săptămâni de a se îmbolnăvi să putem face și noi o programare, ieri am primit rețete gratuite. Minune, mi-am zis! De toată minunea a fost ce s-a întâmplat după! O oră de nervi și șase farmacii pentru a învinge sistemu`
citește tot articolul [ 0 comentarii

Cu ce se “mănâncă” turismul bistriţean?

03/10/2012 15:35:29  
 
Într-un articol anterior am vorbit despre turismul bistriţean, continuăm povestea cu un alt punct obligatoriu pentru un turism înfloritor. Restaurantul. După succesul emisiunilor gen “Master Chef, Jamie Oliver sau Gordon Ramsay”, care au public constant şi în oraşul nostru, m-aş fi aşteptat la o explozie de inventivitate printre maeștrii gătitului.
citește tot articolul [ 0 comentarii

O mamă avea un pui. Puiul a murit înecat cu vomă în spital. Și ce dacă?!

28/09/2012 08:30:59 Claudia ANDRON  
 
Dacă vă revoltă titlul să știți că aveți o problemă. Una mare. Așa ceva e normal în Spitalul Județean de Urgență din Bistrița. Nu e nimic deosebit nici pentru Poliție, nici pentru Colegiul Medicilor,nici pentru Direcția de Sănătate Publică. Nici măcar pentru președintele Consiliului Județean. Ține de normalitate, oricât v-ar revolta pe voi...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Turismul, șansa economiei bistriţene! Mit sau realitate?

27/09/2012 16:24:52  
 
Fiind ultimul loc “civilizat” vizitat de către Avocatul Jonathan Harker în drumul său către castelul contelui Dracula din munții Bârgăului, Bistrița este un oraș plin de mistere. Unul dintre acestea este turistul cel misterios, care este sublim dar lipsește cu desăvârșire.
citește tot articolul [ 0 comentarii

A vorbit Moldovan! Nicolae Moldovan!

27/09/2012 07:12:10 Felicia SZUCS  
 
O întrebare firească, legată strict de ceea ce se întâmplă pe scena politică a județului în ultimele zile, mai precis în sânul ”familiei” USL: unde sunt pesediștii-candidați la parlamentarele din iarnă? Un posibil răspuns a venit, surprinzător sau nu, de la cel mai eficient și titrat primar PSD, Nicolae Moldovan, edilul orașului Beclean: în PNL!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Opriți planeta, vreau să mă dau jos: DD a luat Oltchim-ul!

22/09/2012 15:43:16 Claudia ANDRON  
 
Mă uit la televizor și nu știu dacă să râd sau să plâng. Nebunul frumos cu minte diabolică și fără dinți în gură a luat măcar pentru câteva zile Oltchim-ul. Nu pot să nu mă întreb de ce oare statul român nu-și protejează industria și ignoră profitul pe care investitorii adevărați îl întrevăd și preferă să vândă așa ușor o mină de aur.
citește tot articolul [ 0 comentarii

O țară într-o intersecție

22/09/2012 11:22:41  
 
Cum călătorului îi șade bine cu drumul, cum în România călătorul are inerent probleme cu drumul său, orice cetățean al țării noastre ajunge, aproape obligatoriu, în Sebeș. Spun aproape obligatoriu pentru că dacă drumurile te duc la Cluj și de acolo la București, automat treci prin Sebeș.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Începe războiul orgoliilor în PSD

20/09/2012 10:51:53 Felicia SZUCS  
 
La prima vedere, desemnarea candidatului USL pentru Camera Deputaților pe Colegiul Bistrița-Livezile pare să fie doar o luptă simplă între două nume: Doina Pană și Constantin Rus.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Când voi fi mare, vreau să fiu...prefect

10/09/2012 23:47:44 Felicia SZUCS  
 
Am convingerea absolut fermă că fiecare copil, în primii lui ani de viață, când începe să discearnă ce și cum e cu lume asta mare, a fost întrebat, nu o singură dată, de către mama lui care l-a făcut pe el frumos, de tatăl mândru de progenitura sa, de rudele și prietenii familiei, ce vrea să se facă atunci când va fi mare.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Alt consiliu, aceleaşi labe!

24/08/2012 13:42:45 Adrian LINCA  
 
I-au promis un apartament dar acum se trag pe fund. Ba au vrut să-i dea o infecţie confort 4, ba s-au răzgândit şi zic că-i vor da un miliard. În realitate, cât de curând îi vor arăta degetul mijlociu în sus!
citește tot articolul [ 0 comentarii

No, eu m-am cam săturat de ei!

22/08/2012 07:55:52 Felicia SZUCS  
 
De ei, politicienii e vorba. De toți la grămadă, fără să fac vreo oarecare diferențiere de gen, orientare sexuală, politică, greutate fizică sau juridică. Pentru mine, nici unul dintre cei care fac circ continuu de două luni încoace, dacă nu mai bine, nu mai înseamnă nimic ca politicieni.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Ajutați-mă să înțeleg...

16/08/2012 02:05:23 Claudia ANDRON  
 
...de ce anchetele unor procurori privind modul în care s-a desfășurat referendumul în anumite localități este catalogat isteric drept ”abuz”?! De ce se inflamează președintele și premierul, dar și anchetații, dacă totul a fost legal?! Eu am fost la vot și poate să mă cheme orice procuror că-i explic unde am pus ștampila și de ce...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Pregătiți banii să luați... gloria!

14/08/2012 13:40:14 Claudia ANDRON  
 
Cel puțin o dată pe an se dă alarma: să salvăm Gloria. Oamenii puternici ai zilei și managerii de top intră în fibrilații. Se agită, țes strategii să nu pierdem faima Bistriței, clubul de 100 de ani, bla, blaaa...Îmi sună ca o placă stricată. Anul acesta, uite, sunt și eu de acord. Vreau să salvăm Gloria! Mai exact, PATRIMONIUL Gloriei.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Nea Jeane, dă-te la o parte, nu-ți omorî copilul!

08/08/2012 12:51:44 Adrian LINCA  
 
O societate nouă, curată, cu Primăria și Consiliul Județean pe post de acționari majoritari! Cu un Jean Pădureanu președinte onorific, cu statuie în fața stadionului, un stadion ce ar trebui să-i poarte numele. Cu un manager nou, priceput în afacerile anului 2012, cu un consiliu de administrație adevărat, nu formal ca până acum.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Șomajul a fost eradicat în PDL!

02/08/2012 18:50:02 Felicia SZUCS  
 
A fost odată ca niciodată un ministru al Muncii, Ioan Nelu Botiș pe numele său, care cândva, demult, înainte de a ajunge mare dregător în stat, s-a ocupat de soarta șomerilor de pe plaiurile bistrițene. Vremea a trecut, istoria s-a rescris, boierii Nordului s-au schimbat (între ei, că doar nu între noi).
citește tot articolul [ 0 comentarii

Trădare, trădare, dar să știm și noi!

01/08/2012 19:41:35 Felicia SZUCS  
 
De câteva ore bune, toată clasa politică românească stă cu sufletul la gură! Nimeni nu vrea să afle altceva decât cine a reușit! Să controleze Curtea Constituțională, pentru că despre asta este vorba și nicidecum despre corectitudine, legalitate, legitimitate, onestitate și alte cuvinte mari care rămân doar cuvinte. UPDATE: Trădare amânată
citește tot articolul [ 0 comentarii

Tu la ce te gândești?!

30/07/2012 12:43:25  
 
Deschid facebook-ul, ca în fiecare dimineaţă, şi prima frază pe care o citesc, este întrebarea "La ce te gândesti ?". Simpatic facebook-ul ăsta. Cum ar fi să scrii aici tot ce-ţi trece prin cap?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Circul continuă. România rezistă. Până când?!

30/07/2012 00:36:34 Claudia ANDRON  
 
Exact ce anticipam în această seară la emisiunea de la Direct TV s-a și întâmplat. Cel mai prost scenariu posibil pentru noi, românii de rând, și pentru economie. Prezență mare, dar nu suficientă, referendum invalidat, criză politică în formă continuată și, inevitabil, instabilitate economică. Curat ghinion și mare prostie. Criza acum începe...
citește tot articolul [ 0 comentarii

29

29/07/2012 19:35:02 Felicia SZUCS  
 
29 iulie a sosit cu tot alaiul lucrurilor întamplate întamplător în aceeași zi...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Despre mărire și decădere! În politică!

24/07/2012 13:28:15 Felicia SZUCS  
 
Astăzi vreau să vă vorbesc despre Ioan Oltean. De ce? Pentru că este un model. Un model de mărire și decădere în politică! Mărire și decădere surprinsă într-un context care ar fi trebuit să nu aibă nimic de-a face cu politicul: slujba oficiată la Nușeni, la hramul mănăstirii, de Sfântul Ilie.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Alo, aleşii? Avem 5 bistriţeni la Olimpiadă! Nu vă bateţi joc şi de ei, mira-s-ar lumea de voi!

20/07/2012 13:13:22 Adrian LINCA  
 
Bistriţa are 5 sportivi la Jocurile Olimpice şi o rezervă care se antrenează acasă. În jur de 4 miliarde de oameni se pregătesc să urmărească acest eveniment, cel mai important din lumea sportului. Le pasă, oare, autorităţilor locale că au asemenea ambasadori, asemenea modele pentru bistriţeni?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Bârfe, șmenuri, șușanale...

12/07/2012 10:19:15 Felicia SZUCS  
 
Iaca doar puțin ieșit-am ieri din ocol (a se citi din birou), că mi-am umplut tolba cu informații care de care mai calde, mai proaspete, neverosimil de credibile, pe care, normal și logic, îmi permit să le dau doar pe surse, că nu se pune altfel. ::)))
citește tot articolul [ 0 comentarii

La diplome, înainte!

09/07/2012 11:36:53 Felicia SZUCS  
 
M-am tot gândit și răs-gândit dacă să scriu ceva despre ”dezastrul” de la bacalaureat. Inițial am spus pas, pentru că toată lumea vorbește despre asta și toată lumea se pricepe la dat verdicte. Dar, vreau să vă propun să vedem lucrurile din altă perspectivă decât cea de a căuta vinovați, pe care o abordează toată lumea.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Vă rog, suspendaţi şi dreptul la vot!

06/07/2012 11:16:05 Claudia ANDRON  
 
Suspendați-l rapid că de 20 de ani numai nu nimerim bine oriunde punem ștampila. Orice am vota, noi tot prost ieșim. De ce să mai visăm că ne-ar putea fi mai bine?! Uniți-vă toți, în cuget și-n simțiri sunteți la fel, faceți o gașcă comună și conduceți țara până ne săturăm să fim proștii voștri.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Şefi şi ... şefuţi!

06/07/2012 10:45:24 Felicia SZUCS  
 
Zice o vorbă din bătrâni că schimbarea șefilor e bucuria nebunilor! Zicala nu-și mai are rostul acum, cred eu, pentru că de schimbarea șefilor se mai poate bucura doar un viitor șef și nicidecum noi, cei mulți, care știm foarte bine ce hram poartă atât șefii schimbabili, cât și cei care stau să spargă ușile instituțiilor de nerăbdare să-și ia locul
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro