Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  39 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO - Cum a reușit o bistrițeancă să le vândă americanilor genți din piele realizate în Transilvania

05/03/2018 10:08:19 Bianca SARA  
O bistrițeancă de 27 de ani, specializată în business și marketing, le vinde americanilor și europenilor genți din piele realizate în inima Transilvaniei, de artizani. Aceasta a trăit în SUA mai bine de 20 de ani și a muncit la una dintre cele mai importante rețele sociale profesionale din lume.

Cristina David s-a mutat din Bistrița tocmai în America, pe când avea doar 5 ani. Tatăl său a primit o bursă de studii în domeniul chimiei și nu a stat pe gânduri, și-a luat familia și s-a mutat la mii de kilometri de țară pentru a trăi „visul american”.

Departe de țară, Cristina David nu a fost privată de obiceiurile românești, de limbă și mâncărurile tradiționale.

„Acasă numai românește am vorbit, chiar am simțit că cresc într-o familie de români. Mie îmi place foarte mult mâncarea românească. Mama și bunica mea au gătit acasă fiecare masă. S-a lipit cel mai tare de mine ideea de familie, din România. Acolo oamenii sunt foarte independenți, iar aici relațiile acestea familiale sunt atât de apropiate”, mărturisește Cristina.

Dorul și fascinația pentru România au determinat-o pe tânără nu doar să vină în vizită cât de des a putut, ci și să construiască un business cu produse realizate în Trasilvania.

Bistrițeanca a pus pe picioare un magazin online, prin intermediul căruia vinde genți din piele realizate manual de artizani din Transilvania. Acestea ajung pe piața americană și pe cea din Europa. Gențile sunt realizate de artizani din Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Reghin. De curând, tânăra a lansat și un magazin virtual dedicat românilor (artizanro.com).

„Întotdeauna am lucrat în firme mari, în zgârie nori, la birou, îmi doream să fac altceva, voiam să văd cum este acea senzație când totul depinde de tine, acea independență. În 2016 am început să mă gândesc, la începutul lui 2017 am luat în serios această idee. Am știut că trebuie să fie ceva suficient de pasionant pentru mine să investesc și bani și timp și energie în asta. Voiam să fac ceva ce ține de România, iar artizanatul a fost o apreciere pentru ceea ce se face încet și cu răbdare”, explică Cristina cum a ajuns la acest business.

Partenera și ajutorul său de nădejde este tocmai mama sa, care s-a reîntors în România. Aceasta o ajută la alegerea produselor, dar și la vânzarea lor.

„Mergeam cu valizele după mine. Aveam o valiză goală și mergeam cu mama la ei (n.r. artizani), ne uitam la marfa din atelierul lor și le cumpăram de la ei și le aduceam acasă la bunica”, mai spune bistrițeanca.

În magazinul virtual al bistrițencei găsim genți pentru bărbați și femei, casual și office. Americanii dau între 100 și 300 de dolari pe o astfel de geantă.

A lucrat ani de zile la cea mai mare rețea socială profesională din lume

Cristina vine din mediul corporatist. Aceasta a urmat studii superioare în domeniul business-ului și economiei: a terminat University of Pennsylvania și a urmat mai apoi un masterat în același domeniu la Paris.

Tânăra antreprenoare s-a mutat mai apoi în New York, unde a lucrat în prima fază la o bancă, iar mai apoi la rețeaua profesională LinkedIn, cea mai mare din lume, unde era responsabilă de operațiuni și analitică. Aceasta a continuat colaborarea cu LinkedIn și în perioada în care a locuit în Paris.

După ce a terminat masteratul, Cristina s-a „refugiat” la Bistrița, pentru o pauză bine-meritată. Aceasta urmează să se mute tocmai în Germania.

„Sunt cafenele care ar putea concura cu cele din New York”

Cu fiecare vizită în Bistrița, Cristina se arată tot mai fascinată de cum se transformă micul burg săsesc. Este impresionată de „independența” alimentară pe care o au gospodăriile țărănești, dar și de investițiile permanente din oraș.

„Când am venit prima dată (n.r. în România), cel mai mult m-a impresionat cât de independente sunt gospodăriile aici, au grădină în spatele casei, unde cultivă legume, pe care le folosesc la mâncare. E o independență pe care eu nu am văzut-o în America, unde totul era cumpărat de la magazin. Și gustul mâncării de aici e altfel”, spune bistrițeanca.

În perioada petrecută acasă, aceasta muncește la business-ul său, petrece timp cu familia, ia lecții de germană și le predă lecții de engleză celor interesați. Deja au căutat-o elevi care vor să își îmbunătățească cunoștințele de limba engleză, dar și adulți care vor să învețe limbajul de business și marketing.

„De fiecare dată când vin în Bistrița văd progres, schimbare. Sunt câteva cafenele aici, care ar putea face concurență celor din New York. Sunt puse la punct, arată atât de frumos, iar chelnerii sunt atât de stilați și înțeleg ce înseamnă „customer service”. Asta mă impresionează foarte mult”, mai spune Cristina David.

 

4232 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro