Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  94 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO: A vizitat zeci de țări de pe toate continentele, iar acum a implementat primul proiect de „facultate altfel” în Spania

22/01/2018 15:35:57 Ana ȘTEFĂNEL  
Viorel Urdă este un tânăr din Năsăud care a vizitat țări de pe toate continentele, iar povestea lui a inspirat o mulțime de oameni. Acum, dezamăgit de situația din România și de sistemul educațional românesc, Vio s-a mutat cu un grup de prieteni în Spania, acolo unde vor locui timp de trei luni pentru a-și dezvolta calitățile și a se redescoperi.

Nicaragua, Qatar, Statele Unite ale Americii, Thailanda și alte zeci de locuri din toate colțurile lumii au devenit acasă pentru un tânăr din Năsăud. Viorel Urdă a vizitat și a muncit pe toate continentele, iar întoarcerea acasă nu i-a adus bucuria și împlinirea de care avea nevoie.

Povestea lui:

Bistrițeanul care a vizitat peste 40 de țări: ospătar în Minnesota, profesor de engleză în Thailanda, autostopist până în Italia

Sistemul educațional românesc i-a lăsat un gust amar lui Viorel, iar după terminarea facultății nu s-a regăsit în diploma obținută. La fel s-a întâmplat și cu nouă prieteni de ai săi, opt români și un american. Împreună, au decis să se mute într-o casă din Spania, acolo unde să lucreze fiecare la ceea ce îi place cel mai mult, fiecare separat, dar ajutându-se reciproc. Un semestru de facultate altfel. Fiecare dintre ei a muncit prin diverse țări și a reușit să își adune bani pentru a investi în viitor.

Astfel, cei zece tineri s-au mutat într-o casă din Benissa, Spania, au cumpărat cărți și cursuri în valoare de peste 5.000 de dolari și lucrează la un stil de viață sănătos.

„Proiectul AfterCollege este un experiement care are scopul de a testa modul în care zece oameni care provin din medii diferite pot conviețui și cum se pot sprijini în a deveni o versiune mai bună. Suntem zece oameni care vom locui în aceeași casă pentru trei luni, o casă în care vom învăța ce ne place cel mai mult, o să dobândim abilități practice pe care le vom aplica imediat, vom primi feedback constant și vom ține pasul unul cu altul, urmărindu-ne progresul. De fapt, organizăm un semestru de facultate așa cum ne dorim noi: vom avea în jur oameni activi și productivi, vom învăța ce vrem și din sursele pe care le dorim și de la oameni de afaceri, traineri și antreprenori care sunt cei mai buni în domeniile lor. Unii dintre noi am fost prieteni în facultate, dar nu am studiat în același loc, așa că acum avem ocazia să facem asta împreună”, explică tinerii.

Ce au în comun acești zece tineri este dependența de călătorii, setea de cunoaștere, dar și dorința de a-i ajuta pe cei din jur. Sunt conștienți că pentru a implementa proiecte sociale și alte activități de acest gen, au nevoie de bani. Însă cum să faci bani dacă școala nu te-a pregătit pentru asta? Ei au găsit soluția. Vor învăța singuri, în afara sistemului care le-a pus atât de multe piedici.

Vio Urdă a povestit pentru Bistrițeanul.ro că, deși au ajuns recent în Spania, viața lor este deja mai bună. Au program de citit, de sport, mănâncă sănătos și învață zi de zi lucruri noi și folositoare. Acest semestru la facultatea ideală, așa cum numesc tinerii proiectul lor, este prezentat zi de zi pe pagina de Facebook The AfterCollege Project, ei vrând să inspire cât mai multe persoane să aibă curaj să iasă din normal și să încerce să învețe singuri ceea ce nu i-a învățat școala.

Majoritatea spun că vor să se întoarcă acasă, însă vor să vină pregătiți pentru a face bani și pentru a-i ajuta pe cei din jur. De asemenea, vor să lucreze la mentalitatea oamenilor, pentru a-i convinge că sistemul educațional, în forma în care se prezintă acum în România, nu este cea mai bună soluție.

15003 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro