I-aţi admirat deja în roluri înspăimântătoare de Halloween, la Tihuţa, unde au susţinut un spectacol zilele trecute, la Festivalul Usturoiului, animând atmosfera cu personaje fantastice, dar şi la Bistriţa, unde au jucat câteva spectacole de teatru contemporan. Cei 12 elevi din Bistriţa, de la TRAPA, au de gând, acum, să cucerească ţara.
12 elevi de la diferite licee şi colegii din Bistriţa participă mâine la primul lor pestigios festival concurs naţional de teatru, la Botoşani, cu un text semnat de autoarea Theodora Herghelegiu şi regizat de Daniel Deac.
„Sunt 12 elevi care joacă în trupa Trapa, însă la Botoşani mergem doar jumătate dintre noi. Este o plăcere extraordinară să joci alături de aceşti copii, sunt cu adevărat elevi foarte talentaţi... ”, a recunoscut pentru Bistriţeanul.ro regizorul Daniel Deac, din Bistriţa, absolvent al Facultăţii de Teatru de la Sibiu, în clasa reputaţilor profesori şi actori Florin Zamfirescu şi Virgil Flonda.
La Concursul Naţional de Interpretare a piesei de teatru într-un act „Mihail Sorbul”, ediţia a XXV-a de la Botoşani, vor urca mâine pe scenă Raluca Voiculescu, Antonia Moldovan, Narcis Leşan, Denis Păcurar, Rareş Varvari şi Denisa Gheţe – care vor încerca să convingă juriul de talentul lor în piesa „Wellcome to România”.
„Am făcut repetiţii pentru această piesă aproape o lună de zile şi facem tot posibilul s-o jucăm în zilele următoare, din nou la Bistriţa”, a mai spus Daniel Deac, unul dintre coordonatorii trupei TRAPA, alături de Camelia Codruţa Rus.
Tinerii actori de la Trapa se întâlnesc şi fac repetiţii în această formulă de doar câteva luni şi au susţinut deja două spectacole la Sinagogă, cu sala plină, dar şi în spaţii neconvenţionale din oraş.
Bistriţenii vor susţine spectacolul la Botoşani vineri, în jurul orei 13, alături de alte 8 trupe de liceeni din Chişinău, Drobeta-Turnu Severin, Botoşani, Fălticeni şi Iaşi, urmând ca festivitatea de premiere să aibă loc sâmbătă.
În programul evenimentului este inclusă şi o vizită la Ipoteşti, dar şi o întâlnire cu regizorul Alexa Visarion, care va participa la un dialog cu tinerii actori şi la prezentarea cărţilor: Alexa Visarion sau destinul vocaţiei, ediţie coordonată de Elena Saulea (Editura Junimea), Univers filmic – Alexa Visarion. Jurnal de spectator de Vasilica Bălăiţă (Editura Artes) şi Vârstele scenei (I, II) de Ştefan Oprea, Editura Junimea.
Foto / Video - din spectacolul Ploaia care nu încetează, jucat luna trecută, la Sinagogă.