Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  45 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO: La 75 de ani, lelea Teodora Purja horeşte incredibil şi răscolitor...

23/11/2016 09:19:57 Ioana BRADEA  
Emoţionantă evocare, ieri seară, la Sinagogă, unde bistriţenii au sărbătorit cei 75 de ani de viaţă ai unuia dintre ultimii rapsozi care interpretează excepţional hori şi pricesne.„Arta bunicii mele vine din inima ei. Ne-am săturat să vedem la televizor aşa-zişi artişti. Glasul dumneaei sfinţeşte”, a povestit cu lacrimi în ochi, nepotul ei, Sergiu.

De ce mă duceţi acolo? Eu sunt de scenă? Asta ne spune de fiecare dată bunica mea, când încercăm să organizăm un concert. Pentru că bunica mea este un ţăran autentic, plin de smerenie, cu o voce extraordinară... Dar nu asta o face omul care este azi... Ne-am săturat să vedem la televizor aşa-zişi artişti... Bunica mea este o alinare, glasul dumneaei sfinţeşte, din pricesnele cântate de ea se ridică adevărate rugăciuni...”, a povestit cu lacrimi în ochi nepotul lelei Teodora – Sergiu Negrean Purja, profesor de muzică în Cluj-Napoca.

Sergiu Negrean, el însuşi interpret, a fost prezent ieri seară la Bistriţa alături de mama sa, Lenuţa Purja, şi de bunica sa, lelea Teodora Purja – susţinând un emoţionant şi răscolitor recital de hori şi, spre finalul serii, colinde străvechi cum doar în Agrieş se mai aud...

A avut loc, totodată, şi dubla lansare de CD – „Horile Țibleșului” și „Măi Crăciune, măi bătrâne”, CD-uri înregistrate de Teodora Purja, iar muzicienii din Taraful Tradițional din Sângeorz-Băi au completat atmosfera de arhaic şi autentic în întreg spectacolul.

Au fost invitaţi să povestească despre Teodora Purja Gavril Țărmure, Alexandru Uiuiu, Menuţ Maximinian, preotul şi primarul din Agrieş, Alexandru Pugna, în calitate de interpret al cântecului popular, dar şi profesorul şi cercetătorul în folclor Vasile Filip.

Astăzi, de la ora 18:00, melomanii bistriţeni se pot bucura de încă un recital de excepţie susţinut de pianistul rus Eduard Kunz, la Sinagoga din Bistriţa. În program:

  • Beethoven – Sonata lunii Op.14
  • Debussy – Clair de lune
  • Paderewski - Menuet şi Nocturnă •
  • Chopin - Prelude în e-minor, op.28, nr.4 • Mazurka în d-minor • Nocturne – op. post. • Vals în c-minor • Vals – op. post. • Balada în g-minor.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bistrița, Centrul Cultural Municipal „G. Coșbuc” şi Fundația Societatea de Concerte Bistrița.

5012 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro