Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  50 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO: Pentru prima oară un artist român primește asemenea aprecieri pentru un album care s-a „născut” la Bistriţa!

09/10/2016 10:26:14 Ioana BRADEA  
Este vorba de un album care a luat naştere în urma unei întâlniri petrecute la Bistriţa şi care a fost cotat senzațional de presa internațională de specialitate care îl consideră o capodoperă. E pentru prima oară când un artist român primește asemenea aprecieri. Astă-seară avem onoarea să-l ascultăm la Bistriţa:

Măcar din haşti în paşti - jazzul pluteşte în aer la Bistriţa, iar melomanii se pot bucura de două concerte speciale astăzi şi mâine. 

La Sinagogă, astă-seară, de la ora 20:00, bistriţenii au parte de un concert extraordinar, susţinut de Lucian Ban & Elevation alături de care va urca pe scenă – într-o postură inedită – şi managerul Centrului Judeţean pentru Cultură – Gavril Ţărmure. Se vor cânta piese devenite celebre de pe albumul „Songs from Afar” - un album care s-a „născut” practic la Bistriţa. Cu acest album, Lucian Ban, reputatul pianist de jazz care a copilărit la Teaca, lansează într-un turneu european cel de-al doilea CD al quartetului ELEVATION.

Noua apariție discografică este editată de prestigioasa casă de discuri americană Sunnyside Records, cu un suport major din partea Societății de Concerte Bistrița. Alături de saxofonistul american Abraham Burton, de contrabasistul John Hebert, bateristul Eric McPherson și de invitatul lor special, violistul american nominalizat al premiilor Grammy, Mat Maneri, albumul „Songs from Afar” încorporează cunoașterea profundă a jazzului modern cu extraordinara voce a lui Gavril Tarmure, muzician, dar şi manager cultural transilvănean, într-un program muzical cu o identitate unică, ce traversează continente și stiluri deopotrivă.

Vorbind despre cel de-al doilea album lansat alături de quartetul ELEVATION, Lucian Ban afirma că e vorba „despre un material foarte personal pentru mine întrucât acest album este strâns legat de moștenirea cultural-românească și de influențele de jazz care mă ajută să descopăr mai multe despre locul din care provin – și despre drumul meu din viitor. Nu este vorba numai de vechile cântece populare din Transilvania pe care le reinterpretăm pe acest album, ci și despre celelalte piese și improvizații care reflectă căutarea continuă a sensului muzical.

Bistriţenii vor avea parte de un concert de jazz şi mâine, 10 octombrie, începând cu ora 19:00, la Palatul Culturii din Bistriţa unde pe scenă vor evolua tinerii artişti prezenţi la Masterclass-ul Bistrița Armonia Jazz, ediția a II –a, în cadrul Festivalului Bistriţa Armonia Jazz” – un proiect inițiat de Asociația „Armonia” Bistrița și cofinanțat din bugetul local al muncipiului Bistrița.

Vor putea fi ascultați în concert soliştii Denisa Dascăl, Karina Bozga, Alexa Dragu, Titus Florin Homei, Ralph Max Berbecar,  Daria Budurlean, Denisa Antonia Popovici, clarinetişii Gherasim Spîn, Eduard Bodiu, Mircea Borzoș, saxofonistul Ovidiu Județ şi Codruț Ceoarec, împreună cu invitaţii de la „Bigg Dimm A 'Band”.

Conducerea muzicală îi aparţine lui Răzvan Metea, iar intrarea la concert se face pe bază de invitație!

Persoanele interesate își pot procura invitațiile duminică 9 octombrie 2016 între orele 12-18, la Festivalul de Jazz din Parcul mare, de la voluntarii „Bistrița Armonai Jazz sau luni 10 octombrie 2016 începând cu ora 18, la intrare (în limita locurilor rămase libere).

Foto Arhivă

3825 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro