Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001070 14
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  57 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cultură


Femeia, ca un câmp de luptă... Miercuri, la Bistriţa

09/05/2016 11:07:59 Cristina MILEA  
 
Am scris această piesă în 1996, impresionat de cele câteva mii de femei violate în timpul războiului din Iugoslavia, dar drama femeilor violate pe câmpurile de luptă se repetă, din păcate, cu fiecare război - remarca Matei Vişniec despre „Femeia ca un câmp de luptă" pe care bistriţenii o vor putea urmări miercuri, la Sinagogă.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Regizorul Radu Afrim din Beclean, decorat de preşedintele Klaus Iohannis. Actorii de la CORINT au suflat aproape toate premiile la Belgrad!

05/05/2016 16:26:04 Ioana BRADEA  
 
Radu Afrim, regizorul din Beclean, a fost decorat ieri de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, alături de alţi actori şi regizori ai noului val teatral. Actorii trupei de teatru Corint au “suflat” cele mai importante premii la Festivalul Internaţional de Teatru Francofon din Belgrad.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Nu se schimbă directorul Casei de Cultură din Năsăud!

05/05/2016 15:30:45 Ana ȘTEFĂNEL  
 
CONTROVERSE: Directorul Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud rămâne acelaşi: Silviu Rus. Andy Toma a câştigat în instanţă, dar doar... parţial! VEZI ce a decis instanţa:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Zilele de sărbătoare s-au sfârşit. Cu tradiţionalul concert de Paşti, la Palatul Culturii

03/05/2016 19:25:51 Ioana BRADEA  
 
A treia zi de Paşti s-a încheiat pentru câteva sute de bistriţeni cu tradiţionalul concert de Paşti organizat la Palatul Culturii şi susţinut de Orchestra Operei Române din Craiova dirijată de Bogdan Radu Botezatu. „Sper că aţi petrecut în pace şi linişte sărbătoarea de Paşti”, a spus primarul Ovidiu Creţu în cuvântul de salut adresat bistriţenilor
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: A fi sau a nu fi…?! Restul e tăcere…

02/05/2016 12:18:13 Ioana BRADEA  
 
Au intrat în memoria noastră colectivă, le folosim deseori pentru a pigmenta sau concluziona o poveste şi ni se par atât de actuale încât nici nu realizăm că au fost scrise acum sute de ani! La Bistriţa a fost comemorată zilele trecute personalitatea celui care ne-a dăruit celebrele „A fi sau a nu fi? Asta-i întrebarea” sau „Restul e tăcere”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: 64 de monede din vremea lui Burebista, descoperite la Bistriţa – prezentate azi publicului! Detalii spectaculoase despre dacii din zonă

28/04/2016 15:09:28 Ioana BRADEA  
 
Un simplu detector de metale, multă pasiune și răbdare au fost suficiente pentru ca un bistrițean să descopere în apropiere de Bistriţa un tezaur extraordinar: 64 de monede de argint de pe vremea lui Burebista, dinainte de cucerirea Daciei, care dovedesc că dacii din zonă „falsificau” monedele romane.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Gală de operă extraordinară, ieri seară, la Bistriţa. CINE a fost diva serii

27/04/2016 09:28:00 Ioana BRADEA  
 
Atmosferă de vis ieri seară, la Sinagogă, acolo unde trei absolvenți ai Liceului de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița – acum studenţi la Academia de Muzică din Cluj-Napoca au susţinut un emoţionant recital, alături de câteva „tinere speranţe”. Diva serii a strălucit pe scenă, iar liceenii au demonstrat că muzica de operă se află pe mâini bune:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Dacă studenţi nu prea avem în oraş – măcar Universitate să existe!

27/04/2016 08:52:18 Ioana BRADEA  
 
„Vă rugăm ca în mandatul următor să înfiinţaţi la Bistriţa o universitate! Mai micuţă, dar să fie a noastră. Numai noi şi Sălajul nu avem universităţi!”, s-a adresat preotul Nicolae Feier, preşedintelui CJ, Radu Moldovan, ieri la inaugurarea noii clădiri a Bibliotecii Judeţene. Răspunsul (încurajator şi optimist) nu s-a lăsat aşteptat:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Ultimul răcnet! Calculatoare, ecrane cu plasmă, discuri de colecţie la dispoziţia bistriţenilor

26/04/2016 15:09:24 Ioana BRADEA  
 
O inedită expoziţie stradală dar şi un spaţiu extraordinar dotat cu aparatură ultimul răcnet au fost inaugurate azi la Bistriţa. Toată lumea bună din oraş a fost prezentă, alături de oficialităţile locale şi judeţene. “Printre muncitori, în curte, au plutit şi îngeri. Numai aşa am reuşit să punem o asemenea cunună, într-un timp record…”
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Un artist din Sîngeorz-Băi transmite un mesaj misterios!

26/04/2016 09:49:13 Ioana BRADEA  
 
Un artist din Sîngeorz-Băi i-a impresionat pe moldoveni cu amarul său, cu mesajele şi misterioasele simboluri cuprinse în exponatele din ceramică, care surprind în sine pământul, marea şi cerul, focul, nisipul sau vegetalul sălbatic – în care „palpită măiastru şi coerent câte o fărâmă de suflet...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: O muncă titanică pentru câteva clipe de încântare

26/04/2016 08:34:24 Ioana BRADEA  
 
Acum vreo patru ani, atunci când s-au întâlnit şi au vrut să cânte împreună – nici măcar nu existau partituri pentru o asemenea combinaţie inedită de instrumente. Aşa că a început o muncă titanică de a rescrie şi aranja orchestral cele mai frumoase piese din istoria muzicii… Duminică seara au poposit şi la Bistriţa, uimindu-ne...
citește tot articolul [ 0 comentarii

În curând pe ecrane! Iosif Ciunterei a început filmările pentru „Povestea bobului de grâu”

24/04/2016 15:04:16 Ioana BRADEA  
 
Neobositul student la Etnologie Iosif Ciunterei ne surprinde din nou cu un proiect îndrăzneţ şi admirabil: tânărul originar din Feldru a început vineri filmările la documentarul „Povestea bobului de grâu”. Actorii principali sunt ţăranii din comuna Şanţ. „Sper să fie o «emblemă» a satului", afirmă Iosif Ciunterei.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Miracolul unei lumi care deşi este văzută, rămâne totuşi nevăzută. La Arcade 24

24/04/2016 11:21:54 Ioana BRADEA  
 
Nu este deloc întâmplător faptul că la Galeria Arcade 24 a fost inaugurată zilele trecute o expoziţie semnată de Doina Mihăilescu, o expoziţie în care se întrepătrund teme religioase ale umanităţii, o invitaţie la meditaţie înainte de Săptămâna patimilor şi un „miracol al unei lumi care deşi este văzută, rămâne totuşi nevăzută...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Au ieşit la lumină. Cele mai frumoase poveşti cu Papion! Autoarea este profesoară la LPS Bistriţa

22/04/2016 08:38:08 Ioana BRADEA  
 
„Copiii mei au fost sursa mea de inspiraţie, ei mi-au propus să concepem alte poveşti decât cele pe care le aveam în bibliotecă, şi aşa am ajuns să inventăm alte poveşti”, a povestit Adriana Toderic, profesor la Liceul cu Program Sportiv Bistriţa care şi-a lansat miercuri prima carte.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Trilul diavolului. La Bistriţa – într-o lume cu principii şi onoare, cu miresme de bună înţelegere şi căldură

20/04/2016 08:51:15 Ioana BRADEA  
 
Atmosferă de vis ieri seară, la Sinagoga care i-a avut drept oaspeţi pe Antal Zalai (vioară) şi Jozsef Balog (pian), „muzicieni care cântă extraordinar – oriunde s-ar afla, pe orice scenă a lumii”, după cum i-a prezentat Gavril Ţărmure, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură, adăugând că fac parte din familii cu vechi tradiţii muzicale.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO. Manifest: Viața la țară

19/04/2016 08:09:47  
 
Gânduri şi emoţii despre bibliotecile comunale și importanţa bibliotecilor școlare din mediul rural, un minunat recital de muzică folk, susținut de grupul de muzică folk „Zori de zi” din Năsăud, condus de Sorin Găzdac, dar şi pricesnele și muzica populară au colorat ieri Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc" din Bistriţa...
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Şantierul nu i-a oprit! „Deocamdată nu vă putem oferi decât atât. În două luni de zile lucrurile vor sta foarte bine”

16/04/2016 12:24:59 Ioana BRADEA  
 
În ciuda lucrărilor care sunt în toi, la Muzeul Judeţean a fost inaugurată zilele trecute o spectaculoasă expoziţie de pictură semnată de Marinela Mântescu, studenta maestrului Corneliu Baba. „Îi mulţumesc artistei pentru curajul de a expune aici. Deocamdată nu vă putem oferi decât atât…”, a remarcat Alexandru Gavrilaş, directorul muzeului.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Despre misterioasele statui de daci aflate în muzeele din Paris, Londra, New York sau Ierusalim – la Bistriţa

15/04/2016 12:55:07 Ioana BRADEA  
 
Istoricul Leonard Velcescu a poposit şi la Bistriţa ieri seară, la Palatul Culturii, unde a prezentat bistriţenilor pasionaţi de istorie veche, printre care s-a numărat şi primarul Ovidiu Creţu, studiile sale de mai bine de 15 ani, despre cele 132 de statui de daci din Forul lui Traian, în ipostaze impozante. Iar misterele nu se opresc aici...
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: O nebunie de viaţă! Cu poveşti de dragoste, disperare, sinucideri, pasiuni cotropitoare şi fotbal. La Bistriţa

13/04/2016 09:19:01 Ioana BRADEA  
 
Sunete catifelate, melancolice, disperate, furioase, tandre sau spectaculoase au conturat ieri seară la Bistriţa o impresionantă călătorie muzicală într-un concert de muzică latino care i-a purtat pe bistriţeni de la disperarea iubirii neîmplinite, la sinucidere, Salsa, jazz sau delirul unui stadion de fotbal…
citește tot articolul [ 0 comentarii

Antena de telefonie montată în mijlocul sitului arheologic al Cetății Bistrița trebuie mutată!

09/04/2016 13:25:03 Raluca NECHITI  
 
Firma Orange este obligată de Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Național Bistrița-Năsăud să demonteze o antenă de telefonie construită în mijlocul sitului arheologic al Cetății Bistrița, pe dealul Târgului. Aici a fost construită prima cetate a orașului și care are importanța celei de la Sarmisegetusa.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: O scroafă legendară – pe peretele unei biserici din Bistriţa-Năsăud!

02/04/2016 10:14:05 Ioana BRADEA  
 
Nu este vorba despre o scroafă oarecare, ci despre una cu totul specială! Înainte să fugă din calea marii invazii tătare de la 1241, sătenii şi-au adunat toţi banii agonisiţi într-o căldare pe care au îngropat-o pe câmp. Doar că, la întoarcere, nu şi-au mai amintit exact unde. A aflat – două secole mai târziu – o scroafă, în timp ce scurma pământul
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Trupa de teatru „Corint" a dat lovitura din nou!

01/04/2016 17:19:47 Ioana BRADEA  
 
„ Am intrat într-o sală – intestin transparent transformată în IAD şi am luat câte un loc aşteptând să vedem ce soartă ne rezervă Toma &Toma , cu ajutorul lui Cristian Popescu, Marin Sorescu şi Max Frisch”, a scris poeta Adriana Barna, impresionată de piesa celor de la Corint. Între spectatori – şi celebrul caricaturist Ion Barbu!
citește tot articolul [ 0 comentarii

MĂRIŞELU: 16 trupe de teatru din Cluj, Suceava, Maramureş, Arad şi Bistriţa-Năsăud s-au confruntat La hanul lui Mânjoală!

31/03/2016 08:44:06  
 
Căminul cultural din Mărişelu a fost din nou plin zilele trecute, când a găzduit cea de-a IV-a ediţie a festivalului de teatru „La Hanul lui Mânjoală” – eveniment la care au participat elevi din Bistriţa-Năsăud, Cluj, Suceava, Maramureş şi Arad.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Șeful Direcției de Cultură, despre modernizările din Piața Centrală: Eu vreau să se vadă Biserica Evanghelică!

30/03/2016 16:19:16 Raluca NECHITI  
 
Modernizarea Pieței Centrale, din jurul Bisericii Evanghelice, a stârnit numeroase nemulțumiri și controverse în rândul ecologiștilor supărați că peste 100 de copaci din această zonă, de mari dimensiuni vor fi eliminați. Conducerea Direcției pentru Cultură vine însă cu o altă viziune, susținând punerea în valoare a obiectivelor de patrimoniu.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Doi scriitori bistriţeni au fost premiaţi de o prestigioasă revistă bucureşteană

30/03/2016 09:09:32 Ioana BRADEA  
 
Cu puţin înainte de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, un tulburător roman memorialistic scris de un autor din Bistriţa a primit recunoaşterea şi aplauzele ministrului Culturii – într-o seară de gală extraordinară desfăşurată la Teatrul Odeon din Bucureşti. Nu a fost singurul bistriţean premiat:
citește tot articolul [ 0 comentarii

TEATRU: Cortina știe și singură ce are de făcut!

29/03/2016 15:12:00  
 
Fanii trupei de teatru Corint de la Colegiul "Andrei Mureşanu" au toate motivele să fie fericiţi: actorii coordonaţi de profesoara Camelia Toma vor susţine un spectacol la Biblioteca Judeţeană "George Coşbuc" mâine, 30 martie, de la ora 13.00. Scenariul reprezintă un mixaj de texte din Max Frisch, Cristian Popescu, Marin Sorescu
citește tot articolul [ 0 comentarii

Alexandru Grecu i-a cucerit şi pe austrieci

28/03/2016 14:18:41 Ioana BRADEA  
 
După ce, acum aproape două săptămâni, tânărul chitarist bistriţean Alexandru Grecu a urcat pe podiumul unuia dintre cele mai importante concursuri de chitară clasică din lume – acum i-a cucerit şi pe austrieci! Alexandru Grecu s-a întors cu o nouă distincţie de la Rust (Austria)!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Concert Jazz, la Palatului Culturii din Bistriţa

22/03/2016 09:07:43  
 
Asociația „Armonia” Bistrița vă invită vineri 25 martie la un concert impresionant pe care nu avem ocazia să-l ascultăm foarte des în Bistrița!
citește tot articolul [ 0 comentarii

CONCERT. Îşi serbează primii 20 de ani de activitate cu un concert extraordinar

21/03/2016 08:39:34  
 
Nu rataţi mâine, la Bistriţa, un concert cu totul special susţinut de Noua Orchestră Transilvană dirijată de Romeo Râmbu, cu prilejul comemorării a 400 de ani de la moartea genialului creator care a fost Shakespeare. Vineri – concert de jazz la Palatul Culturii!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Sărbătoare teatrală în Şcoala Gimnazială din Mărişelu! Începe Festivalul de teatru „La Hanul lui Mânjoală”

20/03/2016 08:51:58 Ioana BRADEA  
 
Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului concurs de teatru pentru elevi “La Hanul lui Mânjoală” se desfăşoară pe 27 martie, începând cu orele 10.30, în Căminul cultural din Mărişelu. Dacă anul trecut festivalul a căpătat o notorietate judeţeană, în acest an organizatorii au pregătit o altă surpriză:
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro