Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  37 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Ce-am avut și ce-am pierdut. Desăvârșirea săvârșirii nesăvârșite...

17/10/2014 17:55:06 Claudia ANDRON  
Viceprimarul Ioan Peteleu a fost înlocuit ieri cu Kiss Laszlo. Așa. Cine cu cine?! Cine știe mai mult decât numele despre cei doi?! Ce i-a calificat să ajungă viceprimari?! Nici măcar vocea și talentul. Politica. Cea care îi urcă și îi coboară. Surpriza este că, la coborâre, politicianul s-a simțit trădat și vândut ca... Iisus. Hai serios?!

Sincer, nu înțeleg de ce la Bistrița e obligatoriu să ai doi viceprimari când experiența ultimilor ani a dovedit că în echipa Crețu-Avram nu e loc de-al treilea. Liberalii, care până nu demult erau fericiți și cu un rol onorific în primăria la care tot visează, acceptând și figurația pe un post vizibil, au căpătat brusc voce ți au început să se rățoiască la edilul șef. Personalitate extrem de puternică și categorică, lui Crețu nu-i place când cel pe care-l tolerează politic ca și viceprimar începe să ridice glasul și să critice acțiunile primăriei, din conducerea căreia, cu onor face parte. Pe de altă parte, în cazul Peteleu, nici lui Avram nu i-a plăcut să fie amenințat când liberalii au pus la punct o strategie să-l schimbe din funcția de viceprimar. Jocul nu le-a ieșit și așii din mânecă (o ordonanță favorabilă migrației politice și un fotoliu de viceprimar) i-au avut cei doi care conduc de fapt Primăria Bistrița. Și i-au scos să-i folosească exact împotriva celui care le-a fost potrivnic și nu a stat cuminte în barca lui, așa cum se obișnuia în cabinetul viceprimarului nr. 2.

Pe de altă parte, dacă tot era rost de ocuparea unui post în devenire vacant în primărie, clar că tandemul din conducerea Primăriei Bistrița își dorea o lebădă mută, care să mimeze cu grație că ar face ceva și să tacă din gură cu talent, dacă tot nu îl obosește nimeni. Iar uitându-te la Laszlo Kiss constați că au găsit fix ceea ce căutau. Lebăda mută perfectă. Nu va face nimic, ba spre deosebire de Ioan Peteleu și Andrei Rusu tace din gură și fără să-i zici. Și așa nu are de spus nimic. Bașca, nici nu trebuie să consumi timp să-i zici ce să voteze, fiindcă imită perfect ce fac pesediștii de când a intrat în Consiliul Local.

Acum, să ne dăm cu ochii peste cap, să blamăm jocul politic din Consiliul Local Bistrița ar însemna că ieri am descoperit politica. Aceleași scene, doar cu alți actori în aceleași roluri s-au mai jucat și, la nevoie, se vor mai juca. Doar taberele se mai schimbă în funcție de lider (cu Liviu Rusu la șefia Consiliului Județean era doar mai multă poezie pe lângă circ – atât). În ceea ce-i privește pe consilierii locali de la liberali (Muthi și Armean), demișii nedemiși, îi vom regăsi într-o scenetă politică viitoare, jucată nu demult, pe un scenariu identic, la Consiliul Județean. Vor rămâne consilieri fix până când se vor juca cărțile legale, iar următorii din listă (ai PSD) își vor intra în rol după o decizie a instanței. Așa-i că vi se pare cunoscut scenariul?!

În ședința de ieri, Ioan Peteleu juca rolul sfântului din politică și a ajuns să se compare cu Iisus vândut pe arginți de frații cu care a început să urce Golgota. Nu i-a părut rău de vreun proiect neîncheiat, ceva ce-ar fi vrut să facă pentru bistrițeni și n-a reușit. Nu. L-a durut trădarea și vânzarea. Atât. Poi cu atât, puteți merge liniștit mai departe, domnu Peteleu, că n-am pierdut decât ”desăvârșirea săvârșirii nesăvârșite”. Și fix cu atât ne alegem și de la Laszlo Kiss care ar putea fi chiar ”desăvârșirea săvârșirii nesăvârșite”.

Cine are de învățat din ceea ce s-a întâmplat ieri în Consiliul Local? Evident, Floare Gaftone. Secretarul municipiul se vrea, cam de mult timp, a fi un fel de primar în fustă, iar cu Crețu nu se poate. Au încercat unii să fie numai viceprimari și au ajuns ”desăvârșirea săvârșirii nesăvârșite”. D-apoi să încerci să fii primar! Cei din jurul primarului vorbesc că doamna secretar ar analiza mai mult oportunitatea unor decizii decât legalitatea și asta l-ar fi înfuriat la maxim pe primar. Iar la ședința din septembrie, Gaftone a întins mult coarda și, acuză pesediștii, a jucat politic, încercând să treacă puterea votului din CL la opoziție. Gravă greșeală! Taxată imediat de Crețu, care i-a luat din atribuții, iar la cum îl intuiesc eu nu se va opri aici. Iar amenințarea lui Gaftone că presa și prefectul vor afla de fiecare ilegalitate a primarului l-a încins mai tare pe primar care nu va ezita să folosească orice cale legală pentru a o înlătura din schemă. E incomodă, vorbește mai mult decât trebuie, face mai puțin decât trebuie (cică nu semnează documente care-i parvin doar pentru că nu vrea, nu pentru că ceea ce cer oamenii ar încălca vreo lege), e femeie și se vrea primar! Doamnă, nu vă văd bine! Nici secretar mult timp!

4992 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro