Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  148 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Da! Evident că vreau să facă copiii religie la școală! Altceva, pentru suflet, are școala?!

05/03/2015 00:53:00 Claudia ANDRON  
Nu văd ce rău le-ar face o oră de religie, indiferent de confesiune, copiilor în școală. Studiază științe exacte, umaniste, au ore de sport, de ce n-ar avea ceva și pentru suflet? Sau ce, copiii n-au suflet, numai cap și corp?! Mă revoltă că suntem întrebați de religie, dar de alte aberații, cum ar fi lipsa Abecedarului, n-am fost întrebați.

Mi-e foarte greu să scriu pe acest subiect. Mi se pare o aberație să discutăm dacă trebuie sau nu să facă copiii religie la școală. E ca și cum am avea de ales între a ne zice seara rugăciunile, a ne boteza sau nu la biserică ori în primul râu sau, la fel de banal, a mânca sau nu atunci când ne e foame. Sunt lucruri în viață despre care știi că așa trebuie să fie și nu prea este mult loc de discuții și negocieri. Mă rog, eu așa am fost educată, poate mai rigid - ar spune unii, dar părinții mei sunt mândri de ce-a ieșit. Și eu. Am un Dumnzeu – cum se spune, iar la asta a contribuit și educația religioasă, insuflată de părinți și bunici, chiar în copilărie, în paralel cu mersul la școală. Nu făceam religie la școală, dar mi-ar fi plăcut.

Cum să negociem dacă să meargă sau nu copilul la ora de religie?! Merge! Ce altceva mai bun să facă?! Doar nu-i sparge capul o oră în care chiar se pot pune bazele unei educații sănătoase. Da. Sunt de acord că sunt și profesori care greșesc cu aberații predate la ora de religie, cum ar fi pedeapsa divină și potopul care vine dacă nu știu ce greșeală omenească face copilul. Că sunt profesori care se implică prea puțin și astăzi culeg roadele. Dar la fel  mai greșesc și profii de română, de matematică, de ce n-ar greși și un prof de religie, doar nu-i sfânt? Oare care ar fi rezultatul dacă i-am întreba pe părinți dacă să facă copiii matematică, fizică sau chimie. S-ar putea să avem o mare surpriză.

Religia mi se pare singura materie pentru suflet. Facem apel la suflet de multe ori de-a lungul vieții, dar nu ne zbatem să avem grijă de sufletul unui copil, să-l întărim, să-l modelăm, să-i dăm putere, să-l conturăm frumos, să-l învățăm ce-i milostenia, ce înseamnă să-ți ajuți aproapele, etc. Insistăm în schimb pe engleză și matematică, de parcă doar ăstea te fac om. Mi-e să nu ne mirăm peste ani când copilul, crescut fără Dumnezeu, ne va invita să ieșim afară din casă sau nu va avea miă și grijă de bătrânețea și neputința noastră. Veți răspunde că ăstea se obțin prin educație. Din păcate, prea puțini părinți stăpânesc arta educației și prea puțini dintre aceștia au și timp suficient să-l dedice educației copiilor.

Nu știu exact cum s-a ajuns să ne exprimăm în scris dacă vrem sau nu religie în școli, dar mi-ar fi plăcut ca un astfel de chestionar să fie aplicat la fiecare început de an școlar. De exemplu, în toamnă mi-ar fi plăcut să fiu întrebată: Sunteți de acord ca fiul dvs. să învețe să scrie și să citească după niște fișe și nu după un Abecedar, evaluat și avizat?! Nu ne-a întrebat nimeni că poate până astăzi primeau copiii măcar faimosul Abecedar după care au învățat toți deștepții zilei.

Dar, politica românească a permis să fim puși în față cu tot felul de situații aberante ca și cea de astăzi. Nu eram noi destul de divizați, a mai trebuit să ne împărțim în două tabere și pe tema: să facă sau nu copilul religie la școală. Să facă! Că oricum, statul nu s-a pregătit și pentru răspunsul NU, nefiind încă lămurit ce se întâmplă cu copiii care nu merg la ora de religie. Stau în bibliotecă, stau într-o sală de clasă, cine-i supraveghează?! Părinții care au zis NU probabil că nu cunosc și acest aspect. Să vedem cine răspunde de copiii care nu merg la ora de religie. Părintele care a cerut să nu fie la oră sau școala care nu dispune de un cadru didactic plătit să supravegheze copiii suspendați de părinți de la ora de religie.

Apropo. Să nu uit. Îi ador pe părinții care vor spune că a decis copilul dacă merge sau nu la ora de religie. Bravo. Așa se face educația. De aia preferă mâncarea de la fast food și nu fructele și legumele. Copilul e copil și trebuie ajutat să aleagă.

Sper să ne dea Dumnezeu sănătate și să ne vedem peste 15 ani să dezbatem rezultatul opțiunii pe care ne-o mai putem exprima până mâine. Să vedem atunci cine a făcut mai bine. Eu că i-am trimis la ora de religie sau cei care nu i-au lăsat.

6338 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro