Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  48 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Despre ură, cu drag!

10/11/2015 12:05:52 Felicia SZUCS  
Cu riscul să aruncați cu ouă în mine când mă întâlniți sau să mă faceți troacă de porci pe site-urile de socializare, nu pot să nu spun un lucru esențial pe care l-am constatat în ultimele zile, mai acut ca oricând: suntem patologic bolnavi. De ură! Ba mai mult: iubim să urâm!

Noi toți suntem numai buni pentru un amplu studiu psihanalitic și psihiatric. Pe bune. Avem o plăcere bolnavă de a distruge totul în jurul nostru, de mă înfioară. Aruncăm cu pietre în oricine și cu orice ocazie, ne demonizăm valorile pentru simplu motiv că sunt altfel decât noi, vrem perfecțiune în jurul nostru, când nouă ne e extrem de greu să ne acceptăm imperfecțiunea. Cred că psihiologii și psihiatrii ar avea ce lucra pe noi. Iar ura asta nebună care ne macină, e înfiorătoare!

Pe medici îi urâm în egală măsură dacă ne salvează viețile sau dacă se revoltă împotriva unui sistem și pleacă. Îi urâm cu plăcere oricum. Urâm preoții, pentru simplu motiv că și ei, ca toate păturile sociale din țara asta, au putreziciunile lor, fără să ținem cont că printre ei sunt și mulți oameni absolut dedicați comunității și cu har. Urâm dascălii pentru că vor să ne scoată din ignoranță, iar pe cei ce nu pot sau nu știu îi aruncăm în cazanul cu smoală, fără să ne intereseze de ce nu pot mai mult. Urâm politicienii la grămadă, fără să ne intereseze că sunt unii care chiar au făcut ceva în viața lor în slujba comunității. Ne urâm țara la capacitate maximă, chiar dacă ne afișăm pe toate gardurile mândria de a fi români!

Ne urâm copiii pentru că nu sunt, în ochii noștri, ca ai vecinilor. Ne urâm părinții pentru că nu au fost capabili să ne facă beizadele și să ne ofere totul pe tavă, chiar dacă ne-au dat, de cele mai multe ori, ultima bucată de pâine de la gură, doar să ne fie nouă bine. Și da, ne urâm pe noi mai mult decât pe oricine altcineva. Fără să știm exact de ce, dar e la modă! Și o facem cu o plăcere perversă!

Culmea e că mai și vrem schimbare! Asta da ironie a sorții, în condițiile în care suntem de-a dreptul îndrăgostiți de puterea de a urî!

14578 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro