Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  110 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: Până acum a condus zeci de oameni. Ieri a trebuit să facă faţă unui acordeon

19/01/2017 10:32:10 Ioana BRADEA  
Dacă până acum bistriţenii erau obişnuiţi să-l vadă în ipostaze de conducător, dirijând mişcările a zeci de muzicieni profesionişti – ieri seară l-au admirat într-o postură inedită – aceea de solist care se descurcă admirabil şi cu un acordeon...!

...Iarna – sanie şi vara – samba...”, s-a intitulat savurosul concert susţinut ieri seară, la Sinagogă, de Doru Roman (percuţie) şi Sorin Petrescu (pian) – pe care bistriţenii i-au mai aplaudat şi cu alte ocazii, la Bistriţa. Inedit a fost faptul că, de această dată, cei doi muzicieni din Timişoara l-au avut alături şi pe Romeo Rîmbu – mai cunoscut bistriţenilor în postura de dirijor al Noii Orchestre Transilvania, în câteva excelente concerte de Anul Nou sau Zilele Bistriţei.

Ieri seară, însă, Romeo Rîmbu şi-a uimit admiratorii din Bistriţa şi în postura de solist interpretând la oboi, acordeon sau pian, alături de colegii săi, câteva piese celebre care au reuşit să ofere melomanilor aproape două ore de sonorităţi spectaculoase şi partituri rearanjate şi orchestrate special pentru acest trio.

Din program au făcut parte piese compuse de M. Leigh (The Impossible Dream, din muzicalul The Man Of La Mancha), Gershwin (I’ll Build A Stairway To Paradise), Strauss (Polca fierarului), Anderson (Plimbare cu sania), Waldteufel (Valsul Patinatorii), Strauss (Cucu Polca), Dinicu (Suită), Mancini (Două piese din muzica filmului „Pasărea Spin”), Offenbach (Can- Can), Anderson (Calul și șareta), Yumans (Carioca), Piazzola (Todo Buenos Aires), Abreu (Tico - Tico), dar şi două compoziţii semnate de Remus Rîmbu – Reflecții eventual folclorice pe teme mozartiene: Sonata Facile nr.16 KV 545 și Simfonia nr. 40, KV 550 şi Parafrază după Menuet de Boccherini și după Capriciul nr. 25 de Paganini.

Iubitorii de artă din Bistriţa sunt invitaţi azi, de la ora 18:00, la Galeria de artă Arcade 24 pentru a participa la vernisajul expoziţiei Metafore incandescente”. Este vorba despre Bienala naţională de ceramică, sticlă, metal, aflată la ediţia a VI-a în cadrul căreia expun peste 50 de artişti români contemporani. Evenimentul a fost realizat cu sprijinul managerial al UAP Bistriţa, al Primăriei şi Consiliului Local, al Centrului Cultural Municipal Bistriţa, Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, al Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca, al UAP Cluj şi al Fundaţiei CeramArt din Cluj.

Sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 18:00, cei care apreciază versurile lui Eminescu sunt poftiți la un recital de poezie cu totul special, intitulat Trebuiau să poarte un nume. Vor recita actorii Camelia Dincă Ion şi Ștefan Ruxanda, acompaniaţi, la pian, de profesorul Cristian Lepădatu. Scenariul și regia îi aparţin lui Ioan Emil Teodorescu, iar evenimentul are loc sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 18:00, la Sinagoga Bistrița.

Tot la Sinagogă, însă miercuri, 25 ianuarie, de la ora 17:00 va fi vernisată expoziţia de pictură semnată de Dvora Barzilai, iar de la ora 18:00 are loc concertul intitulat „De la întuneric spre lumină” susţinut de tenorul Shmuel Barzilai şi Zoltan Neumark (pian).

Concertul are loc în memoria victimelor Holocaustului, iar din program fac parte: *Aprindem o lumânare / Anzuenden einer Kerze *Rugăciunea: Dumnezeu plin de milă / Gebet: El Male Rachamim/ Gott voller Gnade *Cântec: privește-ne din cer / Lied: Habet Mishamajim/ Schau vom Himmel.

Evenimentul este organizat de Comunitatea Evreilor Bistriţa-Năsăud, Fundaţia Societatea de Concerte, în parteneriat cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Joint România, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, S.C.Euromarket BN, Sângeorzan Ioan Eliezer şi Forumul Cultural Austriac.

4199 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro