Clubul “Underground” din Prundu-Bârgăului va găzdui vineri un spectacol de teatru organizat în scopuri caritabile de actorii Daniel Deac şi Camelia Codruţa Rus – coordonatorii liceenilor din trupa de teatru “Trapa” care au cucerit recent primul lor premiu important la un festival de prestigiu.
Camelia Codruţa Rus şi Daniel Deac vor juca un mic spectacol de teatru vineri, în clubul Underground din Prundu Bârgăului. "Este vorba despre un spectacol caritabil fragmentul pe care îl vom interpreta se intitulează "Moonlight Breakfast" şi este un mixaj de texte din Alexandru Uiuiu, Theo Herghelegiu şi Eugene O'Neill" a explicat pentru Bistriţeanul.ro Daniel Deac care coordonează - alături de Camelia Codruţe Rus - trupa de teatru Trapa.
6 dintre cei 12 elevi care joacă în trupa Trapa s-au întors recent de la Botoşani, unde au participat la primul lor festival concurs de prestigiu - festivalul concurs de interpretare a piesei de teatru într-un act „Mihail Sorbul”, ediţia a XXV-a de la Botoşani.
Tinerii actori din Bistriţa nu s-au întors cu mâna goală, ei reuşind să cucerească admiraţia tututor şi să ridice în picioare întreaga sală, fiind aplaudaţi călduros inclusiv de cei 9 membri ai juriului care a transmis actorilor din Bistriţa că aprecierile au fost unanime.
“Suntem mulţumiţi şi încântaţi, ne-am întors acasă cu un premiu special pentru interpretarea personajului Vizitatorul din piesa Wellcome to România de Theo Herghelegiu. Este un premiu important, mai ales că la festival au participat aproape 100 de elevi din 8 trupe de liceeni din Chişinău, Drobeta-Turnu Severin, Botoşani, Fălticeni şi Iaşi” a mai povestit regizorul şi actorul Daniel Deac, amintind că elevii din Bistriţa au legat şi câteva prietenii importante, dar au avut parte şi de întâlniri deosebite cu regizorul Alexa Visarion şi alte personalităţi din lumea teatrului.
Pe scenă la Botoşani au urcat Raluca Voiculescu, Antonia Moldovan, Narcis Leşan, Denis Păcurar, Rareş Varvari şi Denisa Gheţe.
„Nu am fi reuşit să ne deplasăm la Botoşani fără sprijinul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi fără sprijinul sponsorilor Rombat, Rebrişoreana, Hotel Codrişor, Alces, Nedeias şi Terraqua cărora le mulţumim din suflet pentru generozitatea de care au dat dovadă”, a mai spus Daniel Deac.
Tinerii actori şi coordonatorii de la Trapa se întâlnesc şi fac repetiţii în această formulă de doar câteva luni şi au susţinut deja două spectacole la Sinagogă, cu sala plină, dar şi în spaţii neconvenţionale din oraş.
În treacăt fie spus, ei sunt cei care au propus pentru prima oară Centrului Municipal Cultural din Bistiţa un teatru de proiecte în oraşul nostru, dar, pentru că nu au ştiut (sau nu au vrut) să se poziţioneze pe lungimea de undă corespunzătoare – au fost nevoiţi să-şi lase proiectul pe mâinile altora, pentru a fi pus în practică într-o formă cel puţin surprinzătoare.