Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001070 18
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  79 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cultură


GRANDIOS. Appassionata i-a făcut pe bistriţeni mai frumoşi, mai înţelegători, mai omenoşi – afirmă primarul Ovidiu Creţu (VIDEO)

07/11/2015 19:33:12 Ioana BRADEA  
 
Atmosferă de sărbătoare şi mare solemnitate astă-seară, la Sinagogă, unde autorităţile, colegii, prietenii şi admiratorii coriştilor de la Appassionata au celebrat cei 35 de ani de activitate muzicală. „Appassionata i-a făcut pe bistriţeni mai frumoşi, mai înţelegători, mai omenoşi”, a recunoscut primarul Ovidiu Creţu.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: I se spunea „Boss-ul”! A fost adulat de milioane de români şi temut de autorităţile comuniste. Adrian Păunescu @live, la Bistriţa

06/11/2015 22:04:05 Ioana BRADEA  
 
„De toate ne-a lăsat Adrian Păunescu moştenire, numai linişte nu! Nu ştiu nici acum cu exactitate câţi fraţi am. La cât de mult a muncit Păunescu în ţara asta, în lung şi-n lat – un singur proces de paternitate este sub aşteptări” a glumit Andrei, fiul celebrului poet Adrian Păunescu, comemorat astă-seară într-un concert la Sinagogă.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Un chitarist din Bistriţa a cucerit Palatul Şuţu!

06/11/2015 08:49:38  
 
Gala Extraordinară a chitariştilor în afirmare i-a adus în faţa publicului pe patru dintre cei mai talentaţi chitarişti până în 18 ani din România! Printre ei s-a numărat şi un tânăr din Bistriţa, elev la Liceul „Tudor Jarda”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Eroul necunoscut a ieşit la lumină

06/11/2015 08:27:44  
 
Cercul Militar Bistriţa a găzduit ieri vernisajul Expoziţiei cu tema „Eroul Necunoscut – simbol al eroismului naţional”, eveniment organizat de Muzeul Naţional „Regele Ferdinand I”, în colaborare cu Brigada 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN” şi Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Bistriţa – Năsăud.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Bărbuncu, dansul de sărbătoare de pe Valea Someșului, a ajuns în Patrimoniul UNESCO

05/11/2015 15:28:18 Bianca SARA  
 
Luni, Comisia UNESCO reunită la Paris a decis ca jocurile feciorești din Ardeal să fie înscrise în Patrimoniul Universal.Demersurile pentru introducerea jocurilor feciorești în patrimoniul UNESCO au început în urmă cu doi ani. Printre jocurile feciorești „protejate” de UNESCO se numără și bărbuncul, care încă mai este jucat la sărbători în Bistrița
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO / VIDEO: Orice demisie NEforţată este un act de umanitate!

05/11/2015 11:12:02 Ioana BRADEA  
 
„În stradă tinerii protestează şi sunt convinşi că aşa merită să lupte pentru ideile lor, ce căutăm noi aici? Care e rolul scriitorului?” l-a întrebat Dan Coman pe scriitorul Marin Mălaicu Hondrari, autorul romanului “Războiul mondial al fumătorilor”, lansat ieri seară, în premieră naţională, la Bistriţa. S-a lăsat cu nesperate cadouri...!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Începe Războiul mondial al fumătorilor. AZI, în Corso Café, la 19 trecute fix!

03/11/2015 18:37:21 Ioana BRADEA  
 
Cel mai titrat scriitor şi traducător din Bistriţa-Năsăud – Marin Mălaicu Hondrari, laureat al Premiului pentru Literatură al municipiului Bistriţa, îşi lansează mâine, în Corso Café, cel mai recent roman: „Mi-am zis că merită să aducem un fel de omagiu şi fumătorilor, cam oropsiţi în ultima vreme…” a recunoscut autorul pentru Bistriţeanul.ro.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Un sarcofag care a acoperit o mumie în Egiptul antic – expus la Centrul German din Bistriţa!

03/11/2015 15:34:59 Ioana BRADEA  
 
Scarabei, amulete, pisici, o coapsă de mumie şi chiar un picior cu degete înnegrite de trecerea atâtor milenii, inele şi statuete minuscule datând din anii 1550 înainte de Hristos, vase din marmură cu hieroglife sau arme – sunt doar câteva dintre spectaculoasele obiecte expuse de azi şi la Centrul German din Bistriţa.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Râul şi cerul din Şintereag îşi dau întâlnire la Galeria Lina

03/11/2015 08:51:05  
 
Galeria Lina va găzdui joi, 5 noiembrie, de la ora 17.00, vernisajul lucrărilor realizate în septembrie, în tabăra de arte plastice şi literatură de la Şintereag, coordonată de Alexandru Uiuiu. Vor expune artiştii Alex Şerban, Sever Moldovan, Bogdan Dănilă, Otilia Cormoş şi Eugen Alupopanu. Expoziţia va fi prezentată de Gavril Ţărmure.
citește tot articolul [ 0 comentarii

CADOU. Cartea unui maestru al cruzimii – cu autograf, pentru un bistriţean îndrăgostit de poezie (VIDEO)

01/11/2015 11:00:03 Ioana BRADEA  
 
Un maestru al cruzimii. Cruzimea sa însă este una îndreptată spre sine, o autoflagelare continuă, dusă (cu fiecare carte) cât mai aproape de perfecțiunea unui harachiri – scrie Simona Sora despre autorul pe care l-aţi ascultat recitând şi la Sinagogă şi care, alături de Biblioteca Judeţeană şi Bistriţeanul.ro, vă oferă astăzi un cadou.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Omul nu este niciodată atât de mare ca atunci când îngenunchează pentru a ajuta un copil…

31/10/2015 15:17:42 Ioana BRADEA  
 
Emoţionante evenimente ieri, la Sinagogă, acolo unde Bianca Manoleanu (soprană), Stanca Maria Manoleanu (soprană) şi Remus Manoleanu (pian) au susţinut un minunat concert de lieduri şi intermezzi din opera lui Brahms. “Omul nu este niciodată atât de mare ca atunci când îngenunchează pentru a ajuta un copil” a spus pianistul Remus Manoleanu.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Vă place Brahms...? Atunci poftiţi la Sinagogă!

28/10/2015 08:21:52 Cristina MILEA  
 
Având un titlu inspirat dintr-un celebru film al anilor 60 care s-a ales şi cu un premiu la Cannes şi care prezintă relaţia de dragoste alunecată oarecum în inerţie, dar revitalizată de apariţia unui tânăr avocat boem şi simpatic – recitalul familiei Manoleanu promite să fie (din nou!) unul de excepţie, cum au fost şi altele din anii trecuţi.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Ziua naţională a Austriei, celebrată într-un splendid concert al elevilor de la „Tudor Jarda”, la Centrul German din Bistriţa

27/10/2015 09:06:51 Ioana BRADEA  
 
Pare greu de închipuit cu mintea bistriţeanului de azi că oraşul cunoscut drept capitala mondială a muzicii clasice găzduieşte peste 15.000 de concerte în fiecare an. Viena, căci despre ea este vorba, şi-a făcut subtil simţită prezenţa ieri seară, şi la Centrul German din Bistriţa. Elevii de la „Tudor Jarda” au celebrat aici Ziua Austriei.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Cartea unui autor din Bistriţa – transformată în spectacol de teatru educaţional complex, la Bucureşti

25/10/2015 11:21:32 Ioana BRADEA  
 
Cartea s-a epuizat ca pâinea caldă încă de la apariţie şi se va bucura de o nouă „înfăţişare”, fiind transformată într-un spectacol intitulat „Refracţie”, gândit şi croit ca instrument artistic multifuncţional, un spectacol estetic şi educaţional complex – dedicat persoanelor cu tulburări din spectrul autismului.
citește tot articolul [ 0 comentarii

„Sânzâienele” din Telciu – recital extraordinar în sala de nunţi din localitate

25/10/2015 10:12:31 Cristina MILEA  
 
Luni, 26 octombrie, de la ora 12.30, Sala de nunţi din Telciu va găzdui Festivalul Concurs Naţional de Interpretare a Muzicii Populare Româneşti „Ion Sabadâş“. Participă solişti şi tarafuri tradiţionale din nouă judeţe ale României. Miercuri - lansare de carte la Casa Cărţii Nicolae Steinhardt cu poetul George Lână.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Tabăra culturală „Realism Magic” 2015 a început ieri la Valea Vinului

23/10/2015 13:18:27  
 
Joi 22 octombrie a debutat la Valea Vinului, Rodna, BN, Tabăra culturală „Realism Magic” 2015. Tema acestei ediții, Portret de scriitor la Valea Vinului – Lucian Blaga.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Dramă, disperare, melancolie, vodkă finlandeză...

21/10/2015 21:31:33 Ioana BRADEA  
 
A fost iniţial muzică de scenă pentru o dramă, nu se mai ştie aproape nimic despre piesă dar a rămas un celebru vals, foarte trist... Nepotul lui a recunoscut că iarna se crapă de ziuă pe la ora 10 şi se întunecă în jur de 15.00… Aşa că cei mai mulţi se apucă de băut vodkă şi se cufundă în melancolie...
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Dorel Vişan, la Bistriţa – supărat şi total pornit pe lumea care îşi neglijează valorile

16/10/2015 10:13:34 Ioana BRADEA  
 
Ieri seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor au debutat Colocviile „George Coşbuc”, cu o serie de conferinţe pe tema „Coşbuc traducătorul”. Reputatul actor Dorel Vişan a susţinut un recital din cele mai frumoase poeme coşbuciene, iar Lenuţa Purja şi Florin Săsărman au completat atmosfera cu muzica lor sensibilă şi frumoasă.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Recital extraordinar cu Tel Aviv Baroque duminică, la Sinagogă!

15/10/2015 08:09:06  
 
S-au împlinit 70 de ani de la moartea compozitorului Bela Bartok – prilej perfect pentru o întâlnire cu ansamblul Tel Aviv Baroque care îi va încânta pe bistriţeni duminică, de la ora 18.00 cu un recital cameral extraordinar din care nu vor lipsi „Microcosmos 79”, „Andante din piesele pentru copii”, „Cântec ţărănesc maghiar”şi „Dansurile româneşti”
citește tot articolul [ 0 comentarii

Le-a pus Dumnezeu mâna-n cap! Chiuza îşi deschide centru cultural (VIDEO)

14/10/2015 11:23:29 Ioana BRADEA  
 
Oaspeţi de seamă ieri, la Biblioteca Judeţeană “George Coşbuc”. După ce l-au cunoscut pe marele prozator clasic al judeţului doar din cărţi, doi traducători francezi invitaţi la Bistriţa au reuşit să parcurgă un traseu cultural impresionant, vizitând locurile în care s-a născut şi a copilărit Rebreanu. Ioan Pintea a făcut un anunţ de ultimă oră:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Dreptate pentru toţi fumătorii, în sfârşit! Cel mai de succes scriitor al judeţului publică “Războiul mondial al Fumătorilor”

13/10/2015 11:31:34 Ioana BRADEA  
 
Este în curs de apariţie un nou roman al celui mai titrat scriitor şi traducător din Bistriţa-Năsăud! La începutul lui noimebrie, în librării va fi disponibil cel mai recent roman al lui Marin Mălaicu Hondrari, “Războiul mondial al Fumătorilor”. “E prima carte la care m-am simţit realmente bine şi amuzat pe tot parcursul scriiturii” spune autorul.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Despre traducere. Cazul Rebreanu

12/10/2015 09:51:25 Cristina MILEA  
 
Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud organizează mâine, 13 octombrie, un nou eveniment cultural din ciclul „Conferințelor Bibliotecii”. Invitaţii evenimentului sunt Jean-Louis Courriol şi soţia sa, Florica Ciodaru-Courriol (Franța) care vor prezenta publicului bistriţean Cazul Rebreanu.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO. Revista Centrului Judeţean pentru Cultură – o faţă de masă pe care se poate mânca sănătos şi singura din România care se vede din satelit!

11/10/2015 14:19:38 Ioana BRADEA  
 
Unul dintre cei mai buni scenografi ai teatrului românesc din ultimele decenii, un artist fulminant, de-o precizie, o acurateţe şi o virulenţă extraordinară, şi-a lansat ieri la Bistriţa câteva zeci de lucrări de grafică, alături de Alexandru Uiuiu, Sebastian Vlad Popa, Vasile Leac şi elevii clubului de creative-writing condus de Dan Coman.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Dumnezeu se joacă şi la Bistriţa. FASCINANT spectacol cu Ada Milea şi Alexander Bălănescu

11/10/2015 09:13:02 Ioana BRADEA  
 
“Teatrul Naţional din Cluj ne-a dat posibilitatea să dezvoltăm această piesă. Este încă în dezvoltare. Vreau să spun foarte elegant că e plină de greşeli. Şi ne bucurăm de greşeli” a început Alexander Bălănescu spectacolul "God’s Playground": uimitor, fantastic, cu senzaţionale secvenţe de dragoste, ură, disperare, tristeţe, ironie, umor.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EMOŢIONANT: Ropote de aplauze pentru deţinuţii din Penitenciarul Bistriţa (FOTO / VIDEO)

08/10/2015 20:16:52 Ioana BRADEA  
 
Chiar dacă sunt privaţi de libertate şi îşi petrec viaţa (sau o parte din ea) după gratii – deţinuţii din trupa de teatru “an0nimus”, coordonată de profesoara Camelia Toma au făcut senzaţie astă-seară în Sinagoga arhiplină – cu o piesă de teatru în care au imaginat un univers absurd, puternic ca o combină sovietică, dar şi neputincios...
citește tot articolul [ 0 comentarii

GRIGORE LEŞE la Bistriţa: Ţărmure mi-a editat primele albume, pe când nu dădea nimeni nici o ceapă pe mine…(VIDEO)

04/10/2015 20:16:59 Ioana BRADEA  
 
Recital surprinzător din partea faimosului interpret Grigore Leşe care – timp de mai puţin de 40 de minute şi-a purtat spectatorii în spaţii neobişnuite. A început cu un duios cântec de leagăn, şi a sfârşit cu o partituri din Chopin şi Bela Bartok. Nu a uitat să se refere ironic şi la scandalul concertului din Toronto…
citește tot articolul [ 0 comentarii

Prima "manea" din istoria muzicii. Grigore Leşe duminică, la Sinagoga din Bistriţa. Ada Milea – luni! (FOTO/VIDEO)

03/10/2015 11:29:11 Ioana BRADEA  
 
Seară de vis ieri, la Sinagogă, alături de Sorin Petrescu şi Doru Roman care, forţând uşor simţul umorului – au prezentat spectatorilor prima “manea” din istoria muzicii, aparţinând lui Mozart! Cartea “Viaţa la a doua privire” de Doru Săcărea a fost prezentată de Marin Mălaicu Hondrari iar Maria Tănase a fost emoţionant evocată de Maria Răducanu.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Sîngeorz-Băi: Un vernisaj cu cântec

26/09/2015 14:09:40  
 
Muzeul de Artă Comparată din Sîngeorz Băi a inaugurat ieri seară expoziţia pictorului ieşean Mihai Pamfil – care prezintă lucrări din ciclul figurativ LUME şi ilustrează interesul pictorului pentru subiectul uman. Omul, surprins în varii ipostaze, devine, în pictura şi desenele sale, obiectul unor sinteze plastice originale, ce se susţin prin ele
citește tot articolul [ 0 comentarii

DUEL în Sinagoga arhiplină (FOTO / VIDEO)

25/09/2015 22:16:15 Ioana BRADEA  
 
Doi protagonişti de excepţie, un arbitru extraordinar la pian – şi multă pasiune, spectaculoase răsturnări de situaţie, romantism, energie, virtuozitate şi culoare, căldură, zâmbete şi chiar giumbuşlucuri – într-un duel de toată frumuseţea, astă-seară, la Sinagoga din Bistriţa!
citește tot articolul [ 0 comentarii

ŞINTEREAG. Cerul şi râul. Întâlnirea cu un meteorit la Bistriţa (FOTO / VIDEO)

25/09/2015 16:17:45 Ioana BRADEA  
 
Pe o ploaie torenţială şi rece, Class Cafe a găzduit ieri o întâlnire specială care a marcat sfârşitul taberei de artă şi literatură desfăşurată în această săptămână la Şintereag, în casa-muzeu pusă la punct de Fundaţia Ethnos şi partenerii săi. Alexandru Uiuiu a făcut o emoţionantă pledoarie, relatând despre întâlnirea cu un meteorit!
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro