Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001070 28
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  241 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cultură


Trăim în cercul nostru strâmt, norocul ne petrece, iar el în lumea lui rămâne – nemuritor și rece...

22/06/2014 20:19:57 Ioana BRADEA  
 
Tulburătoarele versuri ale Luceafărului au prins viață astă seară în admirabila interpretare a tenorului Adrian Mărginean și a sopranei Adelina Diaconu de la Teatrul muzical „Nae Leonard” din Galați, pe muzica – atât de melancolică și suavă – compusă de năsăudeanul Nicolae Bretan.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Concerte și prezentări de carte săptămâna viitoare, la Bistrița

22/06/2014 11:10:53 Ioana BRADEA  
 
Astă seară, la Sinagogă, de la ora 19.00, bistrițenii au parte de un spectacol de operă deosebit pe versurile lui Mihai Eminescu – dar nici săptămâna viitoare nu ducem lipsă de evenimente culturale: marți, la Biblioteca Judeţeană de la ora 17.00, va fi prezentată celebra revistă Secolul 21 iar Sinagoga găzduiește un concert extraordinar.
citește tot articolul [ 2 comentarii

Opera năsăudeanului Nicolae Bretan, în primă audiție la Bistrița!

19/06/2014 08:49:46 Ioana BRADEA  
 
S-a născut la Năsăud, a fost persecutat în Ungaria (unde a trăit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial), dar și în România postbelică, a studiat la Cluj, Viena și Budapesta, afirmându-se ca prim-bariton al Operei din Bratislava și a fost director al Operei Române din Cluj. Duminică seara avem ocazia să-i ascultăm capodopera – Luceafărul.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Perle de cultură, corali, cuarţ roz şi hematit sau „sânge de dragon” în acest weekend, la Muzeul Județean!

18/06/2014 09:12:05 Ioana BRADEA  
 
Se împlinesc în această lună 20 de ani de la oraganizarea primului Salon de minerale, fosile și geme la Complexul Muzeal Județean Bistrița-Năsăud! Și cum altfel se poate celebra mai bine o asemenea aniversare – dacă nu punând la cale încă o ediție spectaculoasă de minerale, geme, roci, medalioane și bijuterii!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Poftiți la concert! Vă așteaptă surprize nemaiauzite

17/06/2014 09:09:03 Ioana BRADEA  
 
Atmosfera estival-muzicală se amplifică la Bistrița, pe zi ce trece! Melomanii bistrițeni sunt poftiți mâine seară, de la ora 18.00, la încă un concert special care cuprinde câteva surprize – respectiv lucrări muzicale interpretate pentru prima oară la Bistrița!
citește tot articolul [ 0 comentarii

La 125 de ani de la moartea lui Eminescu, încă nu am elucidat condițiile obscure ale morții sale

15/06/2014 14:24:04 Ioana BRADEA  
 
„Unii spun că a fost otrăvit cu mercur, alții că a fost lichidat politic – poate că la nivelul cel mai înalt al țării noastre, ar trebui instituită o comisie juridică și medicală care să cerceteze și să lumineze condițiile obscure în care a murit Mihai Eminescu” a remarcat poetul Victor Știr, în fața statuii poetului nepereche.
citește tot articolul [ 9 comentarii

Bordel, tango, cafea și Enescu – lăutarul. La Sinagoga din Bistrița

15/06/2014 09:11:32 Ioana BRADEA  
 
Pentru că a fost internată în spital, suferind de otită, Ligia Dunca n-a mai reușit să fie prezentă ieri seară la Sinagogă, în schimb, melomanii bistrițeni s-au bucurat de interpretarea Marei Ciordaș care și-a început furtunos recitalul cu piesa „Enescu lăutarul”. Rareș Munthiu i-a delectat cu fermecătoarea suită a lui Piazzolla, Istoria Tangoului.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Absențele încercuite ale lui Max Dumitraș poposesc și la Iași

14/06/2014 11:03:03 Ioana BRADEA  
 
Sculptura aduce cerul în faţa ochilor, ca să poată fi privit. Are loc o schimbare totală de perspectivă: nu mai interesează materia sculpturii, ci spaţiul care o înconjoară. Luni, la Galeria de artă DANA din Iași, de la ora 18.00, sculptorul Maxim Dumitraș va inaugura expoziţia de sculptură și desen „Absențe încercuite”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Un concert de mare altitudine, astă seară, la Sinagogă!

14/06/2014 10:07:20  
 
Centrul Judeţean pentru Cultură şi Fundaţia Societatea de Concerte vă invită sâmbătă, 14 iunie 2014, ora 19:00 la un concert cameral susținut de Ligia Dunca şi Rareş Munthiu la vioară. Protagoniștii sunt doi dintre cei mai performanți tineri muzicieni ai momentului.
citește tot articolul [ 0 comentarii

TULBURĂTOR. Corul „Excelsior” a făcut ravagii într-un concert extraordinar

11/06/2014 21:47:41 Ioana BRADEA  
 
Ovaționat la scenă deschisă și aplaudat călduros de bistrițenii care au umplut Biserica Evanghelică – dirijorul Pedro Negrescu a condus admirabil Noua Orchestră Transilvană. Dacă despre aceștia se știa cât de bine cântă – Corul „Excelsior” al Liceului de Muzică „Tudor Jarda” a fost o surpriză extrem de plăcută astă-seară, în Biserica Evanghelică!
citește tot articolul [ 7 comentarii

Sărbătoarea cărților, a continuat și azi la Casa Cărții „Nicolae Steinhardt”

11/06/2014 19:32:32 Ioana BRADEA  
 
Tipărită în 8.000 de exemplare, Infinetizimal, revista Centrului Județean pentru Cultură a fost prezentată azi la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, cu care publicația derulează un parteneriat. Revista dar și câteva cărți extraordinare au fost prezentate ieri și azi, la Casa Cărții „Nicolae Steinhardt”. Maratonul continuă și mâine!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Ah, ce frumos, viitorul luminos! Nu uita că țara te vrea prost...!

11/06/2014 10:36:41 Ioana BRADEA  
 
Vineri seara, bistrițenii sunt invitați să guste și să se bucure de Sarmale Reci! De la ora 19.00, în spațiul extraordinar din Sinagoga Bistrița, în variantă unplugged – reorchestrate pentru chitară acustică, pian, acordeon, vioară, violoncel – se vor auzi, pentru prima oară la Bistrița – cîntece noi și vechi ale Sarmalelor Reci!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Nu ne-am săturat, mai vrem! Corneliu Coposu va fi sărbătorit din nou la Bistrița!

07/06/2014 10:21:51 Ioana BRADEA  
 
O adevărată sărbătoarea a cărților debutează săptămâna viitoare, la Librăria Aletheia „Casa Cărții Nicolae Steinhardt” din Piața Mihai Eminescu! Publicul bistrițean va avea parte de cărți speciale și, deși a fost sărbătorit recent la Bistrița, spiritul lui Corneliu Coposu se va face din nou simțit la cu prilejul lansării unor volume extraordinare.
citește tot articolul [ 3 comentarii

Evadarea din normele constipației occidentale, într-o seară de vis, cu Matei Vișniec, la Bistrița

06/06/2014 21:28:50 Ioana BRADEA  
 
Cât o să-i mai hrănim pe copiii noștri cu efectele speciale ale Hollywood-ului sau cât o să-i mai lăsăm să privească prostiți ecranele televizoarelor? Societatea merită perturbată cu teatru, muzică sau spectacole de stradă. Modest și simplu, cum îi stă bine unui mare om, Matei Vișniec a transformat seara într-un spectacol special.
citește tot articolul [ 1 comentarii

Excelența și-a spus azi cuvântul: concert extraordinar al elevilor de la „Tudor Jarda”

05/06/2014 20:27:24 Ioana BRADEA  
 
Cei mai buni elevi și olimpici de la „Tudor Jarda” au strălucit astă-seară pe scenă, la Sinagoga din Bistirța, într-un concert extraordinar de final de an școlar. „Au evoluat doar elevii care au obținut premiul I, dar Liceul de Muzică a obținut multe alte distincții, la fel de onorante” a povestit Claudiu Șular, pentru Bistrițeanul.ro.
citește tot articolul [ 1 comentarii

FORMIDABIL! Cel mai mare dramaturg român contemporan vine mâine la Bistrița

05/06/2014 08:49:05 Ioana BRADEA  
 
Cei mai apreciat dramaturg român contemporan, despre care se spune că l-ar fi întrecut pe Eugen Ionescu în notorietate – vine mâine la Bistrița! „La Casa de Cultură jucam piese de Matei Vișniec și după ce a plecat în Franța iar când eram luați la rost, spuneam că este vorba despre o piesă inedită de-a lui Vasile Voiculescu” povestește Virgil Rațiu.
citește tot articolul [ 0 comentarii

MONUMENTAL. A poposit și la Bistrița regele care s-a autoproclamat unicul Zeu al Universului

03/06/2014 22:09:36 Ioana BRADEA  
 
„De piatră să fi fost, și tot îți dădeau lacrimile ascultând Corul sclavilor evrei din Nabucco, într-o asemenea rezonanță” a șoptit o spectatoare, tremurând pe treptele interioare ale Bisericii Evanghelice – ticsită cu prilejul grandiosului spectacol comemorativ „Nabucco” de Verdi. În distribuție – și bistrițeanul Florin Ormenișan.
citește tot articolul [ 7 comentarii

Recital de excepție Maia Morgenstern la Bistriţa

03/06/2014 16:02:38 Laurențiu BOARIU  
 
Bistriţenii au avut ocazia să vadă luni şi marţi două piese de teatru, „Tragedie dentară” şi „Janka” a căror protagonistă a fost binecunoscuta actriţă Maia Morgenstern. Bistrițenii au aplaudat-o frenetic pe faimoasa actriță, unii chiar cu lacrimi în ochi...
citește tot articolul [ 1 comentarii

Trilul Diavolului. Și Gabriel Croitoru, din nou sclipitor, la Bistrița

03/06/2014 08:31:20 Ioana BRADEA  
 
După ce la sfârșitul lunii martie, violonistul Gabriel Croitoru i-a cucerit pe bistrițeni cu un concert savuros dedicat doamnelor – în această seară cel care și-a câștigat dreptul de a cânta pe una dintre viorile lui George Enescu și-a emoționat audiența cu un program sobru și dens, între care și tulburătoarea Sonată a II-a a lui Brahms.
citește tot articolul [ 0 comentarii

A făcut o adevărată ducesă dintr-o zdreanță de florăreasă, scoasă din mocirlă

31/05/2014 21:51:09 Ioana BRADEA  
 
Era o simplă vânzătoare cerșind atenția trecătorilor pe stradă, pentru a-i cumpăra florile – până când destinul i-a scos în cale un profesor care – mai în glumă, mai în serios – a pus pariu că poate s-o transforme pe „zdreanța scoasă din mocirlă” într-o adevărată ducesă! S-a întâmplat astă-seară, la Bistrița!
citește tot articolul [ 1 comentarii

FĂRĂ LIMITE, de azi, la Muzeul Județean

17/05/2014 09:02:25 Ioana BRADEA  
 
Atunci când vom înțelege că a fi noi înșine reprezintă un plus – atunci poate vom reuși să inovăm mai mult în artă și în alte domenii, ca să percepem cu sufletul „miezul nevăzut al lucrurilor” pe care artiștii de la artFORest 2013 încearcă să ni le dezvăluie – a spus Vasile Duda ieri seară, în deschiderea unei expoziții extraordinare.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Regizorul bistrițean Vlad Petri a câștigat Premiul Publicului la Festivalul de Film European!

16/05/2014 19:31:53 Ioana BRADEA  
 
Filmul documentar „Bucureşti, unde eşti?” în regia bistrițeanului Vlad Petri a fost desemnat câştigător al Premiului Publicului, ieri seară, la închiderea Festivalului Filmului European, într-o ceremonie care a avut loc la Cinema Elvira Popescu de la Institutului Francez din Bucureşti, informează Hotnews.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Timpul lucrărilor facile a trecut. Care este marea neîmplinire a Muzeului Județean...?

13/05/2014 16:09:48 Ioana BRADEA  
 
S-a terminat cu materialele acceptate în revistele de specialitate pe baza unor pile și a unor relații, din prietenie față de autor sau dintr-un insuficient respect în fața senectuții. „Timpul lucrărilor facile a trecut! Vă sfătuiesc să lucrați aprofundat, temeinic și mult” s-a adresat azi prof. univ. dr. ing. Vlad Codrea, de la UBB Cluj.
citește tot articolul [ 1 comentarii

Portretele misterioase ale țăranilor de pe Valea Someșului – expuse la Sângeorz Băi

13/05/2014 11:39:51 Ioana BRADEA  
 
Dacă vă rătăciți până la sfârșitul lunii mai, prin Sângeorz Băi, nu cumva să ratați expoziția de fotografii deschisă la Muzeul de Artă Comparată. „Sunt fotografii senzaționale, foarte vechi, care există doar pe clișee de sticlă. Le-am scanat și le-am tipărit direct pe pânză” a explicat Max Dumitraș, curatorul expoziției, pentru Bistrițeanul.ro.
citește tot articolul [ 2 comentarii

Extraordinar! Aproape 1.000 de cărți, din partea bistrițenilor, pentru copiii din Bichigiu

12/05/2014 10:05:31 Ioana BRADEA  
 
Chit că toată lumea se plânge că românii nu mai citesc sau nu mai dau doi bani pe cărți – în orașul nostru bistrițenii încă mai cred în zicala „Ai carte, ai parte”. Pentru că s-au mobilizat exemplar și au donat – numai la librăria „Casa Cărții” din Piața Mihai Eminescu aproximativ 500 de cărți de povești pentru copiii din Bichigiu!
citește tot articolul [ 2 comentarii

Portret INTIM cu oameni pendulând confuz între un trecut comunist şi un viitor incert

11/05/2014 11:05:44 Ioana BRADEA  
 
Ce au în comun un fost ofiţer de poliţie, un dresor de câini, fondatorul unui partid politic şi protestatarii anti-guvern? Un regizor din Bistrița i-a urmărit timp de un an, din primele zile de proteste și până la referendumul împotriva preşedintelui Băsescu și le-a transformat poveștile într-un documentar ce va fi proiectat azi, la București.
citește tot articolul [ 2 comentarii

Patru pictori bistrițeni expun timp de două luni la Bacău

01/05/2014 09:19:19 Ioana BRADEA  
 
Dacă ediția a II-a a expoziției de grup ROGVAIV organizată de artistul vizual Maxim Dumitraș s-a desfășurat la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud – pentru cea de-a treia ediție artistul din Sângeorz Băi a preferat o galerie din Bacău. Între cei 19 expozanți se află și patru bistrițeni: Marian Coman, Miron Duca, Marcel Lupșe și Mihai Perca.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Habar n-aveți ce bine și adânc sună jazzul românesc într-o sâmbătă seara ca aceasta...!

26/04/2014 19:10:13 Ioana BRADEA  
 
Vrăjit de Nicolas Simion și Sorin Romanescu – jazzul românesc și-a spus cuvântul astă-seară, la Sinagogă, într-un concert minunat, învăluitor și cald dedicat pionierului care a pus jazzul românesc pe harta Europei: Jancy Körössy. De altfel, recitalul a și început cu două piese compuse de Jancy Körössy.
citește tot articolul [ 1 comentarii

De ce citim? Răspunde Mihaela Ursa - critic literar, universitar, teoretician, mamă a două fete, cercetător şi blogger

26/04/2014 08:29:39 Ioana BRADEA  
 
Clubul Copiilor din Năsăud și profesoara Maria Gonda vă poftesc în această dimineață la Muzeul Grăniceresc din Năsăud, la o întâlnire specială cu un invitat extraordinar – Mihaela Ursa, născută la Sângeorz-Băi și absolventa liceului din Năsăud, acum critic literar, profesor universitar, teoretician, mamă a două fete şi blogger, între altele...
citește tot articolul [ 0 comentarii

MONUMENTAL: Și-a dat sufletul pe scenă, să rupă pianul, nu alta...!

23/04/2014 21:55:51 Ioana BRADEA  
 
Melomanii bistrițeni l-au urmărit astă-seară cu sufletul la gură pe Daniel Goiți – unul dintre cei mai buni pianiști ai momentului – interpretând celebrul Concert nr. 1 pentru pian a lui Ceaikovski, fiind aplaudat frenetic minute în șir. „Și-a dat sufletul pe scenă, să rupă pianul, nu alta!” a exclamat uimit cineva, în pauza concertului.
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro