S-a terminat cu materialele acceptate în revistele de specialitate pe baza unor pile și a unor relații, din prietenie față de autor sau dintr-un insuficient respect în fața senectuții. „Timpul lucrărilor facile a trecut! Vă sfătuiesc să lucrați aprofundat, temeinic și mult” s-a adresat azi prof. univ. dr. ing. Vlad Codrea, de la UBB Cluj.
Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Secţia de Ştiinţele Naturii, alături de Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Biologie şi Geologie, Institutul de Cercetări Biologice Cluj-Napoca, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Geografie, Extensia Universitară Bistriţa, S.C. ICPE Bistriţa S.A. şi Asociaţia Naţională a Cercetătorilor Ştiinţifici din Muzee au prezentat astăzi publicului bistrițean volumele cu nr. 18 ale revistei ,,Studii şi cercetări, seriile Geology-Geography şi Biology”.
Volumele au fost prezentate de către prof. univ. dr. ing. Vlad Codrea de la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, cercetător Şt. III Dr. Corina Berkesy de la S.C. ICPE Bistriţa S.A iar câteva cuvinte despre acest demers editorial au rostit și Alexandru Gavrilaș, managerul Muzeului Județean și cercetător știinţific III dr. ing. Marius Horga.
„Timpul lucrărilor facile a trecut... Vă sfătuiesc să lucrați aprofundat, temeinic și mult” s-a adresat astăzi prof. univ. dr. ing. Vlad Codrea, adăugând că aceasta este provocarea pe care cercetătorii o au în față și subliniind că există o provocare redutabilă și pentru Complexul Muzeal care a editat cele două volume.
Cărțile arată impecabil, studiile sunt publicate doar în limbi de circulație internațională (engleză, franceză sau germană) așa cum o cer normele științifice, dar se poate și mai bine – a precizat Vlad Codrea.
„Știți care este marea neîmplinire a Muzeului? Volumele trebuie să fie vizibile și să ajungă în fața comunității științifice mondiale. Iar pentru aceasta este suficient un site profesionist de unde cercetătorii să se pună la curent cu ultimele studii în domeniu” a mai spus Vlad Codrea.
În revistă sunt publicate rezultatele cercetărilor din sfera domeniului fundamental al ştiinţelor naturii, efectuate în zona Bistriţei şi în alte zone din ţară, semnate de autori de prestigiu din ţară şi din străinătate (Italia, SUA, Germania).