Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001201 2
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  43 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Portrete


OAMENI din Bistriţa-Năsăud: Alexandru Suciu - "Poate trebuia să învăţ şi nişte colinde..." (VIDEO)

31/12/2016 13:51:24 Ioana BRADEA  
 
Alexandru Şinti Suciu are 17 ani, a venit tocmai din Năsăud şi după o raită nu tocmai productivă prin centru, s-a oprit undeva aproape de Han, cu acordeonul său cumpărat dintr-un târg din Slovacia pentru a le ura oamenilor de bine în noul an. „Stau aici de câteva ore, am cam îngheţat, dar nu mă las...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

Cine este Andrei Dobrin, cel mai bun model masculin al anului. De pe băncile CNLR, în prezentările semnate de Dior sau Prada

05/12/2016 16:43:07 Bianca SARA  
 
Un bistrițean este revelația masculină a modei. Deși are experiență doar un sezon, acesta deja a participat la prezentările semnate de Dior sau Prada și a fost desemnat cel mai bun model masculin al anului.
citește tot articolul [ 0 comentarii

OAMENI din Bistriţa-Năsăud: La 80 de ani, încă frământă colacii. Şi ne spune şi nouă secretul... (VIDEO)

20/11/2016 12:29:05 Ioana BRADEA  
 
“Sunt de la Runcu Salvei, sunt Floarea Cosmi, am 80 de ani şi fac plăcintă cu brânză şi colaci. Fac opici şi-mi stâmpăr dorul, că aiestea mi-o fost ajutorul!” ne avertizează, vorbind în versuri, meşterul popular invitat zilele trecute la Bistriţa, la Concursul interjudeţean al cântecului, dansului şi obiceiurilor tradiţionale „Istorie şi tradiţii”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Astăzi, extravaganta AnaMaria Simion: „Să scăpăm odată din conjuraţia asta de imbecili...”

01/10/2016 10:29:14 Ioana BRADEA  
 
Este una dintre fiinţele extravagante care nu lipseşte de la aproape niciun eveniment esenţial din viaţa urbei, vorbeşte tare când în jur e linişte, enervează şi priveşte insistent în ochi atunci când îşi spune părerea, are 60 de ani, dar arată ca o femeie împlinită de 40 – este chiar Ana Maria Simion.
citește tot articolul [ 0 comentarii

OAMENI din Bistriţa-Năsăud: Ana Maria Greabu – prinţesa cu rochia în flăcări

04/09/2016 11:42:40 Ioana BRADEA  
 
Are 24 de ani, a terminat Litere la Cluj-Napoca, acum îşi finalizează studiile de master în Publicitate, iar zilele trecute a făcut senzaţie la Bistriţa, la Noaptea Albă a Bisericii Evanghelice, cu un dans într-o rochie neagră de care a atârnat făclii arzânde. „Nu e atât de complicat pe cât pare...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

Bistrițeanca șefă de promoție la Sorbona, Andreea Grad, va lucra la cea mai mare școală privată de business din Europa

19/08/2016 13:05:33 Ana ȘTEFĂNEL  
 
La doar 21 de ani, Andreea Grad are reușite pe plan profesional cum nu multă lume are. Anul acesta a terminat facultatea în cadrul Universității Paris-Sorbona ca sefă de promoție, iar de Sfânta Maria a primit titlul de cetățean de onoare al comunei natale, Lunca Ilvei.
citește tot articolul [ 0 comentarii

OAMENI din Bistriţa-Năsăud: Alina Aliteea Tite. „La început mi-a fost groază…” (VIDEO)

18/07/2016 15:26:44 Ioana BRADEA  
 
Are 18 ani, a absolvit de curând Colegiul „Andrei Mureşanu”, şi-a luat Bacalaureatul cu 9.70 şi a strălucit pe scenă zilele trecute, la Sinagogă, alături de mari personalităţi ale literaturii europene şi americane. „La început mi-a fost groază…”, a recunoscut Alina Aliteea Tite.
citește tot articolul [ 0 comentarii

OAMENI din Bistriţa-Năsăud: A fost cam leneş şi taciturn din fire, dar a făcut o descoperire de importanţă mondială

09/07/2016 18:05:29 Ioana BRADEA  
 
Un om taciturn, foarte curajos, îmbrăcat în salopetă de miner, a făcut o descoperire senzaţională care avea să plaseze judeţul Bistriţa-Năsăud pe harta intereselor majore pentru cercetătorii din întreaga lume. „Era cam leneş, eu eram cu grebla în curte, iar el stătea în pat şi se uita în nişte cărţi...", povestea soţia lui.
citește tot articolul [ 0 comentarii

OAMENI din Bistriţa-Năsăud: Livia Pop – de 41 de ani în învăţământ... (VIDEO)

07/07/2016 12:12:37 Ioana BRADEA  
 
Exuberantă şi plină de optimism, tonică şi senină – aşa am întâlnit-o, zilele trecute, pe doamna învăţătoare Livia Pop, în poarta Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Bistriţa, unde timp de 33 de ani a modelat cu atâta dragoste, destinele copiilor din clasele I-IV. În „Magazinul de vise”, încă de acum 7 ani – la loc de cinste şi Bistriţeanul.ro…
citește tot articolul [ 0 comentarii

OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Ana Toma: Cel mai frumos compliment – „Un spectacol 5D…!”

25/06/2016 11:00:19 Ioana BRADEA  
 
A stat ghemuită într-un cub zeci de minute, citind pe o ploaie năprasnică, a agăţat cămăşi şi rochiţe de in pe umeraşe în copacii din Bistriţa, a construit cercuri de sârmă cu inimă neagră şi treflă în interior şi, mai mult decât atât, este fondatoarea uneia dintre cele mai tari case din ţară... Casa de editură „Max Blecher”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

OAMENI din Bistriţa-Năsăud: La doar 15 ani, Adelina Mihăese din Runcu Salvei şi-a lansat prima carte de poezii

16/06/2016 16:16:15 Ioana BRADEA  
 
A fost în centrul atenţiei astăzi, la Târgul de carte pentru copii din Bistriţa, unde şi-a făcut apariţia îmbrăcată într-un minunat costum popular, citind din primul său volum de poezii. Tatăl său, plecat la muncă în Spania, a fost primul care i-a descoperit, cu emoţie, poeziile şi - impresionat - a decis s-o ajute să le publice.
citește tot articolul [ 0 comentarii

OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Virginia Linul: „Am reuşit să schimbăm istoria, mentalităţile şi prejudecăţile” (FOTO)

31/05/2016 18:39:58 Ioana BRADEA  
 
A învăţat meşteşugul de la mama sa, a cusut primul pieptar cu mărgele la 5 ani, a făcut şcoală şi a ajuns doctor în etnografie, iar recent a reuşit să impresioneze din nou o ţară întreagă cu un eveniment fără precedent, mobilizând peste 5.000 de oameni la Năsăud şi reuşind să-i convingă să îmbrace iar portul popular strămoşesc.
citește tot articolul [ 0 comentarii

OAMENI în Bistriţa-Năsăud. Crin Theodorescu: „Cel mai frumos lucru pe care poţi să-l descoperi în Peştera Tăuşoare eşti tu însuţi...”

21/05/2016 11:21:19 Ioana BRADEA  
 
Este preotul care slujeşte în cartierul Luşca din Năsăud şi care se ocupă de 16 ani şi de Peştera Tăuşoare, fiind custodele ei. „La început a fost mai greu pentru oamenii din sat, făceam exerciţii şi antrenamente în nucul din curtea casei parohiale. Dar s-au obişnuit cu ideea că eu sunt preotul care are grijă de peştera Tăuşoare...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Roxana Lăpuşte: „Mă gândesc să mă mut într-un oraș mai mare. Dar asta în viitor…”

18/05/2016 10:16:31 Ioana BRADEA  
 
„Sunt studentă la Facultatea de Educație Fizică și Sport Babeș Bolyai, Extensia Bistrița, în anul II, unde sunt și șef de an. Încerc să mă implic în diferite proiecte” afirmă Roxana Lăpuşte, coordonatoarea Asociaţiei Sportive CheerDance Sport care a organizat în acest an la Bistriţa, cea de-a IX-a ediţie a Campionatului Naţional de Majorete.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Povestea studentului din Beclean care revoluționează robotica. Acesta a inventat un robot mai precis decât legendarul „Da Vinci”

15/05/2016 10:33:28 Bianca SARA  
 
La vârsta la care majoritatea tinerilor încă își pierd nopțile prin cluburi, un beclenar de 20 de ani se pregătește să revoluționeze robotica. Acesta a pus la punct un robot care este mai precis decât legendarul „Da Vinci”, putând fi folosit chiar și pentru manipularea celulelor și inseminări artificiale.
citește tot articolul [ 0 comentarii

OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Nicu Cucoli, 91 de ani, fost deţinut politic: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru darurile primite"

07/05/2016 14:49:20 Ioana BRADEA  
 
A încasat bătăi crunte în puşcărie, şi-a regăsit fratele dispărut tot în închisoare, a fost umilit şi supus unor munci titanice, a ajuns să cântărească doar 45 de kilograme, dar şi-a revenit miraculous, la Bistriţa, unde a ajuns în 1964. Şi încă se simte recunoscător în faţa lui Dumnezeu:
citește tot articolul [ 0 comentarii

OAMENI din Bistriţa-Năsăud. În timpul zilei, la Jandarmerie. În timpul liber, prin Peştera Tăuşoare – Octavian Nistor

01/05/2016 10:19:27 Ioana BRADEA  
 
Are 30 de ani, s-a născut în comuna Şanţ şi munceşte în cadrul Jandarmeriei din Năsăud. În timpul liber, de câte ori are ocazia, coboară în peştera Tăuşoare, alături de custodele ei. Este omul pe care te poţi baza cu ochii închişi, iar dacă ai ghinionul să te apuce panica în peşteră – te ajută să ajungi în siguranţă la suprafaţă...
citește tot articolul [ 0 comentarii

OAMENI din Bistriţa-Năsăud: Simona Baciu – „vrăjitoarea” din Insula Fericirii

18/04/2016 10:12:16 Ioana BRADEA  
 
Simona Baciu a terminat Colegiul „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, iar acum locuieşte la Bucureşti, unde este studentă la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie „I.L Caragiale” – secţia Coregrafie. Am revăzut-o în acest weekend, în spectacolul pus la cale de Clubul Scenica – seducătoare şi învăluitoare…
citește tot articolul [ 0 comentarii

Cum descrie Balint prima „întâlnire” cu mama: „Poate am simțit că sunt la recuperare când am văzut că moașele nu erau atrăgătoare”

08/03/2016 12:11:15 Bianca SARA  
 
Nu putea să treacă ziua de 8 Martie fără ca proaspăt scriitorul Gabi Balint să nu ne încânte cu un text savuros, care are în centru prima „întâlnire” cu mama. Despre momentul nașterii sale, fotbalistul spune: „poate am simțit că sunt la recuperare când am văzut că moașele nu erau atrăgătoare”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO - FASCINANTA poveste a unei bistrițence care s-a apucat de pictat la 37 de ani și a cucerit Europa înainte de România

21/02/2016 18:30:55 Claudia ANDRON  
 
Nu a ținut o pensulă în mână până la 37 de ani. Nu a visat vreodată că va picta. Acum 3 ani a simțit doar că ar putea astfel evada și simți libertatea pe care o trăia pe motocicletă. Așa s-a apucat Ottilia Cormoș să picteze. Astăzi are o tehnică proprie. Pictează în ulei, pe sticlă, în reverse. Complicat. Dar apreciat de străini – mai ales.
citește tot articolul [ 0 comentarii

INTERVIU: Crina Sămărghitean, din Bistriţa în Finlanda, alături de laureaţii Nobel: „O experienţă de neuitat, care mă urmăreşte şi acum…"

07/02/2016 11:28:40 Ioana BRADEA  
 
Optimistă, încrezătoare în forţele proprii, plină de energie şi atenţie faţă de lumea din jurul ei, Crina Sămărghitean este una dintre studentele eminente ale Bistriţei, care, printre multe alte proiecte de care se ocupă, lucrează şi la o carte despre cei mai promiţători cercetători şi laureaţi ai premiului Nobel pe care i-a cunoscut.
citește tot articolul [ 0 comentarii

OAMENI DIN Bistriţa-Năsăud. Crina Sămărghitean: „Bistriţa mă surprinde de fiecare dată! La capitolul curăţenie mai e de lucrat” (VIDEO)

17/01/2016 15:39:46 Ioana BRADEA  
 
Este una dintre studentele eminente ale Bistriţei, a absolvit Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, şi apoi Universitatea de medicină „Iuliu Haţieganu” din Cluj, cu un master în informatică medicală, l-a cunoscut pe Raed Arafat pe vremea când a făcut practică la SMURD şi când sistemul era abia la început, iar acum locuieşte în ţara lui Moş Crăciun…
citește tot articolul [ 0 comentarii

OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Teodor Moldovan din Spermezeu (VIDEO)

13/12/2015 10:31:41 Ioana BRADEA  
 
Vine de pe Valea Ţibleşului, are 52 de ani, a lucrat în învăţământ vreme de 17 ani, face parte din Asociaţia de Ovine şi Caprine Spermezeu şi este la curent cu marea filosofie a muntelui, fiind unul dintre invitaţii Conferinţei Naţionale a Forumului Montan din România, desfăşurată vineri la Bistriţa.
citește tot articolul [ 0 comentarii

PORTRET. Visa să fie fotbalist, ascultă Paraziţii şi Rammstein, scrie, face strategii media, joacă tenis… Cine este Vasile Sebastian Dâncu?

04/11/2015 14:05:56 Ioana BRADEA  
 
S-a născut în 1961, în Runcu-Salvei, a făcut liceul la Bistriţa, a absolvit Universitatea Babeş-Bolyai, este doctor în sociologie, a citit pe rupte în adolescenţă, ascultă Paraziţii, Metallica, Rammstein şi e unul dintre puţinii politicieni bistriţeni care se poate lăuda cu o imagine pozitivă de om politic transparent şi credibil.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Tenorul Ştefan Pop, cetăţean de onoare al Bistriţei: „Ne mândrim că suntem bistriţeni. Practic purtăm numele oraşului nostru în întreaga lume” (VIDEO)

10/10/2015 10:19:45 Ioana BRADEA  
 
După o vară agitată şi plină de proiecte, tenorul Ştefan Pop s-a relaxat 5 zile la Bistriţa, povestind pentru Bistriţeanul.ro despre mândria de a fi bistriţean, despre înregistrările cu Orchestra Radio şi primul CD dar şi despre concertul din 18 noiembrie, când va primi oficial titlul de cetăţean de onoare al oraşului, alături de Anita Hartig.
citește tot articolul [ 0 comentarii

OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Paul Mureşan despre aventura unui doctorat fericit şi mănuşa dotată cu creioane

20/09/2015 10:53:48 Ioana BRADEA  
 
A aterizat din întâmplare la examenul de admitere pentru doctorat, îşi uitase şi portofoliul de examen acasă – dar a vorbit cu atâta pasiune despre tema sa încât comisia i-a dat 10. Este mereu optimist şi zâmbitor, nedespărţit de mănuşa cu creioane "inventată" chiar de el.
citește tot articolul [ 0 comentarii

OAMENI din Bistriţa-Năsăud: Acu Ambrozie, un tătic care ar fi dispus să alăpteze, dacă ar putea

06/08/2015 13:07:47 Ioana BRADEA  
 
La doar 29 de ani, Acu Ambrosie se declară un tătic fericit, are o familie minunată, o prinţesă de doar 6 luni şi o soţie încântătoare pe care o sprijină cu absolut tot ce este posibil. “Dacă şi noi, bărbaţii, am fi înzestraţi în mod natural pentru aşa ceva, da, aş fi de acord să alăptez şi eu copilul” a spus unul dintre puţinii tătici aflaţi ieri,
citește tot articolul [ 0 comentarii

INTERVIU Horea Toniuc: Nota de la Bac nu te face învingător. Învingător eşti de fiecare dată când faci ceea ce te face fericit

12/07/2015 17:42:10 Ioana BRADEA  
 
Horea Toniuc, absolventul CNLR care a obţinut 10 la Bac după contestaţii a povestit pentru Bistriţeanul.ro ce anume i-a plăcut enorm la la “Liviu Rebreanu” şi ce l-a dezamăgit. “Peste 10 ani vreau să fiu departe de Bistriţa, probabil undeva în străinătate, unde să lucrez la proiecte de amploare în domeniul ingineriei mecanice/aerospaţiale...”
citește tot articolul [ 5 comentarii

OAMENI din Bistriţa-Năsăud: Scriitorul Marin Mălaicu Hondrari - înaintea lui Vosganian şi Cărtărescu

25/04/2015 11:17:02 Ioana BRADEA  
 
“Cel mai mult în Polonia mi-a plăcut faptul că editura care s-a ocupat de traducerea romanului meu, va iniţia o serie de proză românească. E fantastic! Urmează Vosganian şi Cărtărescu…” a povestit pentru Bistriţeanul.ro Marin Mălaicu Hondrari, întors recent din Polonia, unde şi-a promovat romanul “Apropierea” în Wroclaw, Poznan şi Cracovia.
citește tot articolul [ 2 comentarii

OAMENI din Bistriţa-Năsăud: astăzi – Ana Dragu „Sunt doar disperată şi, sper, ca orice disperat, foarte puternică...”

07/03/2015 13:46:25 Ioana BRADEA  
 
“Îmi doresc enorm să fiu mai senină, mai blândă, mai calmă, însă nu sunt. Sunt doar disperată şi, sper, ca orice disperat, foarte puternică. E nevoie de lucruri cu adevărat cutremurătoare ca să dau înapoi, să mă simt pierdută…” recunoaşte Ana Dragu care şi-a lansat recent la Bistriţa cartea “Mâini cuminţi. Copilul meu autist”…
citește tot articolul [ 3 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro