Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  22 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



O țară într-o intersecție

22/09/2012 11:22:41  
Cum călătorului îi șade bine cu drumul, cum în România călătorul are inerent probleme cu drumul său, orice cetățean al țării noastre ajunge, aproape obligatoriu, în Sebeș. Spun aproape obligatoriu pentru că dacă drumurile te duc la Cluj și de acolo la București, automat treci prin Sebeș.

În localitatea aceasta, ce mie mi-a lăsat impresia că se situează undeva între Beclean și Bistrița ca mărime, te întâlnești cu toți cei ce vin din Europa și intră în țară prin Banat, precum și cu toți cei ce vin din sudul țării și vor să plece înspre Europa.

            În Sebeșul acesta micuț, undeva în partea sa vestică, se întâlnește așadar traficul din cel puțin jumătate de țară (cei ce vin din Transilvania și merg înspre București, precum și cei din sudul țării), cu traficul ce vine dinspre Europa. Pentru ca totul să se transforme într-un coșmar, intersecția de care vorbesc mai e și într-o zonă locuită, cam ca intersecția de la noi de pe Centură ce merge în zona ANL-urilor. Premisele sunt așadar complete pentru ca mii de mașini, de la cele mai mici la cele mai mari să aștepte unele după altele într-o intersecție mititică ce nu merita nicidecum o asemenea onoare.

            Pentru mine personal impactul a fost cu atât mai mare cu cât am ajuns în Sebeș exact la sfârșitul lunii august, adică exact atunci când toți românii ce muncesc în străinătate pornesc înspre țările în care lucrează, după concediul petrecut în țara pe care o iubesc, că doar de asta se și întorc de câte ori pot să o facă.

            Și dacă putem vorbi de iubirea românilor pentru țara lor, nu putem vorbi deloc de iubirea administratorilor țării pentru poporul ce-și iubește țara. Nu-mi pot imagina câți miniștri ai transporturilor a avut această țară, precum nu-mi pot imagina că ei nu au trecut măcar o dată prin această intersecție. Îmi pot imagina însă cât de puțină minte și cât de puțin suflet au putut să aibă din moment ce au știut de ea și niciunul nu a făcut nimic să rezolve această problemă.

            Îmi amintesc și acum sutele de mașini înșiruite de la acea intersecție înspre Sibiu, ce formau un șir nesfârșit de oameni pentru care mi-a venit realmente fie să plâng, fie să-mi pierd mințile de revoltă. În lucrurile mici, la îndemâna pixului unui ministru stau marile rezolvări de acest gen. Eu astăzi nu-mi pot imagina ce i-a făcut pe toți să se facă neștiutori în legătură cu această intersecție ce există și astăzi, și în care o țară întreagă se întâlnește în continuare, răbdătoare până la limită. Imi pot doar imagina că minte nu a avut niciunul iar despre suflet nu mai vorbim. În administrația românească nu despre aceste lucruri s-a vorbit până acum.

Dorin DOBRA

 

4048 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro