Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  54 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Începe războiul orgoliilor în PSD

20/09/2012 10:51:53 Felicia SZUCS  
La prima vedere, desemnarea candidatului USL pentru Camera Deputaților pe Colegiul Bistrița-Livezile pare să fie doar o luptă simplă între două nume: Doina Pană și Constantin Rus.

În week-end, organizația municipală a PSD, condusă de primarul en-titre Ovidiu Teodor Crețu, a decis să susțină o posibilă candidatură a directorului de la Liviu Rebreanu la un fotoliu de deputat pe Colegiul 1, în detrimentul Doinei Pană, cea care a anunțat demult că își dorește să își încerce forțele în confruntarea directă cu electoratul din zona reședinței de județ.

În rândurile cunoscătorilor fenomenului politic, sunt bine știute prieteniile și animozitățile dintre personajele mai sus pomenite, așa că nu a surprins pe nimeni susținerea declarată a lui Ovidiu Teodor Crețu pentru prietenul său din tinerețe, Constantin Rus. Atâta doar că în dorința sa de a o pune la colț pe Doina Pană, care, după cum se aude prin târg, niciodată nu a cojit ouăle edilului plenipotențial al Bistriței și ori de câte ori a avut ocazia a taxat ieșirile egocentriste și pe alocuri narcisiste ale primului om al urbei, acesta a angrenat în acest mic război personal o întreagă organizație, pe care a pus-o, obligat forțat, să și-l aleagă pe Constatin Rus drept pion principal pentru cucerirea redutei numite Camera Deputaților. Acum nu știu cât au decis membrii respectivei organizații și cât li s-a indus ce trebuie să aleagă, dar cert este că toată tărășenia s-a petrecut exact când liderul județean al PSD, Radu Moldovan, lipsea de pe-acasă în interes de partid și de stat.

Destul de curioasă această precipitare a lucrurilor și deciziile luate, din categoria când pisica nu-i acasă, șoarecii joacă pe masă! Mai ales că, după ce a fost pus în fața deciziilor luate de către colegii săi de la municipiu, Radu Moldovan a ieșit rapid la dat declarații care anulează tot efortul PSD Bistrița pentru a-l impune pe Constantin Rus drept candidat la deputăție, spunând sus și tare că organizația municipală nu are nici un drept legal de a desemna candidați la parlamentare. Adică, pe românește s-au cam strofocat degeaba cei de la municipiu, pentru că tot județul dictează ce și cum e cu oamenii pe mâna cărora vor merge în fața electoratului la începutul lui decembrie.

După umila mea părere, ceea ce s-a întâmplat este mai mult decât o bătălie pentru niște nume și se anunță ca un mic război al supremației în PSD. Între Ovidiu Teodor Crețu, cu argumentul experienței sale ca șef de oști, atât în domeniul privat cât și în cel administrativ, și Radu Moldovan, ambițios și dornic să se impună. Nu trebuie să vină nimeni să-mi spună că Ovidiu Teodor Crețu, în ciuda declarațiilor de prietenie repetate pe care i le-a făcut lui Radu Moldovan, este în culmea extazului că nu are el toată puterea din partid pe mână și că îl are drept șef pe actualul președinte de Consiliu Județean. Orgoliile în politică sunt, de cele mai multe ori, mai mari decât își poate imagina un muritor de rând și cu atât mai greu de potolit decât în viața de zi cu zi. Lucrurile sunt cu atât mai interesante cu cât cei din PSD Bistrița, conduși de Ovidiu Teodor Crețu, nici măcar nu și-au pus problema să-și întrebe colegii de alianță, liberali de felul lor, ce părere au despre nominalizarea candidatului la Camera Deputaților pe Colegiul 1 și dacă pot miza pe susținerea lor totală în bătălia pentru parlamentare cu persoana agreată de ei. Poate ne trezim că vor și liberalii un om al lor și atunci să vezi spectacol!

Articol preluat de pe : http://feliciaszucs.blogspot.ro/

5444 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro