Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  47 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



A vorbit Moldovan! Nicolae Moldovan!

27/09/2012 07:12:10 Felicia SZUCS  
O întrebare firească, legată strict de ceea ce se întâmplă pe scena politică a județului în ultimele zile, mai precis în sânul ”familiei” USL: unde sunt pesediștii-candidați la parlamentarele din iarnă? Un posibil răspuns a venit, surprinzător sau nu, de la cel mai eficient și titrat primar PSD, Nicolae Moldovan, edilul orașului Beclean: în PNL!

Expresia nu îi aparține, dar cam asta se poate înțelege din singura luare de poziție a șefului administrației locale din Beclean de la începutul tevaturii pentru stabilirea candidaților pentru Camera Deputaților și Senat, din partea alianței social-liberale din județul nostru. Nicolae Moldovan, se știe, iese public pe probleme politice rar, dar bine. Pentru că atunci când primarul de Beclean zice ceva, atunci e bai mare în paradis. Și cam este unul suficient de mare încât să producă frisoane celor care îl cunosc pe Nicolae Moldovan, considerat a fi un adversar redutabil oricui îi stă în cale. Și frisoanele sunt cu atât mai puternice cu cât în spatele primarului de Beclean, la acest moment, s-au aliniat cuminți 16 primari pesediști și încă doi de altă nuanță politică.
Despre ce este vorba? Normal că despre veșnicele discuții privind candidaturile useliste pentru Parlament. În privința cărora, până acum, Nicolae Moldovan a tăcut. Dar, până aici a fost tăcerea, pentru că, fără să țină cont de nimeni și de nimic, de ce au făcut și desfăcut șefii alianței prin județ sau la centru, 18 primari, al căror purtător de cuvânt este Nicolae Moldovan, au decis că e momentul ca ei să-și aleagă candidatul pentru Colegiul 2 Senat și nimeni altcineva. Și ... surpriză (care se discută prin târg de cel puțin două săptămâni, fie vorba între noi): alesul lor, chiar dacă majoritatea decidenților provine din PSD, este un liberal. Dar nu un liberal oarecare, ci unul care, întâmplător sau nu, are un argument covârșitor în fața lor: are un frate. Și nu un frate oarecare, ci pe însuși Nicolae Moldovan. Așa că, PSD Bistrița-Năsăud, condus de un alt Moldovan, Radu Moldovan, care își dorește cu maximă ardoare un om al său la Senat pe Colegiul 2, se trezește într-o postură cel puțin delicată: să-și găsească candidatul favorit al primarilor din PSD în curtea partenerului de alianță. Cine va avea curajul nebun să spună nu candidaturii liberalului Ioan Deneș, susținut puternic de al său frate edil de Beclean, va avea, cu siguranță, o viață cel puțin interesantă în campania electorală, cel puțin pe teritoriul lui Nicolae Moldovan. Un personaj influent, care are două variante: să stea pe margine ca simplu spectator, să nu intre în joc alături de tovarășii săi și atunci câștigă cine poate acel colegiu sau poate decide să țină fluierul de arbitru la îndemână, să limpezească apele și să ajungă senator cine vrea el.

Iar ca lucrurile să fie și mai minunate, există un frumos studiu de piață, ținut bine ascuns de ochii lumii, care, în ceea ce privește Colegiul 2 Senat spune cam în felul următor: liberalii, luați de capul lor, sunt peste pesediști, tratați individual. Iar PD-L e binișor pe urmele alianței. În toată această nebunie, eu mai am o nedumerire: Ce face Radu Moldovan?

5149 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro