Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  52 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



În câte farmacii intri pentru o rețetă gratuită? Minim șase!

04/10/2012 10:09:11 Claudia ANDRON  
După o perioadă în care copiii mei n-au mai primit rețete gratuite, fiind suficient de obraznici încât să nu mă anunțe înainte cu 2 săptămâni de a se îmbolnăvi să putem face și noi o programare, ieri am primit rețete gratuite. Minune, mi-am zis! De toată minunea a fost ce s-a întâmplat după! O oră de nervi și șase farmacii pentru a învinge sistemu`

Rețeta gratuită sau compensată este de ceva vreme o raritate pentru orice asigurat pe care îl prinde răceala așa, din senin! Este însă o ocazie bună să faci cunoștință cu legile stupide, gândite să facă economii la bugetul sănătății și să umilească orice asigurat care are nevoie o dată la câțiva ani de un banal tratament de răceală.

Bolnavii cronici, pensionari în special, și-au rezervat majoritatea consultațiilor pe care un medic de familie are dreptul să le facă într-o zi. Așadar, ai toate șansele când te ia o răceală și te duci la medicul de familie să-ți spună, cu jenă în glas, că, deși teoretic ca asigurat ai dreptul la o rețetă compensată sau gratuită, nu ți se poate elibera că nu mai e loc în registrul de consultații. Bașca, mai riscă să ia și o amendă de la Casa de Asigurări dacă te consultă ”peste” și nu achiți o taxă minimă.

M-am întrebat de nu știu câte ori cum au calculat ”deștepții” să se îmbolnăvească un număr fix de persoane pe zi?! Cum au ajuns ei la fix 20 de bolnavi de medic pe zi?! Numai atâția au voie, restul să-și amâne boala cu o zi, două, o săptămână, cum să facă dacă n-au bani dar sunt asigurați?!

Păi ei au calculat bine, să facă economii, și nici nu ne afectează pe toți deodată să ne revoltăm toți asigurații nedreptățiți și să dăm cu ăia de dau legi din ăstea, batjocoritoare, de pământ.

Ieri, pentru prima dată după mult timp, copiii mei au avut șansa de a primi o rețetă gratuită - cred că gratuit ar trebui să fie nume propriu că nu are același înțeles în ”sistem”! Mai întâi a trebuit să mă bucur că un pacient a renunțat la consultație și astfel s-a eliberat o poziție în registru, iar în schimbul a 15 lei și copilul nr. 2 a primit o rețetă gratuită. Pfuii ce minune, mi-am zis! Așa ceva, mai rar!

Am mulțumit frumos doamnei doctor, am așteptat vreo 10 minute până mi s-au putut elibera și rețetele, modelul nou, și m-am îndreptat spre farmacie! Mai simplu de atât nici că se poate! Ohhh, da! Numai că nu la noi. La prima farmacie mi s-a eliberat o singură rețetă gratuită(!), la care... am plătit peste 20 de lei (gratuit, nu?!). A doua rețetă nu se poate elibera, mi-a explicat farmacista, că nu exista un produs. Am rugat să mi se dea ce aveau, iar al treilea medicament să-l cumpăr dintr-o altă farmacie. Nu se poate! Nu ne lasă sistemul! Fi-v-ar sistemu` și cine l-a inventat! Să nu uit, a luat cel puțin 5 minute conectarea la sistem și eliberarea rețetei.

Încerc la farmacia nr. 2 să scot a doua rețetă! Aici, șoc total! Erau toate medicamentele, dar se coteau farmacistele și s-au strâns ciorchine peste ”sistem”! Când le-am întrebat ce se întâmplă, mi-au răspuns șocate că apare ”Pacient decedat!”. Poftimmmm?!?!!! Așa ceva nu se poate! Amabile, au încercat de trei ori! Nici vorbă să convingi sistemu` că n-a murit nimeni încă așteptând rețeta. Mi-au explicat doamnele că sistemul e aiurea, că au investit o grămadă de bani în scannere, dar că dă tot felul de erori și, oricât ar vrea, nu-mi pot elibera rețeta! Pe bani se poate, gratuit altă dată.

M-am încăpățânat să înving sistemul! Se poate, doar n-o fi de fier!

Ajung la farmacia nr. 3! Pacientul e viu, dar farmacia are doar două produse și, la fel ca în prima, farmacista îmi spune că nu poate elibera decât toate produsele.

Următoarea farmacie. Nr. 4. Aceiași situație ca la farmacia nr. 1 și nr. 3. Nu au toată rețeta și nu pot elibera. Ajung la farmacia nr. 5. Aici, pacientul e încă viu, dar au tot două produse și surpriză: sistemul îmi permite să le iau dacă semnez pe hârtia listată în alte 5 minute de sistem că renunț la produsul care nu era pe stoc. Renunț și la gratuită numai dați-mi medicamentele că m-a convins și m-a învins sistemu`! În continuare am ajuns la farmacia nr. 6 de unde am cumpărat produsul care nu era în farmacia nr. 5, cea care îmi eliberase parțial rețeta gratuită.

O oră și jumătate de nervi, câțiva litri de motorină și șase farmacii ca să ridici o rețetă gratuită!

Concluzia: sistemu` e bine setat în continuare să facă economii, să te facă să renunți la orice gratuitate și să scoți banii dacă vrei să-ți cruți nervii! Nu știu dacă mai îmi doresc vreo rețetă gratuită și dacă o să mă mai bucur că o primesc când știu ce mă așteaptă!

Soluția: Urmează parlamentarele. Mi-aș dori să văd propuneri legislative concrete în care să nu mai fiu umilit ca asigurat al sistemului de sănătate. Iar pe ăștia de au votat aberațiile ăstea să nu-i mai văd prin Parlament!

4936 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro