Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001070 29
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  172 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cultură


De la Iași, cu dragoste și cu portbagajul plin de cărți...!

23/04/2014 17:05:10 Ioana BRADEA  
 
Elevii Colegiului Național „Liviu Rebreanu” care au calificat colegiul pe locul II în competiția „Biblioteca Anului 2014” au fost premiați azi, la Iași, într-o ceremonie festivă desfășurată în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Mihai Eminescu" din Iaşi, în prezența unor oficialități și personalități locale.
citește tot articolul [ 1 comentarii

Plouă cu evenimente culturale deosebite la Bistrița

23/04/2014 09:36:58 Ioana BRADEA  
 
Spectacole de teatru, expoziții foto, concerte de excepție, lansări de carte – bistrițenii au de unde să aleagă pentru timpul lor liber, în aceste zile. Mâine, iubitorii de fotografie sunt așteptați la Galeriile „Casa cu Lei” pentru a admira expoziția de fotografii a lui Ovidiu Laszăr – „Magia Muntelui” iar astă seară au întâlnire cu Unchiul Vanea.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Bistrițenii s-au delectat cu muzică clasică în a treia zi de Paști

22/04/2014 20:49:08 Ioana BRADEA  
 
Și muzica trece prin stomac iar după o masă pascală copioasă nimic nu te drege mai bine decât un concert pascal extraordinar susținut de European Royal Orchestra. Din meniu nu au lipsit partituri celebre precum „O, sole mio” sau „Ave Maria” iar muzica, precum o rugăciune, a mai spălat din păcatele unora, le-a limpezit pe-ale altora...
citește tot articolul [ 1 comentarii

SENZAȚIONAL. Celula Kolossal, la Bistrița, pentru DOAR 3 zile, cu o ofertă de excepție!

22/04/2014 13:22:29 Ioana BRADEA  
 
Într-un efort de civilizare a orașului nostru, scriitorii și artiștii contraperformativi Bogdan Lypkhan și Romulus Moldovan au constituit celula Kolossal, care va oferi mâine bistrițenilor un anticariat cu delicatese de excepție, printre care și un exemplar în germană al celebrei piese Rinocerii, cu semnătura lui Eugen Ionescu, la doar 50 de lei!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Zile de foc pentru micii chitarişti de la „Tudor Jarda”

19/04/2014 08:41:54 Ioana BRADEA  
 
În doar o lună de zile, cei mai buni chitarişti ai Liceului de Muzică „Tudor Jarda” au participat cu succes la două festivaluri de chitară desfăşurate în Belgrad şi Rust (Austria), la Olimpiada Naţională şi festivalul din Odorheiul Secuiesc. Printre participanţi – Karin Biriş Kertesz, fiica chitaristului Doru Biriş, de la Prefix 990.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Masterchef, proba celebrităţii la Olimpiada „Lectura ca abilitate de viaţă”! Literatura are un gust delicios şi dulce

04/04/2014 18:42:37 Ioana BRADEA  
 
Ce mâncăm atunci când citim, ce se asortează mai bine cu poeziile romantice ale lui Eminescu, când ni se face poftă de sarmale citind un roman sau când se va apuca primul ministru să scrie o carte delicioasă de reţete culinare – iată doar câteva din ideile care s-au dezlănţuit astă-seară în Sinagogă, la Olimpiada de lectură de la Bistriţa.
citește tot articolul [ 3 comentarii

Totul începe şi se termină în Satul Păgânilor

29/03/2014 09:09:36 Ioana BRADEA  
 
“E un itinerar amplu… Totul începe şi se termină în Satul Păgânilor (Heidendorf, denumirea veche, săsească, a Viişoarei). De aici se deschid şi tot aici se regrupează, îmbogăţite, trăirile călătoriei, ca o uriaşă coadă de păun” se confesează Ioan Cioba, şef serviciu în cadrul Primăriei Bistriţa, care îşi va lansa joi o carte de poeme.
citește tot articolul [ 3 comentarii

Alteţa Sa Regală Principele Radu al României vine la Bistriţa pentru lansarea unor cărţi

28/03/2014 10:51:52 Ioana BRADEA  
 
Nu e păcăleală – pe 1 aprilie, Alteţa Sa Regală Principele Radu al României va fi prezent la Bistriţa, pentru a lansa, la Muzeul Judeţean, colecţia “Cărţile Copilăriei” publicate de Editura Curtea Veche. Copiii vor putea cumpăra din cărţile prezentate de ASR Principele Radu la preţuri promoţionale, au declarat organizatorii pentru Bistriţeanul.ro.
citește tot articolul [ 4 comentarii

Lumina ştiinţei şi tehnicii a pătruns

21/03/2014 15:04:15 Ioana BRADEA  
 
Caravana cinematografică intră în sat pe la ora cinci după-amiaza. Ploua mărunt şi, prin parbrizul aburit al camionului, primele case se zăreau ca nişte mogâldeţe. Când ajunse în dreptul unei cruci de lemn pe care era răstignit un Hristos de tablă, mâncat de rugină şi cu un braţ lipsă, camionul se opri.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Aproape 100 de cărţi au coborât în stradă să-şi cunoască cititorii de Ziua internaţională a Francofoniei

20/03/2014 14:37:08 Ioana BRADEA  
 
„Ne-am dorit să celebrăm Ziua Internaţională a Francofoniei într-un fel inedit, aşa că am coborât cărţile Bibliotecii Franceze în stradă. În primul rând pentru a valorifica fondul de carte al bibliotecii şi apoi pentru a dărui din el şi cititorilor” a explicat pentru Bistriţeanul.ro Monica Buboly, preşedinta ARFA Bistriţa.
citește tot articolul [ 0 comentarii

A început războiul...!

19/03/2014 17:54:54 Ioana BRADEA  
 
Şi nu este vorba de un război oarecare ci de unul care va arunca în luptă pe cei mai vajnici, curajoşi şi inteligenţi cititori – cititorii de performanţă, cum i-a numit Ioan Pintea, managerul Bibliotecii Judeţene, în această după-amiază, cu prilejul lansării concursului naţional „Bătălia cărţilor”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Stupefianta şi uimitoarea Anita Hartig face senzaţie, în blugi, la New York!

19/03/2014 09:29:32 Ioana BRADEA  
 
Soprana Anita Hartig a făcut senzaţie într-un clip de 5 minute postat de Metropolitan Opera din New York care o înfăţişează într-o ţinută lejeră, purtând blugi şi interpretând dumnezeieşte rolul Mimi din „Boema” lui Puccini. Soprana debutează astă-seară pe celebra scenă new-yorkeză într-un spectacol grandios regizat de faimosul Franco Zeffirelli.
citește tot articolul [ 1 comentarii

CONCURS Caravana cinematografică şi Marea Amărăciune

16/03/2014 11:24:45 Ioana BRADEA  
 
Cum altfel să petreci o asemenea duminică mohorâtă, la Bistriţa, dacă nu acasă, lecturând la lumina molcomă a sobei sau a caloriferului, după caz – una dintre cărţile senzaţionale pe care Librăriile Aletheia şi Bistriţeanul.ro v-o oferă cadou...? Numai să răspundeţi la o simplă întrebare…
citește tot articolul [ 2 comentarii

Începe microstagiunea de teatru, la „TEATRUL DE VARĂ”

14/03/2014 15:19:40  
 
Ce ai face dacă ai câștiga într-o zi premiul cel mare la loterie? Cine n-a visat măcar o dată că se va îmbogăți peste noapte?
citește tot articolul [ 1 comentarii

Uşor deasupra lumii. Cu Radu Săplăcan!

12/03/2014 09:09:56 Ioana BRADEA  
 
Personalitatea şi opera lui Radu Săplăcan (plecat dintre noi în 2002) va fi comemorată vineri la Braniştea şi Beclean, unde îndrăgitul solist de folk Florin Săsărman va susţine un recital alături de invitaţii săi. Casa de cultură care poartă numele regretatului scriitor va găzdui şi lansarea volumului “Radu Săplăcan – evocări şi radiografii”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Suntem norocoşi: în Bistriţa-Năsăud încă se mai poartă costumul popular

05/03/2014 08:44:41 Ioana BRADEA  
 
„Ce ne-a impresionat foarte mult în Bistriţa-Năsăud a fost să vedem prin satele judeţului că duminica încă se poartă costumul popular. În Olt, din nefericire, oamenii se îmbracă aşa doar la spectacole sau atunci când vin televiziunile să filmeze...” a remarcat cu regret Vlad Dumitrescu, la vernisajul expoziţiei de fotografie Etnografica.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Mascaţii au răpit-o pe bibliotecara liceului „C.R Vivu” din Teaca!

03/03/2014 10:35:56 Ioana BRADEA  
 
Folosindu-se de brutalitate şi violenţă, ignorând faptul că era singura ei avere – trei tâlhari cu feţe acoperite de cagule – au dat buzna în biblioteca liceului teoretic „C. R Viu” din Teaca, au răpit-o pe bibliotecară, au legat-o la mâini şi au ascuns-o într-o cămăruţă. Toate astea pentru un premiu de 4.000 de lei!
citește tot articolul [ 4 comentarii

AFLĂ cine s-a ales cu o carte-mărţişor de la Librăriile Aletheia şi Bistriţeanul.ro!

01/03/2014 12:30:34 Ioana BRADEA  
 
Nu se putea un început mai frumos de primăvară decât în compania unei cărţi extraordinare – o capodoperă a prozei scurte româneşti pe care Librăriile Aletheia şi Bistriţeanul.ro o oferă astăzi unui cititor fidel. Este vorba despre volumul “Profetul de la Duda”, semnat de scriitorul Virgil Raţiu care a oferit şi un autograf fericitului câştigător.
citește tot articolul [ 0 comentarii

George Coşbuc despre mărţişoare: La oraşe e o mare sminteală, se fac mărţişoare din aur sau din tinichea...

01/03/2014 10:41:19 Ioana BRADEA  
 
Cică ultimele studii indică foarte clar faptul că mărţişorul nu e mărţişor dacă nu este din argint! „La oraşe e o sminteală mare a rostului ce-l are mărţişorul, că-l facem din aur ori din tinichea galbenă, când el ar trebui să fie numai alb, din argint” spunea însuşi George Coşbuc pe această temă.
citește tot articolul [ 3 comentarii

Firul muzical care a unit Europa într-un proiect inedit a trecut şi pe la Bistriţa

01/03/2014 08:05:50 Ioana BRADEA  
 
Iarna de care ne despărţim astăzi nu a trecut degeaba şi nici în van, atâta vreme cât grupele de teatru, creaţie literară şi jurnalism, îndrumate de profesoara Ionela-Silvia Nuşfelean de la Palatul Copiilor, cercul de dans modern (profesoara Zina Morar) şi grupa de engleză (profesor Ioan Sabin Mureşan) au pus cap la cap o activitate inedită.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Crin Triandafil Theodorescu: Surpriza din parcare – Marius Bodea, năsăudeanul

28/02/2014 17:44:13  
 
Se uită în ochii mei, o fracțiune mai mult decât firesc, și îmi sună în cap alarma aia stranie, că omul ăsta are multe de zis și se rupe de mulțime. Mă salută și se urcă în mașină. Dispare. Recapitulez persoana – un necunoscut, la urma urmei – și decid că n-are sens să elaborez teorii inutile. Prestanța lui e dezamăgitor de clasică....
citește tot articolul [ 6 comentarii

CONCURS. Dragobete, Alfons, profetul de pe Valea Bârgăului şi alte asemenea picanterii şi afurisenii...!

26/02/2014 19:22:17 Ioana BRADEA  
 
Librăriile Aletheia şi Bistriţeanul.ro vă oferă astăzi o capodoperă a prozei scurte româneşti: “Profetul de la Duda”, semnată de scriitorul Virgil Raţiu. Povestea care dă titlul cărţii a pornit de la un personaj real, un “profet” care bântuia pe Valea Bârgăului prin anii 80 şi era supranumit “Nostradamus din Bârgău”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

AFLĂ cine a câştigat „Sub tăvălugul istoriei şi al religiei”!

19/02/2014 10:37:33 Ioana BRADEA  
 
Bistriţeanul.ro şi Librăriile Aletheia din Bistriţa au pus la bătaie, iubitorilor de lectură, o carte extraordinară („Sub tăvălugul istoriei şi al religiei”) semnată de unul dintre cei mai activi autori în spaţiul publicistic bistriţean: Nicholas Kazan. Opt bistriţeni au răspuns corect la întrebarea concursului, dar câştigătorul este....
citește tot articolul [ 1 comentarii

Bistriţenii citesc într-o veselie. Sau cel puţin asta susţin sondajele

18/02/2014 18:52:21 Ioana BRADEA  
 
Nu mică a fost surprinderea celor 631 de bistriţeni care, prin decembrie, anul trecut, au fost sunaţi şi rugaţi foarte politicos să răspundă unor întrebări în cadrul unui sondaj de vreo 15 minute. Întrebările se refereau la serviciile oferite de Biblioteca Judeţeană iar rezultatele au fost prezentate astă seară. Concluzia? Bistriţa citeşte pe rupte
citește tot articolul [ 4 comentarii

Dragoste, legende, umor şi viaţă autentică într-un film bun, joi seara, la Sinagogă!

11/02/2014 09:09:46  
 
„Nu sunt faimos, dar sunt aromân” este titlul primului film din istorie despre aromâni – un film pe care bistriţenii pot să-l urmărească gratuit, într-o premieră de gală, joi seara, la Sinagoga din Bistriţa.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Camelia Toma se alătură echipei SCENICA! De vinerea viitoare, piticii vor avea parte de joacă, ghiduşii şi TEATRU cât cuprinde!

09/02/2014 09:05:44 Ioana BRADEA  
 
„Teatrul pentru copii vine să completeze, firesc, cursurile de dans şi pictură care se desfăşoară la Scenica Club. Ne-am propus să explorăm teme şi texte din literatura universală atât de frumoasă a copiilor şi, pornind de la acestea, să-i ghidăm pe noii actori să înţeleagă sensuri şi mesaje” avertizează Dora Baba, managerul clubului.
citește tot articolul [ 0 comentarii

CADOU. Află cine a câştigat două cărţi extraordinare de la Bistriţeanul.ro

07/02/2014 11:09:41 Ioana BRADEA  
 
Soarta a decis ca un bistriţean să primească în dar din partea Bistriţeanului.ro – două cărţi extraordinare. Este vorba despre volumele de versuri "semnul la care te vei opri să bei apă” semnat de Aurel Onişor şi “All Death Jazz”, semnat de Nicolae Avram, care s-a oferit să facă cinste câştigătorului şi cu o cafea sau o bere!
citește tot articolul [ 3 comentarii

Picasso poate fi admirat de astăzi şi la Bistriţa...!

06/02/2014 08:55:16 Ioana BRADEA  
 
Erau „năprasnici” şi „cumpliţi”, curajoşi, foarte puternici, cu trupuri viguroase şi „braţe nebiruite”. Aveau arme şi unelte de bronz – iar o parte din magia şi forţa acelei vârste poate fi re-simţită la Galeria Arcade 24, în Piaţa Centrală! Bistriţa există de-acum pe harta evenimentelor culturale aflate la cel mai înalt nivel…
citește tot articolul [ 1 comentarii

CADOU. Poetul Nicolae Avram vă face cinste cu un volum semnat cu autograf şi o cafea…! Sau o bere?

05/02/2014 08:54:04 Ioana BRADEA  
 
Prin amabilitatea Casei de editură Max Blecher (o editură bistriţeană cu centrul la Bucureşti şi pretutindeni, de care se ocupă CLaudiu Komartin şi Ana Toma) – Bistriţeanul.ro oferă celui mai norocos cititor îndrăgostit de poezie volumul “All Death Jazz” cu autograful autorului care s-a oferit să facă cinste câştigătorului şi cu o cafea sau o bere!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Zeci de sculpturi mici în bronz au invadat Galeria Arcade 24!

04/02/2014 09:03:53 Ioana BRADEA  
 
Spuma sculpturii româneşti – de la mari maeştri ai anilor 60 – 70 până la cei mai promiţători studenţi ai secţiilor de sculptură de la universităţile de profil din ţară – expun de mâine la Galeria Arcade 24, în ediţia a 3-a a Bienalei de sculptură. „Din cei 120 de participanţi am selectat doar 55 de autori – elita acestui gen” afirmă Oliv Mircea.
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro