Folosindu-se de brutalitate şi violenţă, ignorând faptul că era singura ei avere – trei tâlhari cu feţe acoperite de cagule – au dat buzna în biblioteca liceului teoretic „C. R Viu” din Teaca, au răpit-o pe bibliotecară, au legat-o la mâini şi au ascuns-o într-o cămăruţă. Toate astea pentru un premiu de 4.000 de lei!
Mascaţii au dat buzna în Biblioteca Liceului teoretic din Teaca, au răpit-o pe bibliotecară, care îşi petrecuse sfârşitul de săptămână într-o familie cu trei fete care sufereau de rujeolă... Hoţii se pricopsesc cu această boală groaznică – iar singura lor salvare este tot bibliotecara, care le oferă, drept leac – Dicţionarul practic de medicină familială!
Din fericire, acesta este doar scenariul unei echipe de elevi ai Liceului Teoretic „C. R. Vivu” din Teaca: elevii au făcut un filmuleţ de 3 minute cu care speră să câştige pentru biblioteca lor titlul de „Biblioteca Anului 2014”.
În competiţie s-au înscris încă patru şcoli din Bistriţa-Năsăud: Cloegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, Şcoala Gimnazială Numărul 4 şi Colegiul Tehnic INFOEL din Bistriţa.
Cu ajutorul unor filmuleţe de maximum trei minute, echipele de elevi trebuie să demonstreze de ce au nevoie de bibliotecă acum mai mult ca niciodată.
„Este o competiţie care s-a desfăşurat anul trecut doar în judeţul Iaşi, dar din acest an a devenit proiect naţional, coordonat de Casa Corpului Didactic din fiecare judeţ. În perioada 1 – 14 martie elevii pot vota pe pagina de Facebook fiecare dintre filmuleţele înscrise în concurs” a povestit pentru Bistriţeanul.ro Margareta Pop, bibliotecară la Casa Corpului Didactic Bistriţa-Năsăud şi preşedintele juriului care va stabili trei echipe finaliste din judeţul nostru care se vor califica la etapa naţională a competiţiei.
Vor exista trei premii I în valoare de 4.000 de lei pentru cele două categorii ale concursului (gimnaziu şi liceu), cei care vor câştiga locul 2 vor primi 3.000 de lei iar pentru locul 3 a fost rezervată suma de 1.000 de lei. De aceşti bani câştigătorii vor putea să cumpere cărţi pentru îmbunătăţirea fondului de carte al bibliotecii lor.
Dacă filmuleţul elevilor din Teaca poate fi socotit printre cele mai originale, filmul elevilor de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” poate fi socotit cel mai „bazat”. În el apare inclusiv primarul Ovidiu Creţu, în calitate de absolvent al colegiului, explicând că pentru el biblioteca a reprezentat dintotdeauna „un univers al cunoaşterii, al descoperirii, a tot ceea ce înseamnă viaţă...”
Toate filmele pot fi vizionate AICI.
Votaţi, negreşit care vi se pare cel mai frumos sau mai convingător dintre filme...!