Elevii Colegiului Național „Liviu Rebreanu” care au calificat colegiul pe locul II în competiția „Biblioteca Anului 2014” au fost premiați azi, la Iași, într-o ceremonie festivă desfășurată în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Mihai Eminescu" din Iaşi, în prezența unor oficialități și personalități locale.
După o impresionantă campanie demarată în mediul on-line, cei mai împătimiți utilizatori ai Bibliotecii colegiului „Liviu Rebreanu” coordonați de bibliotecara Alina Creț au reușit să califice biblioteca CNLR pe locul II într-un concurs național „Biblioteca Anului 2014”, reşind să câştige cărţi în valoare de 2.000 de lei pentru biblioteca şcolii.
Emoționați și purtând cu drag uniformele specifice colegiului, o parte dintre elevii impicați în proiect au fost prezenți azi la Iași, au participat la o solemnă festivitate de premiere și s-au întors la Bistrița cu portbagajul plin de cărți.
Impresionat de efortul copiilor și al profesorilor, directorul Colegiului Liviu Rebreanu, Constantin Rus s-a implicat în proiect și a fost de acord ca școala să suporte și să asigure cheltuielile de transport ale echipei până la Iași.
„Datorăm acest premiu echipei CCD din Bistrița-Năsăud și bibliotecarei Margareta Pop care s-a ocupat pe plan local de organizarea acestui concurs național. Fiecare dintre elevii implicați în proiect a primit câte o diplomă și o carte, în afara celor primite pentru biblioteca școlii” au povestit pentru Bistrițeanul.ro profesoara Georgeta Măluțan și Alina Creț, bibliotecara Colegiului „Național Liviu Rebreanu”.
Elevii care au participat la realizarea și promovarea videoclipului participant în concurs sunt Ionuț Turcu, Raluca Pop, Luisa Szas, Ilinca Mare, Cristina Mureșan, Bogdan Mic, Sorina Floare, Alexandra Turcu și profesoara de limba și literatura română Monica Halaszy. Ei au strâns 1309 like-uri, surclasând colegii faimoase precum „Andrei Şaguna” din Braşov, „George Bariţiu” din Cluj sau „Nicolae Iorga” din Bucureşti.
„Azi, chiar de Ziua Internaţională a Cărţii am asistat la o ceremonie impresionantă în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Mihai Eminescu" din Iaşi. Dar suntem în capitala Moldovei de ieri, iar organizatorii ne-au oferit un program minunat și un tur al Iașiului, așa că am am reușit să vizităm și centrul istoric, pietonalul lor, Palatul Culturii, Casa Vasile Pogor, un magazin de antichități și o cafenea literară” a mai povestit unul dintre elevii implicați în proiect.
Mai multe despre această competiție puteți citi și AICI. Sau AICI. Ba chiar și AICI...!