Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001002 17
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  87 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Eveniment


FOTO: Susține economia locală! Pizzamania a amenajat colțul „Produs în Bistrița-Năsăud”

09/10/2017 17:28:06 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Pizzamania Delivery susține economia locală, astfel că proprietarii au amenajat în spațiul pe care îl dețin pe strada General Grigore Bălan un colț în care se găsesc produse marca „Produs în Bistrița-Năsăud”. Dulcețuri, pâine de casă, vinuri și multe alte bunătăți făcute de bistrițeni pentru bistrițeni se găsesc de acum acolo.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Biserica Evanghelică va fi modernizată cu bani europeni. Proiectul a fost aprobat

09/10/2017 16:14:16 Ana ȘERBAN  
 
Agenția de Dezvoltare Nord Vest a aprobat săptămâna trecută proiectele care vor primi finanțare din fonduri europene nerambursabile printre care se află și Biserica Evanghelică. Valoarea proiectului de restaurare a bisericii se ridică la 15 milioane de lei.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Nicio șansă ca spitalul regional să se ridice la Bistrița, spune președintele Consiliului Județean Cluj

09/10/2017 11:12:11 Bianca SARA  
 
Varianta potrivit căreia spitalul regional dedicat Ardealului ar urma să fie ridicat la Bistrița a fost respinsă de către președintele de Consiliu Județean Cluj, care a declarat într-o conferință de presă că a respectat toate condițiile cerute de minister.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Iile tradiționale create de Virginia Linul i-au cucerit pe francezii din Besançon

09/10/2017 10:22:47 Ioana BRADEA  
 
Momente de glorie și succes extraordinar pentru ia tradițională din județul nostru, dar și pentru bistrițenii care sunt prezenți în aceste zile la Besançon unde i-au cucerit pe francezi cu o inedită paradă de modă și un concert special susținut de elevii Liceului „Tudor Jarda”. „Nu trebuie să fii manechin celebru ca să-ți stea bine în ie...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

Bistrițeanca Alexandra Gîța participă la primul concurs național de artă florală din România

08/10/2017 14:19:23 Ana ȘERBAN  
 
Alexandra Gîța este artistă în aranjamente florale și a venit momentul în care se va întrece cu cei mai buni din țară. Cupa României de Artă Florală va avea loc la începutul lunii noiembrie, la Sinaia, și va antrena în competiție artiști în aranjamente florale din toată țara.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Dovleci uriași - afacerea profitabilă a unui tânăr bistrițean

07/10/2017 17:08:46 Ana ȘERBAN  
 
Cultivarea dovlecilor uriași începe să își facă loc în culturile agriculturilor, iar un tânăr din Bistrița-Năsăud și-a dat seama că aceasta poate deveni o afacere profitabilă. Anul acesta dovlecii cultivați de el au ajuns și până la 60 de kilograme.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Polițiștii năsăudeni au făcut echipă cu cei mici în lupta împotriva vitezei

07/10/2017 09:02:24  
 
Peste 1000 de elevi și cadre didactice, din orașul Năsăud, împreună cu polițiștii de la Rutieră, Ordine Publică și Prevenire au organizat “Marșul împotriva vitezei”, în ziua destinată siguranței rutiere.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Cristian Pomohaci nu mai poate săvârși slujbe!

06/10/2017 14:34:23 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Conform surselor Ziar de Cluj, Cristian Pomohaci a primit verdictul astăzi, după ce ieri decizia a fost amânată de cei care se ocupă de procesul fostului preot. Acesta nu ar mai avea voie să săvârșească Sfintele Slujbe.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Aurelia Vișinescu și-a dezvăluit secretele la Cavalli Bistrița

06/10/2017 12:46:11 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Atmosferă de basm la restaurantul Cavalli din Bistrița, unde mâncarea rafinată și-a găsit vinul potrivit. Depozitul de băuturi Cafe Bar Select a pregătit o degustare cu vinurile care i-au transformat visul în realitate Aureliei Vișinescu. «Mi-am cultivat pasiunea visând ca într-o zi să cultiv podgoria proprie»...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Care era sau este locul sașilor transilvăneni în România? Sorin Antohi conferențiază la Bistrița

06/10/2017 11:14:13 Ioana BRADEA  
 
Profesori unversitari și invitați extraordinari din Polonia, Canada, Germania și România își dau întâlnire în acest weekend, la Bistrița, pentru a participa la simpozion intitulat „Ce înseamnă goetheanismul pentru cultura Europei?” și pentru a discuta despre filosoful și scriitorul german și importanța sa în cultura europeană.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Premiile Antidiscriminare 2017 - lecție de toleranță și iubire

05/10/2017 20:39:05 Ana ȘTEFĂNEL  
 
«Nici un copil, atunci când se naște, nu privește chipul mamei sale și se gândește, e țigancă, e retardată, e săracă, e normală, e inteligentă, e useristă», a spus Ana Dragu azi, în cadrul celei de-a treia ediții a Premiilor Antidiscriminare. Brusc, am înțeles ce e cu toată povestea asta despre integrarea copiilor cu autism în școli de masă.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Despre urzeala lumii și firele destinului – vineri, la Sîngeorz-Băi

05/10/2017 16:19:18 Ioana BRADEA  
 
Un eveniment cu totul spectaculos vă așteaptă vineri, 6 octombrie, la Sîngeorz-Băi, unde se vor dezvălui povești despre un artefact ţărănesc pe cât de simplu, pe atât de universal... Nu vor lipsi surprizele și nici detaliile seducătoare ale unei mitologii în care țesătorul devine zeu iar firele, fusul și furca - adevărate metafore ale destinului...
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Bistrițeanul Alexandru Grecu, pe podiumul unui prestigios concurs de chitară din Italia

04/10/2017 17:14:25 Ioana BRADEA  
 
Juriul, renumit pentru exigența sa, și organizatorii competiției din Piemont au decis să acorde 4 premii speciale, pentru prestația excelentă a 4 tineri concurenți. Între chitariștii de top s-a clasat și bistrițeanul Alexandru Grecu.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Peste trei sute de studenți din Năsăud s-au întors la cursuri

04/10/2017 10:42:32 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Studenții înscriși la Facultatea de Psihlogie și Științe ale Educației - UBB, extensia Năsăud - s-au întors ieri la cursuri. Festivitatea de deschidere a avut loc la Casa de Cultură «Liviu Rebreanu», alături de profesori. Peste trei sute de studenți urmează cursurile facultății din Năsăud.
citește tot articolul [ 0 comentarii

A crescut cu polițiștii bistrițeni, iar acum face parte dintre ei

03/10/2017 12:57:01  
 
Elevii de la Școala Gimnazială din Budacu de Jos au învțat de la polițiștii bistrițeni cum să devină modele în societate, dar și in viața profesională. Exemplul a fost dat de polițistul Andrei Moldovan care în liceu a fost voluntar al poliției în prevenirea criminalității.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Școala de balet Ovidiu Danci, un an de activitate! Alte două studiouri vor fi deschise

03/10/2017 11:27:31 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Școala de Balet Ovidiu Danci s-a deschis în urmă cu un an în Bistrița. Balerinul a reușit să își îndeplinească un vis pentru care a dansat cu ani în urmă la emisiunea «Dansez pentru tine». Datorită lui, copiii din județ au acum șansa să se pregătească într-un mediu elitist, unde primează educația, pasiunea și excelența.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Ziua Mondială a Muzicii, la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”

03/10/2017 10:46:11  
 
„Este o zi specială nu doar pentru noi, ci și pentru publicul larg și de aceea vrem să sărbătorim cu elevii noștri, care sunt cei mai buni. Programul nostru conține câteva lucrări de muzică clasică românească, dar și intervenții ale unor elevi din clasele mari, de la secția canto.” a declarat prof. Mircea Borzoș, coordonatorul evenimentului.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO - Ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu se dezlănțuie la Bistrița. De la mesaje pacifiste a trecut la țipete

02/10/2017 18:51:41 Bianca SARA  
 
Prezentă astăzi la Bistrița, Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului le-a recomandat bistrițenilor să fie optimiști. După doar câteva minute în care un jurnalist i-a repetat că sistemul de deșeuri nu funcționează la Bistrița, Grațiela Gavrilescu și-a ieșit din minți și a început să țipe…
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Aproape 600 de studenți au început azi cursurile la UBB, Extensia Bistrița. „Vine peste noi o Românie needucată...”

02/10/2017 12:08:01 Ioana BRADEA  
 
„Dacă avem o problemă în societatea de azi, este pentru că devine foarte aprig meciul dintre România educată și cea needucată. Se pare că România educată la cel mai înalt nivel își restrânge efectivele în timp ce vine peste noi o Românie needucată...”, at remarcat Mircea Mureșianu, directorul UBB Extensia Bistrița.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Spectacol pe două roți! Motociclete vintage, sofisticate sau ultra-rapide – expuse și turate pe Calea Moldovei

01/10/2017 17:21:30 Ioana BRADEA  
 
Aproape 200 de motocicliști au făcut azi un spectacol pe cinste defilând pe Calea Moldovei, turându-și motoarele la maximum sau povestind cu cei mai curioși bistrițeni, plimbându-i pe copii sau etalându-și bijuteriile de motociclete dintre care unele au ajuns să coste mai mult decât o mașină.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Primul stand pentru vegani și vegetarieni la Toamna bistrițeană

01/10/2017 14:14:42 Ana ȘERBAN  
 
Ediția „Toamna bistrițeană” din acest an găzduiește primul stand de produse vegane și vegetariene, iar bistrițenii au ocazia de a se informa despre acest stil de viață și pot gusta dulciurile pregătite special pentru eveniment cu ingrediente locale.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Ce transmit copiii, atunci când desenează cu crema de ghete sau pasta de dinți...

01/10/2017 11:47:33 Ioana BRADEA  
 
„În zilele noastre a devenit de neiertat să ignorăm desenele copiilor...”. Cu atât mai mult cu cât ele transmit informații vitale despre experiențele prin care ei trec. Chiar și atunci când ei desenează cu pasta de dinți sau crema de ghete pe pereți. „E un cadou pentru care trebuie mulțumit. E felul lor de a lăsa o urmă și de a dovedi că există.”
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Oktober Show! Pe acordurile muzicii de fanfară și în mirosul îmbietor al micilor, primarul a dat cep butoiului de bere

30/09/2017 19:22:46 Ioana BRADEA  
 
„Vă rog să vă distrați și să vă simțiți bine!”, le-a urat primarul Ovidiu Crețu bistrițenilor care au ales să-și petreacă după-amiaza de sâmbătă în piața din fața Palatului Culturii, printre halbe de bere, cârnaţi bavarezi, plăcinte şi ștrudel, concursuri şi jocuri bavareze cu premii. A început oficial Oktober show-ul bistrițean.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Fructe și legume proaspete, murături, uleiuri presate la rece - „Toamna bistrițeană” le adună pe toate

30/09/2017 17:05:18 Ana ȘERBAN  
 
Agricultorii bistrițeni s-au strâns astăzi la Bistrița, într-o nouă ediție a evenimentului Toamna bistrițeană, o ocazie pentru a-și arăta roadele muncii din ultimele luni. Fructe și legume proaspete, altele gata conservate, numai bune de pus în cămară, vin și must sau ulei presat la rece, toate se găsesc în acest weekend la Viișoara.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Brânzeturile din Lunca Ilvei, pe mesele grecilor

30/09/2017 12:23:21 Ana ȘTEFĂNEL  
 
O firmă din Lunca Ilvei care se ocupă cu fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor exportă în străinătate. Cașcavalul, smântâna, iaurtul delicios din Lunca Ilvei și nu numai, ajung pe masa grecilor, a spaniolilor și a nemților.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Noi suntem motocicliştii din oraşul tău: Te invităm să ne vezi motocicletele...!

30/09/2017 11:55:49  
 
„De cele mai multe ori ne vedem în trafic unde, din păcate, nu ne-am înţeles întotdeauna perfect. Când ne dăm jos casca suntem la fel ca tine: şoferi, pietoni, părinţi, vecini sau chiar prietenii tăi.Ce putem face mai frumos decât să te invităm să ne vezi motocicletele?, anunță Riding Club Holy Sinners Bistrița care ne provoacă să fim motocicliști.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Weekend plin de muzică, bere, dans și bună-dispoziție, la Bistrița! Program complet

30/09/2017 10:48:36  
 
Oktober Show, Toamna Fanfarelor şi Toamna Bistriţeană se desfășoară în acest weekend, la Bistrița, iar bistrițenii sunt invitați să participe la buna dispoziţie, muzica, dansul și concertele pe care organizatorii le-au pregătit. Îndrăgiţii artişti Ricky Dandel şi Manfred Seiler vin la Bistriţa pentru un concert unic. Programul complet:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Elevii din Bistrița au șansa să participe la noile activități de la Palatul Copiilor

30/09/2017 10:10:23 Ana ȘERBAN  
 
Nu mai este mult până când Palatul Copiilor își va deschide activitatea didactică, iar elevii din Bistrița sunt așteptați să consulte oferta din acest an. Cu această ocazie noua directoare, Maria Marioara Miheștian, ne vorbește despre provocările noului an educativ.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Premiile Antidiscriminare, în 5 octombrie, la Sinagogă. „Fiecare copil integrat – o victorie pentru Bistriţa-Năsăud”

30/09/2017 09:08:48  
 
Asociația Autism Europa Bistrița organizează a III-a ediţie a Premiilor Antidiscriminare. „Ştim că viaţa e complicată, dar pe fiecare dintre noi ne-a pregătit să-i facem faţă cel puţin un profesor. Merită să le fim alături în efortul de a integra copii atipici. Fiecare dintre noi are în el ceva bun şi frumos şi demn de apreciat...”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Până vin ajutoare de la Guvern, Ionuț Simionca s-a urcat pe scară și a reparat un acoperiș

29/09/2017 18:37:28 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Furtuna din 17 septembrie a distrus sute de case din județ. Au fost alocate fonduri de la Guvern pentru repararea instituțiilor publice, însă despre cele private nu se mai aude nimic. Politicianul Ionuț Simionca a făcut azi o faptă bună și a reparat acoperișul unei bătrâne din Viișoara.
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro