Agricultorii bistrițeni s-au strâns astăzi la Bistrița, într-o nouă ediție a evenimentului Toamna bistrițeană, o ocazie pentru a-și arăta roadele muncii din ultimele luni. Fructe și legume proaspete, altele gata conservate, numai bune de pus în cămară, vin și must sau ulei presat la rece, toate se găsesc în acest weekend la Viișoara.
Producătorii agricoli din Bistrița-Năsăud au pus stăpânire în acest weekend pe complexul Heidenfeld din Viișoara, unde își expun timp de două zile cea mai bună recoltă de fructe și legume.
La ediția din acest an bistrițenii se pot aproviziona cu legume proaspete, vinete, roșii, ardei, varză, dovlecei, castraveți, ceapă, usturoi, gogonele, ardei, sfeclă roșie, țelină, morcovi și cu fructe proaspete, struguri, mere, pere și prune. Nu lipsesc de pe tarabele producătorilor nici mierea, propolisul, miezul de nucă, coacăzele, boia de ardei dulce sau picantă, vinul sau sucul proaspăt stors de struguri și nici uleiurile presate la rece de floarea soarelui, din miez de nucă și cel din semințe de dovleac. Prețurile diferă de la un producător la altul, însă se poate negocia în funcție de cantitatea dorită.
Pe lângă produsele alimentare, bistrițenii mai pot trece pe la standurile în care se comercializează oale și farfurii din lut, pot lua acasă flori în ghiveci sau pot cumpăra dovlecei decorativi.
Și în acest an târguielile sunt însoțite de mâncare gătită, iar organizatorii au pregătit spectacole de muzică și dans.