Atmosferă de basm la restaurantul Cavalli din Bistrița, unde mâncarea rafinată și-a găsit vinul potrivit. Depozitul de băuturi Cafe Bar Select a pregătit o degustare cu vinurile care i-au transformat visul în realitate Aureliei Vișinescu. «Mi-am cultivat pasiunea visând ca într-o zi să cultiv podgoria proprie»...
Aurelia Vișinescu și-a dezvăluit aseară la Cavalli Bistrița, prin vocea Deliei Banga, secretele care au făcut-o un maestru în vinuri. Cu o experiență de peste 20 de ani, a reușit să își transforme visul în realitate, iar astăzi are propria podgorie la Săhăteni.
«La Săhăteni mă bazez pe oameni care lucrează de o viață în vie. Aici facem vin pentru cei ca noi, care își fac meseria cu pricepere, rigoare și pasiune, oameni care știu unde vor să ajungă. Nu construim o poveste perfectă, dulceagă sau îndrădăginată în tradiții inexistente ori care promite cunoașteri tainice ale vinului. Este un domeniu care depinde de grația naturii, dar evoluează prin oamenii care îi dedică suflet, excelență, inovație», povestește Aurelia Vișinescu - cu pasiune, despre munca ei de o viață, muncă susținută în școli și prin experiența proprie.
Degustarea a început cu platourile generoase create de bucătarii de la Restaurant Cavalli, care au pus perfect în valoare vinurile din linia Artisan, o linie de vinuri cu identitate. Oaspeții au fost răsfățați cu White Artisan și Red Artisan, iar apoi cu vinul Rose din linia Karakter - un vin delicat și vivace, care rămâne în memoria papilelor. Este perfect pentru serile de vară în care se servesc mâncăruri ușoare.
Seara s-a încheiat cu vinurile exclusiviste din linia Anima, Chardonnay oak aged și Cabernet Sauvignon, ambele ediție limitată. Primul este un vin cremos, cu arome de fructe tropicale, pere și pepene galben, bine integrate cu notele lemnoase și vanilice. Cel de-al doilea a fost desăvârșit prin maturarea în butoaie de stejar, urmat de învechire în stică înainte de a fi lansat pe piață. Domeniile Săhăteni sunt suma bunului gust, a respectului față de natură și a unei pasiuni cultivate în familie. Aurelia Vișinescu spune că nu ar fi pornit la drum dacă nu l-ar fi avut alături pe pe Steve Cacenco, partener de business și văr prin alianță. Centrul podgoriei este la Dealu Mare, pe dealurile ce înconjoară Munții Carpați.
Vinurile Aureliei Vișinescu, dar și ale altor crame celebre, se găsesc în magazinul The Drinks Store din Bistrița, deschis pe Calea Moldovei, nr. 40 D ( lângă magazinul Kaufland de pe Calea Moldovei) sau pot fi comandate de către restaurante sau pentru evenimente depozitului Cafe Bar Select din str. Grigore Pletosu, nr. 68.