„Dacă avem o problemă în societatea de azi, este pentru că devine foarte aprig meciul dintre România educată și cea needucată. Se pare că România educată la cel mai înalt nivel își restrânge efectivele în timp ce vine peste noi o Românie needucată...”, at remarcat Mircea Mureșianu, directorul UBB Extensia Bistrița.
„Încercați să vă atașați, în final, României educate, dincolo de slujbele pe care le veți prinde grație unui concurs de împrejurări... Dacă avem o problemă în societatea de azi, o avem tocmai pentru că devine foarte aprig meciul dintre România educată și cea needucată. Se pare că, dacă privim la fenomenul numit hemoragia elitelor, plecarea elitelor peste hotare, se pare că România educată la cel mai înalt nivel își restrânge efectivele în timp ce vine peste noi o Românie needucată, care ridică nu doar probleme sociale, ci și probleme de securitate națională...”, a precizat Mircea Mureșianu, directorul extensiei Bistrița a Universității Babeș Bolyai, urându-le studenților să se alăture intelectualității de elită a țării – ca singura șansă de a răzbate în vremurile acestea deosebit de tulburi și pline de provocări.
La eveniment au participat, alături de profesorii instituției, și preotul protopop Alexandru Vidican, care a deschis ceremonia cu o rugăciune, dar și președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, care li s-a adresat studenților, sfătuindu-i să învețe, dar să se și distreze, salutând faptul că Universitatea Babeș Bolyai a intrat în topul celor mai bune 500 de universități ale lumii. „Mă bucur foarte mult că o extensie a acestei universități își desfășoară activitatea la Bistrița și că aveți ocazia să beneficiați de învățământ universitar de calitate chiar la voi acasă...”
Profesoara universitară Cornelia Macarie, șeful catedrei de Studii Politice și Administrație, a evocat cei 20 de ani de sistem universitar la Bistrița, precum și primele începuturi timide ale Colegiului Universitar inițiat în 1997, când cursurile aveau loc în sala de ședințe a Primăriei sau a Consiliului Județean.
Marius Gavriletea, conferențiar la Universitatea de Business în cadrul UBB Cluj-Napoca, i-a felicitat pe studenții care au ales această disciplină, precizând că ea le oferă studenților o mulțime de posibilități, șanse și burse Erasmus în străinătate.
Profesorul Barta Andras, coordonatorul activităților la Geografia Turismului, s-a arătat bucuros că numărul studenților la această disciplină a crescut cu 16 studenți, fapt care denotă faptul că încrederea tinerilor în profesorii de aici a rămas neclintită. „Să aveți un an universitar liniștit și plin de satisfacții! Vă încurajez să participați la cursuri și la lucrările practice, să vă respectați profesorii și colegii, mai ales că mediul academic presupune o gândire aparte și o interacțiune aparte între studenți și profesori...”
5105 vizualizari
loading...
404 Not Found
Server Error
404
Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.
Avertisment: Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.
NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.