Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  63 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Elevii din Bistrița au șansa să participe la noile activități de la Palatul Copiilor

30/09/2017 10:10:23 Ana ȘERBAN  
Nu mai este mult până când Palatul Copiilor își va deschide activitatea didactică, iar elevii din Bistrița sunt așteptați să consulte oferta din acest an. Cu această ocazie noua directoare, Maria Marioara Miheștian, ne vorbește despre provocările noului an educativ.

Palatul Copiilor, instituția publică de învățământ care oferă elevilor ocazia de a-și petrece timpul liber prin activități educative care să îi ajută să aprofundeze cunoștințele în funcție de vocația lor, își va deschide oficial porțile în data de 2 octombrie de la orele 17:00, în sala festivă din incinta de pe strada Florilor nr. 3-5.

 

Una dintre noutățile acestui an este schimbare direcțiunii. Reporterii Bistrițeanul.ro au vorbit cu noua directoare a Palatului Copiilor, profesoara Maria Marioara Miheștian, despre activitățile desfășurate de Palat și despre provocările noului an educativ.

 

- Ce ați plănuit pentru redeschiderea Palatului Copiilor?

Pentru deschiderea din 2 octombrie copiii lucrează la un spectacol care include dans modern, creație literară și teatru.

 

- Care sunt noutățile în ceea ce privește oferta educativă?

În acest an oferta educațională a Palatului Copiilor cuprinde 12 cercuri împărțite în trei categorii în funcție de catedră. Catedra cultural-artistică cuprinde cuprinde cercuri de dans, pictură sau jurnalism, catedra tehnico-aplicate cuprinde cercuri de științe și limbi aplicate și cercuri de științe digitale, iar în catedra sportiv-turism intră cercul de gimnastică, cel de aerobică și cercurile de jocuri logice. Noutățile din acest an sunt cercul de artă textilă, două cercuri de artă florală și un cerc de artă pentru cei mici.  

 

- Care sunt cele mai căutate activități în acest an?

Din înscrierile de până acum pot spune că cercul de pictură, cercul de GO - jocul de logică și cel de teatru, pentru că se exersează dicția.

 

- În medie, câți elevi se înscriu la cercurile oferite de Palatul Copiilor?

Până acum avem în jur de 1000 de elevi înscriși într-una dintre activitățile Palatului, unii dintre ei chiar în mai mult de una. Rămâne de văzut pentru care dintre ele vor opta în continuare, dar copiii au opțiuni din care să aleagă.

 

- Aveți colaborări cu alte instituții, publice sau private, din care pot beneficia elevii înscriși la cercurile dvs.?

Este clar că avem colaborări cu toate școlile, foarte bine colaborăm cu instituțiile publice de cultură, iar copiii beneficiază de suportul instituțiilor private prin sponsorizări.

 

- Ce reușite ale elevilor bistrițeni se pot atribui Palatului Copiilor?

Avem elevii campioni europeni la GO, iar de-a lungul timpului mai mulți elevi au luat podium la competiții de tenis de masă. Ceea ce e important de știut pentru elevi este faptul că, la cerere,  li se va elibera un certificat de competență după trei ani în care au luat parte în activitățile Palatului Copiilor.

 

- În ce măsură contribuie părinții elevilor la buna desfășurare a activităților instituției?

Părinții au o mare contribuție în activitatea Palatului Copiilor, mai ales cei care au copii în ciclul primar pentru că părinții îi aduc și îi iau acasă de la cercuri. Tocmai din acest motiv programul cercurilor rămâne fix tot timpul anului școlar, ca părinții să își poată organiza timpul.

 

- Care sunt provocările noului an educativ pentru instituția pe care o conduceți din această toamnă?

Una dintre provocări a fost să lărgim aria fiecărei catedre, drept dovadă avem câteva cercuri noi la fiecare catedră. Ceea ce rămâne o provocare este să avem dotări noi, deci  o bază materială mai bună, iar una dintre prioritățile noastre este ca pe viitor să mutăm Palatul Copiilor într-un sediu nou care să ne permită lărgirea numărului de activități.

 

Întreaga ofertă educațională a Palatului Copiilor poate fi consultată pe site-ul oficial al instituției, iar înscrierile se pot depune la sediul Palatului de pe strada Florilor nr. 3-5.

1685 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro