Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001002 1
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  32 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Eveniment


EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești

28/03/2018 10:48:04 Ioana BRADEA  
 
Surpriză de proporții, ieri seară, pentru Diana Spătărescu din Bistrița, invitată să participe la cea de-a 12-a ediţie a Galei Gopo, dedicată celebrării succeselor cinematografiei româneşti, desfășurată, la Teatrul Naţional Bucureşti. Bistrițeanca a fost declarată cea mai bună actriță în rol secundar!
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!

28/03/2018 08:45:03  
 
Sense este una dintre mărcile autohtone care au adus, de-a lungul timpului, un plus de valoare modei românești. Filosofia Sense se bazează pe două principii importante: creativitate și calitate pentru femeia activă, care își dorește atât ținute casual chic, cât și elegante, pentru evenimente speciale.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Performanță. 10 elevi din Bistrița au primit oferte de angajare pe loc, în Portugalia!

27/03/2018 15:47:34 Ioana BRADEA  
 
Chiar dacă în societatea românească încă pare să funcționeze prejudecata că în școlile profesionale ajung elevii mai slabi, care nu au reușit să treacă examenele în liceele de top – la Bistrița învățământul profesional începe să dea roade și să confirme străvechea zicală că meseria rămâne totuși o brățară de aur...
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Elevii implicați în accidentul de vineri, în Reghin, s-au „răzbunat”: Au cucerit primul loc pe podium

27/03/2018 12:11:06 Ioana BRADEA  
 
31 de elevi ai corului „Armonia” de la Liceul „Tudor Jarda” din Bistrița și profesorii însoțitori au fost implicați într-un accident rutier în timp ce se îndreptau spre Odorheiul Secuiesc, unde aveau de participat la un concurs. Ei bine, în ciuda spaimei, copiii s-au prezentat excepțional:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Au mai rămas patru zile în care te poți distra făcând cumpărături în Centrul Istoric

27/03/2018 11:02:42  
 
„Treasure Hunt ÎN CENTRUL ISTORIC” te provoacă să devii un cumpărător informat și să câștigi obiecte promoționale sau chiar Marele premiu. „Distrează-te la cumpărături în centrul istoric” este motto-ul care te îndeamnă să parcurgi un traseu care să includă un număr de minimum 10 unități comerciale care sunt înscrise pe o hartă comercială.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Nocturnă cu vampir Opus 1, ASTĂZI, la Bistrița!

27/03/2018 08:55:13 Ioana BRADEA  
 
O serie de crime bizare cu victime selectate din înalta societate. Cine este făptașul? Un justițiar sau un sadic care ucide de plăcere? Finalul este cu totul neașteptat, iar misterul este descifrat într-un târziu de un detectiv cam dubios, întors din Legiunea străină și un polițist veteran, șeful brigăzii criminale. AZI, la Bistrița:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița

26/03/2018 17:38:39 Bianca SARA  
 
Liceul Tehnologic Agricol Bistrița a organizat astăzi un inedit târg de semințe. Este vorba despre semințe tradiționale românești, care au fost dăruite, gratuit, celor care vor să se bucure la vară de gustul roșiilor pe care numai în grădina bunicilor îl mai întâlnim.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Spectaculoase trenulețe în valoare de zeci de mii de euro, de admirat la Muzeul Județean

26/03/2018 15:55:31 Ioana BRADEA  
 
„Căi ferate bistrițene” se intitulează expoziția inaugurată azi, la prânz, în Bistrița. Spectaculoase trenulețe din diferite epoci, între care și un Orient Expres din care doar un vagon costă aproximativ 500 de euro, traversează tuneluri, câmpii, dealuri sau stații de căi ferate și pot fi admirate, până sâmbătă, la Muzeul Județean.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Ora de Net, la Năsăud: Gândeşte, asigură-te şi apoi dă click

26/03/2018 13:08:15 Cristina MILEA  
 
130 de elevi și profesori, reprezentanți ai Primăriei, Poliției, Jandarmeriei și Bisericii orașului Năsăud au participat la o dezbatere referitoare la tipurile de date personale, modul de interacțiune online și implicațiile comerciale ale colectării de date, fiind promovată, astfel, și linia de informare și consiliere privind siguranța pe net.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Firea îl face cetățean de onoare al municipiului București pe Tibi Ușeriu „cu forța”! Nici măcar nu a fost întrebat

26/03/2018 12:01:55 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Tibi Ușeriu este nominalizat pentru titlul de cetățean de onoare al municipiului București. Acesta a aflat din presă, deci responsabilii nici măcar nu l-au întrebat dacă și-ar dori acest lucru sau dacă i se pare potrivit. VEZI reacția lui Ușeriu:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Cea mai mare competiție de robotică din România și-a desemnat câștigătorii: Elevii din Beclean – cei mai inovativi din țară

26/03/2018 10:13:13 Ioana BRADEA  
 
100 de meciuri de calificare, 91 de echipe, 1.400 de elevi, o adevărată explozie de pasiune și energie – în acest weekend, la București, într-un maraton de meciuri între roboții creați chiar de copii, pentru cea mai mare competiție de robotică din România. Echipa Esentza Robotics din Beclean – pe podium.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Nu ratați AZI, în Bistrița...!

26/03/2018 08:44:48 Ioana BRADEA  
 
O inedită expoziție dedicată „căilor ferate spectaculoase din România” se deschide azi, la Muzeul Județean din Bistrița, pentru doar câteva zile, în timp ce la Bibliotecă au loc câteva evenimente ,iar la Liceul Tehnologic Agricol se deschide Piața de semințe libere:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Ce n-a mai văzut Heidenfeld-ul: CINCI recorduri doborâte în weekend, la DOG SHOW!

25/03/2018 15:11:03 Flavia DANCIU  
 
Ieri și azi au avut loc trei concursuri de frumusețe canină, în cadrul Bistritzer Burg DOG SHOW, în Heidenfeld. Nu doar că a fost cea mai mare participare de până acum, dar evenimentul a doborât câteva recorduri, comparativ cu alte ediții sau chiar cu evenimente asemănătoare.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: De Ziua Poliției Române, zeci de polițiști bistrițeni au fost avansați în grad

25/03/2018 10:11:39 Cristina MILEA  
 
Momente festive la sediul Poliției din Bistrița care a sărbătorit 196 de ani de existență a Poliției Române. Prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, 19 ofițeri de poliție au fost avansați la termen, zeci de polițiști bistrițeni fiind recompensați cu mulțumiri scrise și avansări în gradul profesional următor.
citește tot articolul [ 0 comentarii

MINUNATA lume nouă. Case ale migranților români

25/03/2018 09:12:17  
 
Culori intense, etaje numeroase, decorațiuni din granit și marmură - așa arată noile case ale celor care muncesc în Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie. Casele nou construite ajung însă să fie locuite foarte rar. Joi, 29 martie 2018, orele 13:00, în Biserica Evanghelică, sunteți invitați la o spectaculoasă expoziție foto:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO – Ora Pământului, marcată cu biciclete electrice, concert live și plimbări nocturne pe două roți

24/03/2018 22:09:17 Bianca SARA  
 
Zeci de copii însoțiți de părinți și-au petrecut această seară pe Pietonalul Liviu Rebreanu, unde Primăria Bistrița a marcat și în acest an Ora Pământului. Evenimentul a fost presărat cu un concert live, o plimbare nocturnă pe două roți, show cu foc și un spectacol pe două roți susținut de Levente Ianosi și Matei Moisil.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Un înger vine în lume cu fiecare copil. Bistrițenii – în marș pentru viață

24/03/2018 18:16:38 Ioana BRADEA  
 
„Îmi pare rău din adâncul sufletului, dar ce-a fost făcut la tinerețe... Asta este... Fiica mea îmi spunea că e o spovedanie publică. Să dea Dumnezeu să fie... Nu e o chestie de rușine, nu e adevărat că am curaj, pur și simplu sunt dreaptă...”, a mărturisit una dintre bunicile care au participat azi, la Bistrița, la Marșul pentru Viață.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO – De frica frigului, târgul tradițional al sașilor a fost ascuns de ochii bistrițenilor

24/03/2018 14:06:06 Bianca SARA  
 
Pentru prima dată, târgul tradițional al sașilor dedicat sărbătorilor pascale s-a desfășurat în interior. Meșteșugarii, puțini la număr, au fost băgați în holul Palatului Culturii, iar la parada tradițională s-a renunțat. Toate acestea, de frica frigului.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Au defilat în costume populare și au învățat cum se cos mărgelele

24/03/2018 13:18:32 Ioana BRADEA  
 
Spațiul CDI de la „Andrei Mureșanu” a fost invadat de ii dintre cele mai frumoase, de pălării cu pene de păun și de catrințe din mai multe zone ale județului Bistrița-Năsăud. „Am vrut să se familiarizeze cu tradiţia şi arta populară, pentru a „prinde drag” de costumul popular şi pentru a deprinde câteva dintre meşteşugurile populare...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

În plină IARNĂ, trecem la ora de VARĂ. La ce să ne așteptăm:

24/03/2018 11:10:53 Flavia DANCIU  
 
Chiar dacă iarna nu se dă dusă, filele din calendar trec una după alta, așa că, în această noapte, se trece la ora de Vară. Astfel, ora 03:00 va deveni ora 04.00. Această schimbare va avea efecte secundare asupra populației.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Tibi Ușeriu ar putea fi cetățean de onoare al Municipiului București

24/03/2018 10:16:51 Bianca SARA  
 
Bistrițeanul Tibi Ușeriu ar putea fi numit cetățean de onoare al Municipiului București. Primărița Gabriela Firea deja a pregătit un proiect de hotărâre în acest sens, care urmează să fie votat la finalul acestei luni.
citește tot articolul [ 0 comentarii

„Produs în Bistrița-Năsăud” – AZI, la Ostermarkt și în apropierea Bisericii Evanghelice!

24/03/2018 08:00:07  
 
Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” va fi reprezentată azi, la Târgul de Paști al sașilor bistrițeni, Ostermarkt, organizat cu o saptămână înainte de marea Sărbătoare a Învierii, iar producătorii locali din județ vor înfrunta vremea nefavorabilă și vă vor aștepta și azi, în apropierea Bisericii Evanghelice, între 9:00 și 14:00.
citește tot articolul [ 0 comentarii

DNA îl trimite în judecată pe unul dintre investitorii de la lac. Cu ce sumă colosală ar fi prejudiciat statul român

23/03/2018 20:39:12 Bianca SARA  
 
Unul dintre investitorii, care a preluat de la Hidroelectrica lacul și microhidrocentrala aferentă, este trimis în judecată de DNA, pentru fapte de corupție. Se pare că ancheta DNA a dus la stagnarea lucrărilor.
citește tot articolul [ 0 comentarii

BISTRIȚA: Se anunță un sfârșit de săptămână plin de evenimente

23/03/2018 09:17:10 Ioana BRADEA  
 
Va fi un sfârșit de săptămână complicat, la Bistrița, căci avem de participat la o mulțime de evenimente deosebite: concert extraordinar, astă-seară la Sinagogă, Târgul de Paști al sașilor care începe mâine, lansarea primei monografii a Palatului Culturii, Bistritzer Burg Dog Show, Marșul pentru viață și evenimente dedicate Orei pământului:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Descoperă HARTA din „Treasure Hunt în Centrul Istoric”

23/03/2018 08:30:34  
 
Concursul de tip „treasure-hunt” (vânătoare de comori) organizat de Municipiul Bistrița continuă până la sfârșitul lunii martie. Participanții trebuie să parcurgă un traseu care să includă un număr de minimum 10 unități comerciale care sunt înscrise pe o hartă comercială care poate a fi procurată de la Centrul de Informare Turistică sau parteneri:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Delicii franțuzești și premii surprinzătoare în Corso Café...

22/03/2018 20:18:20 Ioana BRADEA  
 
Bezele cu șuncă și brânză, tartă Soleil cu pesto, tartine cu pastă de măsline și anșoa, canapele de castraveți cu ton, muffins cu dovleac și și kaiser, chifteluțe cu brânză de capră, perfect asortate cu vișinata și țuica meșterului Sorin Tisa – au făcut deliciul celor care au poposit astă-seară în Corso Cafe...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Berzele au revenit în Bistrița-Năsăud...! Cum le putem salva de foame și ger:

22/03/2018 13:18:01 Cristina MILEA  
 
Primele berze s-au întors în judeţul Bistrița-Năsăud, însă au fost surprinse de vremea rece și friguroasă care le împiedică să-și găsească hrană în natură. Se știe faptul că berzele se hrănesc cu animăluțe vii care acum sunt imposibil de găsit în condițiile în care gerul a înghețat lacurile, iar câmpiile sunt acoperite cu zăpadă înghețată.
citește tot articolul [ 0 comentarii

AZI, în Bistrița: Cum celebrăm Ziua Mondială a Apei și a Francofoniei

22/03/2018 08:36:01 Ioana BRADEA  
 
Este Ziua mondială a apei, sărbătorită în fiecare an pe 22 martie, iar Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Secţia de Știinţele Naturii, marchează acest eveniment printr-o serie de activităţi educative, creative şi recreative. În Corso Cafe sărbătorim Ziua Francofoniei, iar la Biserica de la Coroana avem parte de o conferință specială:
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO – Sute de persoane au blocat aeroportul din Cluj pentru a-l întâmpina pe Tibi Ușeriu: „Psihicul este atuul meu”

22/03/2018 01:36:58 Bianca SARA  
 
Sute de persoane și-au petrecut miezul nopții la Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca, unde l-au așteptat pe Tibi Ușeriu, care a câștigat anul acesta pentru a treia oară ultramaratonul de la Cercul Polar. Acesta a spus în fața jurnaliștilor că atuul său nu este fizicul, ci tocmai psihicul.
citește tot articolul [ 0 comentarii

BISTRIȚA, din nou în cărți...!

21/03/2018 16:51:11 Ioana BRADEA  
 
Pe trotuarul din fața Colegiului „Liviu Rebreanu”, pe Bulevardul Republicii, au fost identificate (la o adâncime de circa 50 cm), urmele arheologice ale vechiului zid din fortificația cetății care se poate lăuda cu una dintre cele mai vechi steme urbane din România. În urma unei donații regale, orașul a primit în 1367 însemnele familiei de Anjou...
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro