Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  41 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Ora de Net, la Năsăud: Gândeşte, asigură-te şi apoi dă click

26/03/2018 13:08:15 Cristina MILEA  
130 de elevi și profesori, reprezentanți ai Primăriei, Poliției, Jandarmeriei și Bisericii orașului Năsăud au participat la o dezbatere referitoare la tipurile de date personale, modul de interacțiune online și implicațiile comerciale ale colectării de date, fiind promovată, astfel, și linia de informare și consiliere privind siguranța pe net.

Clubul Copiilor din Năsăud participă la concursul național Ora de Net „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale”. Inițiativa este derulată în cadrul programului Ora de Net, susținut de Ministerul Educației Naționale și se încadrează în mișcarea globală propusă de INSAFE – rețeaua internațională a Centrelor Naționale „Better Internet for Kids”.

În vederea participării la concursul menționat, Clubul Copiilor Năsăud a organizat evenimentul „Gândeşte, asigură-te şi apoi dă click”, desfășurat zilele trecute, în aula Colegiului Național „George Coșbuc”, din Bulevardul Grănicerilor, Nr. 2, Năsăud, întâlnire care a reunit 130 de participanți, printre care reprezentanți ai Primăriei, Poliției, Jandarmeriei și Bisericii orașului Năsăud.

Au fost dezbătute aspecte legate de tipurile de date personale, modul de interacțiune online și implicațiile comerciale ale colectării de date. Totodată, a fost promovată linia de informare și consiliere privind siguranța pe internet a copiilor, ctrl_AJUTOR, coordonat de Organizația Salvați Copiii și disponibilă gratuit prin intermediul platformei www.oradenet.ro.

Discuțiile au avut scopul de a crește nivelul de informare a copiilor, părinților și cadrelor didactice cu privire la drepturile și responsabilitățile pe Internet privind datele personale. Acest eveniment a fost organizat de echipa „Luptătorii virtuali”, coordonată de prof. Constanţa Pop, iar în cadrul dezbaterii cu tema „Gândește, asigură-te și apoi dă click!” s-a prezentat și semnificația datelor cu caracter personal, cum se manifestă fenomenele de tip cyber-bullyng sau phishing și cum se pot proteja elevii în mediul online...”, a subliniat directoarea colegiului, profesoara Dorina Buia.

Scopul nostru este să protejăm și să încurajăm copiii în accesarea oportunităților digitale precum dobândirea de cunoștințe, comunicarea, dezvoltarea de abilități și îmbunătățirea perspectivelor în carieră. Credem cu tărie că fiecare copil ar trebui să primească educație de calitate și să dezvolte abilitățile și cunoștințele necesare pentru a prospera în secolul XXI.”, a precizat profesoara Constanța Pop, coordonatoarea activității.

În perioada octombrie-noiembrie 2017, peste 2.700 de cadre didactice s-au alăturat echipei Ora de Net, pentru a susține o activitate educațională cu scopul de consultare a copiilor. Prin acest demers național, derulat în regim de voluntariat, se propune surprinderea cunoștințelor copiilor din România privind drepturile copilului, experiența online și percepția lor față de tratarea acestei teme de către adulții din viața lor (profesori, părinți, autorități, mass media, companii etc).

Concursul se va derula în perioada 12 februarie – 30 martie 2018, iar autorii proiectelor câstigătoare vor primi diplome din partea Ministerului Educației Naționale. Recompensarea echipelor câștigătoare va fi sprijinită de partenerii proiectului Ora de Net și va consta în echipamente care vor facilita procesul educațional.

Înscrierea în concurs se va face accesând pagina www.oradenet.ro/concurs2018, unde se regăsește și regulamentul complet.

Locul de desfășurare a fost pus la dispoziție în baza parteneriatului încheiat între Clubul Copiilor Năsăud și Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud.

1136 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro