Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  39 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



DNA îl trimite în judecată pe unul dintre investitorii de la lac. Cu ce sumă colosală ar fi prejudiciat statul român

23/03/2018 20:39:12 Bianca SARA  
Unul dintre investitorii, care a preluat de la Hidroelectrica lacul și microhidrocentrala aferentă, este trimis în judecată de DNA, pentru fapte de corupție. Se pare că ancheta DNA a dus la stagnarea lucrărilor.

DNA anunță, printr-un comunicat de presă, că brașoveanul Iorgu Ganea, mai multe firme controlate de el (printre care și Marub SA) și un șef serviciu din cadrul CNCF-CFR, au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție.

Este vorba despre luare de mită, evaziune fiscală și acordare de subvenții cu încălcarea legii în scopul obținerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Faptele au fost comise în perioada 2010-2015.

Șefa din cadrul CFR Estrella Ștefănescu a primit mită în valoare de 24.653 de lei, constând în combustibil, un laptop, un telefon, servicii de cazare într-o stațiune turistică, reparații la autoturismul personal, dar și bani. Aceasta a primit mită de la directorul general al RagioTrans, Iorgu Ganea, pentru a se asigura că societatea comercială respectivă primește subvențiile de la stat.

Firma lui Iorgu ar fi primit echivalentul a 54 de milioane de euro sub formă de subvenție, cu încălcarea legii. Marub SA era folosită pentru operațiuni fictive, prin care se făcea practic evaziune fiscală. În spatele acestei inginerii a fost și omul de afaceri  Costel Comana, care s-a sinucis în anul 2015, în toaleta unui avion care zbura din Columbia spre Costa Rica.

Iorgu Ganea se pregătea să scoată bani din energie la Bistrița

Atât urmașii lui Costel Comana, cât și Iorgu Ganea și firma Marub SA, (cercetată de DNA) desfășurau afaceri în Bistrița-Năsăud. Mai exact, cei doi, prin Marub SA, au cumpărat în anul 2013 lacul de acumulare de lângă Bistrița, dar și microhidrocentrala.

De asemenea, prin Marub SA, Iorgu și Comana au cumpărat și MHC Bolovani și MHC Budac, tot de la Hidroelectrica. Se pare că până acum s-ar fi investit în MHC-urile achiziționate de Marub SA mai bine de un milion de euro. Planul era ca prin MHC-urile cumpărate să se producă electricitate. 

Cu toate acestea, după sinuciderea lui Comană și debutul anchetei DNA, lucrările la MHC-ul din zona Lac au stagnat. Așa se face că nici acum, la 5 ani de la preluare, nu au fost finalizate. Având în vedere faptul că DNA a pus sechestru pe mai tot ce avea Iorgu, nu e exclus ca printre bunurile indisponibilizate să se numere și MHC-urile din Bistrița-Năsăud. 

4920 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro