Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  35 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



BISTRIȚA: Se anunță un sfârșit de săptămână plin de evenimente

23/03/2018 09:17:10 Ioana BRADEA  
Va fi un sfârșit de săptămână complicat, la Bistrița, căci avem de participat la o mulțime de evenimente deosebite: concert extraordinar, astă-seară la Sinagogă, Târgul de Paști al sașilor care începe mâine, lansarea primei monografii a Palatului Culturii, Bistritzer Burg Dog Show, Marșul pentru viață și evenimente dedicate Orei pământului:

Vineri, 23 martie, de la ora 19:00, la Sinagogă revin Analia Selis, alături de ceilalți membri ai grupului ArgEnTango – violoncelistul Răzvan Suma, pianistul Mariano Castro, bandoneonistul Omar Massa și violonistul Rafael Butaru. Vor propune publicului din Bistrița o întâlnire cu tangoul argentinian tradițional, într-un concert extraordinar destinat susținerii fundației HOSPICE Casa Speranței – singura care oferă servicii gratuite de îngrijire paliativă bolnavilor incurabili din România.

Sâmbătă, 24 martie, de la ora 10:00, în Sala Mare de Şedinţe a Primăriei Bistriţa are loc conferinţa „Asistenţa Socială în cei 100 de ani de la Marea Unire” organizată cu ocazia „Zilelor Asistenţei Sociale”. La această întâlnire sunt invitați reprezentanţi ai Serviciilor Sociale din cele 103 municipii din România.

Tot sâmbătă, începând cu orele 9:30 și duminică de la ora 10:30 – Asociația Chinologică Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bistrița organizează în Heidenfeld, Bistritzer Burg DOG SHOW – eveniment canin cu participare națională și internațională. Invitați vor fi arbitrii Cristian Ștefănescu RO), Papp Vasile (RO), Molnar Zsolt (RO), Călin Mărgineanu (RO), Lejla Alic (Bosnia), Georgy Onishchenko (Ukraina), Anatoli Zhuk (Belarus), Pero Bozhinovski (Macedonia) și Piskay Vladimir (Slovacia). Toate informațiile necesare și înscrierile online se găsesc pe site-ul www.ach-bn.ro sau AICI.

Primăria Municipiului Bistriţa, Palatul Culturii Bistriţa, Forumul Democrat German Bistriţa şi Biserica Evanghelică Bistriţa vă invită sâmbătă 24 martie, la ediţia din acest an a Târgului de Paşti - Ostermarkt 2018. Evenimentul debutează la ora 12:00, cu Parada portului popular (traseu Biserica Evanghelică - Palatul Culturii), deschiderea oficială, rugăciunea ecumenică și un program artistic în cadrul căruia vor evolua Muzica militară a garnizoanei Bistrița, Orchestra profesionistă a Palatului Culturii Bistrița, ansambluri de dansuri săsești de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița, Palatul Culturii Bistrița și „Korona” din Brașov – alături de ansamblul de dansuri săsești din Sibiu, ansamblul de dansuri șvăbești „Doruri sătmărene” din Satu Mare, Ansamblul de dansuri săsești „Goldregen” din Reghin, Corul „Edelweiss” din Câmpulung Moldovenesc și Fanfara din Rodna.

Sâmbătă, 24 martie, de la ora 16:00, bistrițenii sunt invitați să ia parte la „Marșul pentru viață” – eveniment la care participă creștini din toate confesiunile religioase convinși că viața este cel mai mare dar al lui Dumnezeu față de oameni, care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei persoane (fiinţe) nevinovate, care nu se poate apăra. Locul de întâlnire este curtea Protopopiatului Ortodox Bistrița, iar traseul pe care îl vor urma participanții este Pietonalul Liviu Rebreanu - strada Gheorghe Șincai - Bulevardul Independenței, până la Biserica „Sfânta Ana” unde va avea loc o slujbă de pomenire pentru toți copiii nenăscuți.

Prima monografie culturală din Bistriţa va fi lansată tot sâmbătă, 24 martie, ora 17:00, în sala de coregrafie „Corneliu Botoș” a Palatului Culturii Bistrița. La 120 de ani de la înfiinţarea Casei de Cultură Bistriţa s-a constituit un colectiv redacţional a cărui întâlnire a avut loc în urmă cu doi ani la Biblioteca Centrului Documentar al Palatului Culturii. Istoria activităţilor culturale, sub coordonarea managerului, prof. dr. Dorel Cosma, a fost elaborată de un colectiv format din Vasile Jimboreanu, Hans Franchy, Zorin Diaconescu, Elena M. Cîmpan, Menuţ Maximinian, Doris Cosma și Alexandru Cristian Miloş. Invitați speciali în cadrul evenimentului: scriitorul Cornel Udrea, Cluj, scriitorul Ioan Radu Văcărescu, președinte filiala Sibiu a Uniunii Scriitorilor Români, scriitorul Marica Valentin, Târgu Mureș, profesor și critic literar - Antonia Bodea, Cluj.

Seara se va încheia cu evenimente dedicate Orei Pământului: sâmbătă, 24 martie, la ora 20:00 începe Spectacolul gulguţelor (voluntarii Asociaţiei „Cercetaşii bistriţeni” vor amplasa lampioane luminoase în Zona pietonală „L.Rebreanu”), de la ora 20:30 iluminatul public în oraș se întrerupe timp de o oră, iar activitățile continuă cu evenimente ecologice, un tur ciclist „Connect2Earth” pe traseul Piaţa Centrală – str. Gh. Şincai – Bulevardul Independenţei - sens giratoriu Kaufland – Bulevardul Independenţei – str. Gării – Bulevardul Republicii - str. B. Şt. Delavrancea – Str. Dornei – Piaţa Centrală la care participă și ambasadorii mobilităţii durabile din Bistriţa: Matei Moisil și Levente Ianosi.

Nu va lipsi nici spectacolul de sunet și lumină asigurat de trupa THE BOULEVARD ACOUSTIC și Trupa SIRIUS, la ora 21:30 urmând să aibă loc momentul final al serii – aprinderea luminilor.

3272 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro