Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  35 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul

27/03/2018 21:11:57 Bianca SARA  
De două săptămâni, Vasile Mihalcia, un militar de 35 de ani din Batalionul 812 Infanterie, se află în Afganistan, unde a cerut să meargă, deși și la ultima misiune în teatrul de operații și-a pus viața în pericol. Militarul face aceste sacrificii pentru a putea să strângă bani să-și facă bine micuțul de trei ani și jumătate.

Vasile Mihalcia are 35 de ani, este din Piatra Neamț și de mai bine de un deceniu este militar în cadrul Batalionului 812 din Bistrița. Acesta este căsătorit cu o maramureșeancă de 29 de ani, cu care are trei copii: o fată de 10 ani și doi băieți de 3 ani și respectiv un an și jumătate.

În anul 2014, acesta a fost în prima sa misiune în Afganistan, unde și-a văzut moartea cu ochii. În data de 8 august, în timpul executării unei misiuni de patrulare, vehiculul în care se afla acesta a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat.

În urma deflagrației, vehiculul serios avariat a fost proiectat într-un canal de irigații, apa năvălind în camera de luptă și amenințând viețile militarilor care erau năuciți de suflul exploziei. Deși a fost afectat și el de explozie, Vasile Mihalcia a avut prezență de spirit și și-a scos doi dintre colegi din capcana morții, înainte ca apa să inunde vehiculul.

Pentru meritele sale, Vasile Mihalcia a fost declarat „Omul anului în forțele terestre în anul 2014”, la secțiunea Credință și Altruism. La scurt timp după ce s-a întors din misiune se năștea cel de-al doilea copil al său, Darius.

Din cauza unor complicații la naștere, micuțul asfixiindu-se cu cordonul ombilical, băiețelul a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică, paralizie cerebrală și epilepsie. Au urmat drumuri lungi prin toată țara în căutarea unui tratament care să îl ajute pe Darius să ducă o viață normală.

Toate economiile familiei au mers pe tratamente. Familia Mihalcia a ajuns pentru tratament la Cluj, Sibiu, Oradea sau București. Cei doi soți ar vrea să ajungă la un medic în Germania sau Statele Unite, care să confirme diagnosticul celui mic și să îi recomande tratamente care să dea rezultate mai bune și mai vizibile decât terapiile pe care le urmează în prezent copilul. Investigațiile, drumul până la specialiștii din străinătate, confirmarea diagnosticelor și recomandarea unor terapii și tratamente costă câteva zeci de mii de euro, bani de care familia nu dispune.

La cei trei ani ai săi, Darius nu reușește să stea în fund, decât pe spate sau pe burtă, nu vorbește, nu poate prinde obiecte în mâini și mestecă cu dificultate. Cu toate acestea, fața micuțului se înseninează când își vede mama și îți zâmbește sincer atunci când îi vorbești și te joci cu el.

„Noi suntem conștienți că el nu o să fie niciodată un copil normal. Nu o să se recupereze 100% niciodată, dar am vrea să fie independent, să facă anumite chestii singur, să nu depindă mereu de noi. Până acum noi ne-am străduit să facem pentru el tot ce s-a putut din economiile noastre, dar acestea se cam termină”, mărturisește mama copiilor.

De multe ori, sarcina de a se juca și a avea grijă de David îi revine fetiței de 10 ani a cuplului, care este ca o a doua mamă pentru David și frățiorul său de un an și jumătate.

„Noi știm că are o șansă. Așteptările noastre sunt ca o clinică, un doctor să ne spună că pot face ceva pentru copilul nostru. Soțul este plecat în Afganistan, el a plecat chiar pentru a-l putea ajuta pe Darius. Am o fetiță de 10 ani care mă ajută foarte mult. Ea zice că este ca o a doua mămică pentru copii. Stă cu ei în casă până îmi fac treaba, se joacă foarte mult cu ei”, povestește Alis Mihalcia.

În ciuda problemelor de sănătate ale lui Darius, Vasile și-a luat inima în dinți și a mai solicitat să participe la o a doua misiune în Afganistan. Acesta se află în Afganistan de două săptămâni. Una dintre responsabilitățile sale este aceea de a securiza principala cale de acces în Baza Militară de la Kandahar.

Emoționat peste măsură, militarul recunoaște că a mers în Afganistan tocmai pentru a-și ajuta copilul și a putea suporta măcar o parte din investigațiile și tratamentul necesare. Întrebat ce ar vrea să găsească peste 6 luni când se întoarce acasă, Vasile Mihalcia spune:

„Aș vrea să pot să-l ajut pe Darius să treacă peste această suferință pe care o are. Perioada aceasta tot greul cade pe soție. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat și fetiței mele Patricia, care este ca o a doua mamă pentru băieții mei. Vreau să îi transmit un mesaj lui Darius: Tati este aici pentru tine și cu siguranță ne vom face auziți”.

Primii care s-au mobilizat pentru a ajuta familia Mihalcia au fost cei de la Liga Militarilor Profesioniști, care a făcut publică postarea vinerea trecută. În nici o zi postarea s-a viralizat, iar după 2-3 zile deja apăreau primii bani în conturile lui Vasile Mihalcia, care însoțeau postarea. Puteți ajuta familia Mihalcia donând într-unul din conturile lui Vasile Mihalcia:

Pentru RON: RO49 RZBR 0000 0600 2006 3282
 
Pentru EURO: RO92 RZBR 0000 0600 2006 3284
 

 
24778 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro