Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  73 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Nu ratați AZI, în Bistrița...!

26/03/2018 08:44:48 Ioana BRADEA  
O inedită expoziție dedicată „căilor ferate spectaculoase din România” se deschide azi, la Muzeul Județean din Bistrița, pentru doar câteva zile, în timp ce la Bibliotecă au loc câteva evenimente ,iar la Liceul Tehnologic Agricol se deschide Piața de semințe libere:

În mediateca Bibliotecii Județene „George Coșbuc” va fi vizionat azi, de la ora 9:00, filmul „Die Stadtglocken – Clopotele orașului”, în cadrul unui eveniment care cuprinde și o conferință pe tema „Explorând istoria cetății” – în clubul cultural Coșbook, proiect coordonat de profesorul Silviu Onciu la care participă elevii Colegiului Național „Liviu Rebreanu”.

Tot la Bibliotecă, de la ora 11:30, se derulează proiectul „Cartea, sănătate pentru suflet și pentru minte” – un concurs de lectură având drept motto „Gustul poveștilor”, la care participă elevii Școlii Gimnaziale „Teodor Cotuțiu” din Dumbrăvița.

Mâine, 27 martie, de la ora 10:00, în cadrul aceluiași proiect Mediateca instituției va găzdui o proiecție de film pentru copii, iar de la ora 12:00 are loc lansarea revistei „Mugurași de Țibleș”. Proiectul este coordonat de Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene, profesoara Voichița Țermure, directoarea Școlii gimnaziale din Spermezeu și preotul Doru Constantin Zaharie, din parohia ortodoxă română „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Hălmăsău, invitată fiind și profesoara Adriana Ramona Salak, inspector la Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud.

La Liceul Tehnologic Agricol se desfășoară azi, 26 martie 2018, începând cu ora 11:00, prima ediție a Pieței de Semințe Libere. Semințe de Comunitate, organizată în parteneriat cu Asociația Ruralis. Este un eveniment ne-comercial (nu se vinde și nu se cumpără nimic), în care organizatorii exersează prețuirea semințelor libere și „fără preț” - neprețuite. Intrarea este liberă, iar programul cuprinde:

  • schimburi de semințe (inclusiv bulbi, butași etc) din surplus, cu sursa de proveniență și metodele de îngrijire cât mai transparente - încurajându-se promovarea soiurilor locale, tradiționale;
  • discuții cu oameni minunați și pasionați din Bistrița și din județul Bistrița-Năsăud, prieteni vechi, prieteni noi, cu proiecte și idei ce ne aduc mai aproape de natură și de suflet, despre permacultură, lanțuri alimentare scurte,
  • întâlniri cu mici producători de hrană sănătoasă, biodiversitate și dezvoltare durabilă prietenoasă cu natura.
  • discuții despre cine suntem și mai ales - de ce facem ce facem!

Sub egida Complexului Muzeal Bistrița Năsăud, cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița, DAR Association în parteneriat cu Cenafer Instruire Feroviară și Muzeul CFR, propun publicului bistrițean o expoziție de fotografie și machete cu trenulețe funcționale.

Este prima expoziție dedicată „căilor ferate spectaculoase din România” pe care o organizăm. Vernisajul va avea loc luni 26 martie la ora 13:00, iar elevii bistrițeni și profesorii lor aflați în Săptămâna Altfel sunt invitați și așteptați cu drag, pentru a descoperi, în această expoziție, o pagină de istorie tehnică, dar și frumusețea naturii sau a traseelor feroviare spectaculoase din județul lor. Biletul costa 10 lei, iar programările se fac la telefonul 0740.01.59.97 - muzeograf Alina Lehaci.

1557 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro