Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001070 31
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  195 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cultură


E o bucurie să dăm Cezarului, ce-i al Cezarului

21/12/2013 11:09:40 Ioana BRADEA  
 
Începând de azi, Galeria Arcade 24 găzduieşte o expoziţie jubiliară care cuprinde cele mai frumoase creaţii ale artiştilor bistriţeni vernisate ieri seară, într-o atmosferă încărcată de emoţii, cuvinte frumoase, personalităţi culturale, politicieni, oameni de afaceri şi admiratori ai artiştilor – consideraţi un grup de sorginte sacră.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Dacă noi am uitat, vin străinii să ne înveţe cum să iubim satul autentic românesc

16/12/2013 21:14:17 Ioana BRADEA  
 
Spre surprinderea unora, deşi este un irlandez romano-catolic şi nu are de gând să-şi schimbe religia, Peter Hurley a admis că ortodoxia cuprinde esenţa spiritualităţii creştine. „Simt că nu mă păcălesc, ţintele acestei cărţi sunt foarte înalte” a remarcat Ioan Pintea despre volumul „Drumul crucilor”, lansat azi la Biblioteca Judeţeană.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Din premiu în premiu, ca albinele din floare-n floare

16/12/2013 09:16:24 Ioana BRADEA  
 
Concursul Naţional de Literatură „Ioan Slavici” din Cluj-Napoca şi-a premiat ieri, într-o atmosferă de gală, câştigătorii iar printre laureaţi s-a numărat şi scriitoarea Mariana Irimia, din Bistriţa, care s-a prezentat în competiţie cu fragmente din romanul „Jocul şobolanului alb”!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Marin Barbu: Într-un spectacol coregrafic reușit, prima e muzica, apoi costumul și la urmă dansul!

16/12/2013 01:40:48 Claudia ANDRON  
 
După ce a lucrat intens la noile costume de scenă ale Ansamblului Profesionist ”Mureșul” din Târgu-Mureș, Virginia Linul a fost invitată la premiera unui spectacol unic, pus în scenă recent de Marin Barbu. La final, maestrul coregraf a acordat un interviu pentru Bistrițeanul.ro. AFLĂ când va veni în Bistrița-Năsăud cu un spectacol de înaltă clasă:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Vino cu mine, ştiu exact unde mergem! Avem întâlnire cu poetul Dan Sociu...!

11/12/2013 09:03:20 Ioana BRADEA  
 
Consiliul Judeţean şi Centrul judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, vă invită azi, de la ora 18, în Plan B Cafe la o întâlnire cu poetul Dan Sociu şi lansarea ultimului său volum. Dan Sociu a fost invitat de laureata premiului Nobel, Herta Muller, la Literaturfestival Berlin iar Mircea Cărtărescu l-a recomandat pentru o bursă Akademie Solitude.
citește tot articolul [ 0 comentarii

De mâine, Biblioteca Judeţeană intră în era digitală!

10/12/2013 10:42:40 Ioana BRADEA  
 
“Am investit mult, dar trebuia s-o facem! Trăim totuşi în secolul XXI, iar Biblioteca Judeţeană trebuia racordată la necesităţile timpurilor noastre” a explicat pentru Bistriţeanul.ro Ioan Pintea, managerul Bibliotecii Judeţene care de mâine implementează serviciul de împrumut electronic al cărţilor. Şi permisele vor putea fie eliberate electronic.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Lecţia despre Holocaust, la Biblioteca Judeţeană

10/12/2013 08:47:00 Ioana BRADEA  
 
Pe un ger de îngheaţă şi pietrele în Bistriţa, cultura funcţionează brici: mâine, de la ora 17.00, sunt programate două evenimente culturale deosebite – unul la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” şi unul la Casa cărţii „N. Steinhardt” din Piaţa Mihai Eminescu.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Sfântul Nicolae din Bistriţa îşi aşteaptă restaurarea la Muzeul Judeţean

06/12/2013 18:19:31 Ioana BRADEA  
 
Pentru bistriţenii din vechime, Sfântul Nicolae avea o semnificaţie aparte! Era atât de preţuit încât locuitorii vechiului burg au cerut să fie sculptat şi amplasat pe muchia nord-vestică a Turnului Bisericii Evanghelice (spre Strada Gheorghe Şincai), sub balconul turnului. Acum statuia originală se află într-un depozit al Muzeului Judeţean...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Dar de cărți, la Biblioteca Județeană George Coșbuc, în Ajun de Sfântul Nicolae

06/12/2013 16:06:42  
 
Pe blogul personal, “Vasile Dâncu & friends”, sociologul Vasile Sebastian Dâncu îşi invita cititorii la Biblioteca Judeţeană “George Coşbuc” Bistriţa-Năsăud cu emoţia şi căldura ce-l caracterizează: “Părintele Ioan Pintea de la Bistrița mi-a făcut o surpriză pentru Ajunul Sfântului Nicolae: m-a invitat să vorbesc despre cărți...."
citește tot articolul [ 0 comentarii

Florin Săsărman și fiul său, Ionuț, i-au colindat pe românii din Spania

04/12/2013 10:11:00  
 
Artistul Florin Săsărman împreună cu fiul său, Ionuț, se află în această perioadă în Spania, unde a fost invitat să îi colinde pe românii aflați departe de case.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Desfătare maximă în acest weekend, în Runcu Salvei...!

03/12/2013 09:19:43 Ioana BRADEA  
 
Satul cât o fărâmă de veşnicie, satul care a visat că pleacă-n lume cu ajutorul cărţilor, satul cu haiduci şi ceteraşi de legendă, cu poeţi care au uimit lumea literelor româneşti, satul în care trăieşte ultima femeie care mai ştie să facă opinci – Runcu Salvei – vă pofteşte în acest weekend la un chef de pomină...!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Şobolanul alb i-a adus încă un premiu!

02/12/2013 10:09:19 Ioana BRADEA  
 
Scriitoarea bistriţeană Mariana Irimia a participat cu volumul „Jocul şobolanului alb” la prima ediţie a concursului internaţional „Vis de toamnă”, organizat de Societatea Culturală Apollon şi revista de cultură, artă şi civilizaţie cu acelaşi nume. Romanul i-a impresionat pe membrii juriului care i-au acordat scriitoarei din Bistriţa premiul III.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Concert extraordinar de manele pe ritmuri de jazz, la "Liviu Rebreanu"!

30/11/2013 19:42:06 Ioana BRADEA  
 
Certificate de excelenţă, cărţi şi câte un plic – „nu foarte gros, dar suficient pentru a oferi un pic de relaxare literară”, după cum a remarcat Dorel Cosma, directorul Centrului Municipal de Cultură. Acestea au fost distincţiile oferite câştigătorilor. Senzaţia serii: Relu Balkan şi combinaţiile lui spectaculoase între jazz şi muzica ţigănească!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Colocviile “Liviu Rebreanu” – diversitate şi bogăţie ideatică

29/11/2013 08:18:57  
 
Colocviile „Liviu Rebreanu”, ajunse la ediţia XXXI, au adus la Bistriţa o seamă de invitaţi de onoare care au discutat despre excepţionala moştenire lăsată de academicienii Năsăudului, despre dimensiunea spirituală a personalităţii lui Rebreanu, care spunea “Credinţa este izvorul sufletului meu” dar şi despre actualitatea scriitorului bistriţean.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Florin Săsărman şi-a trimis chitara în Spania, la colindat

23/11/2013 22:31:21 Ioana BRADEA  
 
Seria recitalurilor extraordinare de la Bistriţa Folk a fost deschisă de Alex Filip şi Florin Săsărman care a recunoscut în faţa publicului că -şi va susţine recitalul pe o chitară de împrumut: “Mi-am trimis chitara printr-un curier, spre Spania, căci săptămâna viitoare eu împreună cu fiul meu, Mihai, vom susţine acolo 3 sau 4 concerte...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

Bistriţa, măcar o dată pe an, capitala muzicii folk!

23/11/2013 21:30:30 Ioana BRADEA  
 
Primele colinde au răsunat magic astă seară, pe scena teatrului de vară de pe pietonal, în ultima seară a Festivalului Bistriţa Folk, în perfect acord cu probele de lumini de pe Dornei, unde se puneau la încercare instalaţiile ce vor fi aprinse de sărbătorile de iarnă. Marele trofeu Bistriţa Folk a fost “suflat” de o bucureşteancă de 23 de ani.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Prea buni, prea ca la ţară...! Folkul bistriţean se întoarce şi se răzbună!

22/11/2013 21:48:39 Ioana BRADEA  
 
4 tineri interpreţi şi 4 grupuri folk din Botoşani, Alba Iulia, Bistriţa, Fălticeni, Cluj-Napoca, Bucureşti şi Prundu Bârgăului au urcat astă-seară pe scena Sinagogii – încercând să convingă publicul şi juriul că merită marele premiu al Festivalului. Emoţii mari – inspiraţie mică, după buget...!
citește tot articolul [ 0 comentarii

CADOU...! Bistriţa Folk a debutat cu lansarea unui album de excepţie

22/11/2013 20:40:18 Ioana BRADEA  
 
Festivalul concurs Bistriţa Folk a început astă seară la Sinagogă cu lansarea unui album eveniment, “probabil cel mai “de negăsit” album al folkului clasic românesc” spune Florin Săsărman, iniţiatorul festivalului. Prin amabilitatea organizatorilor, cel mai norocos cititor Bistriţeanul.ro poate obţine gratuit acest album cu autograful autoarei!
citește tot articolul [ 0 comentarii

INTERVIUL DE VINERI. Cristina Bugnar: “Sunt obişnuită cu premiile, dar...”

22/11/2013 16:36:39 Ioana BRADEA  
 
Este tânără şi frumoasă, e din Tiha Bârgăului şi studiază canto clasic la Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj. A câştigat marele trofeu al Festivalului de folclor “Pană de Păun” aşa că la picioarele ei se întinde o carieră muzicală strălucită. “Pile? Nu cred că e cazul într-un asemenea concurs” spune Cristina.
citește tot articolul [ 0 comentarii

De astăzi, o expoziţie senzuală şi provocatoare la Galeriile Arcade 24!

22/11/2013 08:50:09 Ioana BRADEA  
 
“Între sacru şi senzual” este titlul unei expoziţii inaugurate aseară, la Galeria Arcade 24 din Piaţa Centrală. Artistul Cristian Ianza, “o adevărată punte între culturi”, autor a nu mai puţin de 78 de expoziţii personale şi peste 200 de expoziţii colective la doar 55 de ani – a recunoscut că de multă vreme îşi dorea să expună la Bistriţa.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Între sacru şi senzual, alunecă umbra

20/11/2013 09:35:26 Ioana BRADEA  
 
Plămădeşte, frământă, dă viaţă. A ales ceramica pentru că îi oferea complexitatea necesară formei, culorii şi decorativului, convins fiind că şi un orb ar putea “vedea” ceea ce a creat. Mâine, de la ora 18.00, la Galeria Arcade 24 – expoziţia de sculptură şi ceramică “Între sacru şi senzual” semnată de Cristian Sergiu Ianza.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Seară specială de lieduri joi, la Sinagogă

19/11/2013 08:35:51 Cristina MILEA  
 
Nu e cazul să vă faceţi program pentru joi seara! Sinagoga din Bistriţa va găzdui de la ora 19.00, o seară specială de lieduri pe versurile unor poeţi celebri precum Shakespeare, Baudelaire, Tolstoi sau Puşkin! Concertul este susţinut de Bianca Manoleanu (soprană) care va fi acompaniată de Remus Manoleanu (pian).
citește tot articolul [ 0 comentarii

"Prezenta la Bistrita folk este ca un debut pentru mine", spune cantautoarea Adriana Ausc

18/11/2013 16:06:45  
 
Adriana Ausch va canta la Centrul Multicultural Sinagoga din Bistrita vineri, 22 noiembrie, in cadrul primei zile a festivalului “Bistrita folk”, ocazie cu care isi va lansa albumul “Calul albastru”, produs in premiera in Romania, de Societatea de Concerte Bistrita.
citește tot articolul [ 0 comentarii

O hrubă, un templu, o mască a disperării...

17/11/2013 10:09:56 Ioana BRADEA  
 
“Pariurile sportive sunt un pretext. Putea fi vorba de viciile sau hobbiurile oricui, împinse la extrem” a povestit Cristian Ardelean, tânărul scriitor bistriţean de 24 de ani care şi-a lansat ieri seară volumul de debut “Agenţia”. “Este masca unui urlet, masca unei crunte disperări...” a explicat Vasile Filip, fostul diriginte al scriitorului.
citește tot articolul [ 0 comentarii

De la bordel şi cârciumă, la rang de simbol naţional...!

16/11/2013 09:34:20 Ioana BRADEA  
 
Nu avea nici măcar 4 clase, era foarte săracă dar şi răpitor de frumoasă, cânta dumnezeieşte melodii prea des întâlnite prin cârciumi sau bordeluri, a fost “condamnată” ca fiind vocea unui regim totalitar şi despotic care a ţinut-o în braţe – dar în final a ajuns un simbol naţional...! Deci, se poate...:)
citește tot articolul [ 0 comentarii

Jocuri de noroc, pariuri, adrenalină, hazard! Doar astăzi, la Bistriţa!

16/11/2013 08:45:36 Ioana BRADEA  
 
În miezul unui oraş nedeterminat (care ar putea prea bine să fie Bistriţa!) un tînăr profesor de franceză încearcă să câştige nişte bani în plus, prin intermediul pariurilor. Lovit de şansă după descoperirea unor ponturi excentrice, tînărul descoperă că viaţa palpitantă a jocurilor de noroc oferă pasiune şi adrenalină. Dar niciodată stabilitate...!
citește tot articolul [ 0 comentarii

INTERVIUL DE VINERI: Mariana Irimia: “Scriu doar ce-mi place, când îmi place, cât îmi place. Punct. Scriu doar cât îmi convine...”

15/11/2013 17:48:03 Ioana BRADEA  
 
A câştigat marele premiu la Concursul Naţional de Proză „Mihail Sadoveanu” din Iaşi, recunoaşte că acest premiu i-a adus şi bani şi popularitate dar că succesul, în viziunea sa, intervine abia după un milion de exemplare vândute dintr-o carte. „Din egoism pur, nu dau socoteală nimănui pentru ceea ce scriu” afirmă romanciera Mariana Irimia.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Cel mai mare teolog român va fi celebrat marţi la Bistriţa!

15/11/2013 10:30:06 Ioana BRADEA  
 
“Este cu siguranţă cel mai mare teolog ortodox contemporan. Pe măsură ce va fi tradusă în limbile occidentale, opera lui se va afirma ca una din creaţiile majore ale gândirii creştine din a doua jumatate a secolului nostru” scria Olivier Clement despre părintele Dumitru Stăniloae. Săptămâna viitoare, două conferinţe extraordinare la Bistriţa!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Muzică pe săturate în aceste zile la Sinagogă!

13/11/2013 09:11:20 Ioana BRADEA  
 
Festivalul Noiembrie Muzical a debutat ieri la Sinagoga din Bistriţa şi cuprinde în fiecare zi a săptămânii concerte de muzică clasică susţinute de muzicieni din Germania, Ungaria, Slovenia, Olanda, Elveţia, Argentina şi România.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Şi nevăzătorii merită o şansă la cultură în Bistriţa

10/11/2013 10:18:24 Ioana BRADEA  
 
Cartea altfel”. Acces la cultură pentru nevăzători – este numele proiectului care va fi prezentat mâine, mâine, de la ora 17.00, la Biblioteca „George Coşbuc” din Bistriţa, cu prilejul întâlnirii cititorilor nevăzători cu scriitorul Radu Sergiu Ruba. Marţi, la Năsăud, Simpozionul „Martiriu şi Sfinţenie – 250”, cu participarea IPS Andrei Andreicuţ.
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro