Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  240 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Florin Săsărman și fiul său, Ionuț, i-au colindat pe românii din Spania

04/12/2013 10:11:00  
Artistul Florin Săsărman împreună cu fiul său, Ionuț, se află în această perioadă în Spania, unde a fost invitat să îi colinde pe românii aflați departe de case.

În localitatea Villarobledo din centrul Spaniei și în împrejurimile acesteia locuiesc câteva mii de români, majoritatea lucrând în viticultură, zona fiind recunoscută pentru vinurile  alese produse aici.

În urma cu doi ani în localitate s-a stabilit și familia preotului Daniel Constantin Cucul, acesta având binecuvântarea Preasfintițului Timotei, episcopul ortodox roman al Spaniei și Portugaliei pentru păstorirea comunității românilor ortodocși din parohia Villarobledo.

De atunci, odată cu dezvoltarea acesteia, și viața culturală a românilor din acest orașel de 30 de  mii de locuitori a cunoscut o adevărată însuflețire, datorită soției preotului, Adelina Maria Cucul, care se străduieste să îi țină aproape pe conaționalii săi prin  organizarea de activități culturale în special în preajma sărbătorilor creștin-ortodoxe și a celor naționale. Cum s-a întâmplat și la începutul acestei săptămâni, când la Villarobledo a fost invitat să susțină o seara de colinde românești bistrițeanul Florin Săsărman, însoțit de fiul său, Ionuț, iar copiii și tinerii talentați din comunitatea românească au întregit seara atât cu colinde tradiționale, cât și cu câteva cântece naționale românești, pentru a fi marcată, astfel, și Ziua Națională a României.

La spectacol au participat circa 250 de oameni, astfel de evenimente atrăgând cel mai mare număr de români, concertul de colinde de Crăciun fiind acum la ediția a treia. Câțiva dintre copiii care au cântat și recitat în spectacol fiind îmbrăcați în straie populare românești foarte frumoase.

Cel mai grăitor exemplu l-a dat însăși preoteasa Adelina Maria Cucul, originară din localitatea Săsarm, care nu scapă nici un prilej de a îmbrăca frumosul său costum popular, marca Virginia Linul, mai ales ca și Florin Săsărman a îmbrăcat pentru concertul sau de colinde o cămașă confecționată de artista din Salva.

“Aflându-ne  în mijlocul acestei comunități de mai bine de doi ani”, spune Adelina Maria Cucul, „am descoperit familii  de români în care părinții lucrează foarte mult și au puțin timp la dispoziție  pentru educarea în spiritul culturii române a copiilor, aflați într-un evident  și necesar proces de asimilare a culturii spaniole.  Încerc să umplu acest gol în educația copiilor români, atât prin întâlnirile interactive săptămânale cu ei, cât și prin diferitele  evenimente culturale pe care le organizăm cu ocazia sărbătorilor românești. Nu scap niciodată ocazia  să îmbrac  costumul tradițional din zona Năsăudului la astfel de evenimente și faptul că și alții îmi urmează exemplu mă face să mă simt ca acasă.  Așteptăm cu drag Sfintele Sărbători ale Nașterii Domnului pentru a merge la colindat cu copilașii, așa cum am făcut și anul trecut. Astfel, românii au parte de un Crăciun românesc și aici, în Spania”.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro