Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  128 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



E o bucurie să dăm Cezarului, ce-i al Cezarului

21/12/2013 11:09:40 Ioana BRADEA  
Începând de azi, Galeria Arcade 24 găzduieşte o expoziţie jubiliară care cuprinde cele mai frumoase creaţii ale artiştilor bistriţeni vernisate ieri seară, într-o atmosferă încărcată de emoţii, cuvinte frumoase, personalităţi culturale, politicieni, oameni de afaceri şi admiratori ai artiştilor – consideraţi un grup de sorginte sacră.

Chiar dacă suntem un oraş mic, putem rivaliza cu marile oraşe şi capitale culturale” a spus ieri seară Radu Moldovan, preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, adăugând că este o bucurie să dea Cezarului ce-i al Cezarului şi să-şi manifeste recunoştinţa faţă de artiştii bistriţeni care au făcut mari servicii judeţului.

De 25 de ani în această galerie se manifestă constant un nucleu de excelenţă şi performanţă artistică, un adevărat model de exigenţă şi consecvenţă pentru mine ca animator cultural” a spus şi Gavril Ţărmure, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură – în timp ce Radu Boroianu, secretar de stat la Ministerul Culturii a remarcat că artiştii bistriţeni nu sunt striviţi de niciun alt centru cultural, că valoarea lor a fost deja confirmată pe plan internaţional iar complexul provincial nu trebuie să mai existe la Bistriţa, cu o asemenea galerie de artă ajunsă la 25 de ani de neîntreruptă activitate.

Prozatorul Alexandru Vlad, proaspăt laureat al Premiului Academiei Române pentru Literatură în acest an a fost unul dintre cei prezenţi la vernisajul de inaugurare şi acum 25 de ani, în martie 1988, şi a ţinut să remarce extraordinara evoluţie a galeriei şi artiştilor.

Eu sunt norocosul şi privilegiatul care vine de 25 de ani la Bistriţa şi se bucură de comunitatea aleasă de artişti care există aici” a mai spus Alexandru Vlad.

Poetul Ion Mureşan, şi el un oaspete şi un vizitator frecvent al Galeriei Arcade 24 – laureat al Academiei Române pentru poezie anul trecut – a povestit că de regulă, arta uneşte oamenii şi dezbină artiştii, însă la Bistriţa – arta uneşte artiştii şi dezbină stilurile artistice.

Ne întâlneam o mulţime de scriitori, pictori, sculptori, filozofi, poeţi, medici iar întâlnirile noastre erau o încercare de a nu ne rata destinul. Sau poate doar un fel de amăgire că nu ne ratăm destinul” a spus şi criticul Oliv Mircea, vizibil emoţionat, cu lacrimi în ochi şi vocea gâtuită de emoţie.

Surpriza serii – după lansarea unui impresionant album jubiliar „O singură viaţă” şi a unui calendar 2014 cuprinzând fotografii ale operelor şi mici biografii ale artiştilor bistriţeni – a sosit tot din partea lui Oliv Mircea care a pus la dispoziţia publicului un film document al primei expoziţii care a fost vernisată în 1988, de Andrei Pleşu, în galeria UAP din Piaţa Centrală.

Emoţionaţi şi nostalgici – artiştii bistriţeni au privit filmul minute în şir, minunându-se şi recunoscându-se în imaginile alb-negru care-i înfăţişau – tineri, rebeli, senini, frumoşi, aflaţi la început de carieră artistică...

3241 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro