Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001013 2
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  19 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Editorial


EDITORIAL: Bolile capitalismului românesc

05/02/2017 16:41:00  
 
Discuţia despre oraşe vivavible trebuie să aibă o prefaţă despre patologiile sistemului nostru socio-economic moştenit din anii '90. Una din popularele teze ale gândirii critice a anilor nouăzeci era că România este prinsă în multiple decalaje pentru că nu este o ţară destul de elitistă.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Mamă, tată, ați făcut o proastă! Nu înțeleg țara asta, nu pot să tac. Nu mi-ar fi mai bine, m-aș sufoca...

01/02/2017 19:16:36 Claudia ANDRON  
 
Lupt astăzi să supraviețuiesc în țara mea. Să trăiesc cu principiile în care am fost educată. Nu pot să tac. Nu știu să mint. Atât sunt de proastă, încât nu mă știu nici preface. Oi fi defectă. Încerc să înțeleg „majoritatea”. Nu pot, deși m-am străduit. Înțeleg doar că și ei se luptă să trăiască cu ale lor... valori. Pe care eu nu le înțeleg.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Oraşe în care să vrei să trăieşti (1)

22/01/2017 15:19:38  
 
Viitorul este urban. Nu mai rămâne nici o îndoială. Însă dacă aş fi bistriţean m-ar preocupa faptul că viitorul aparţine oraşelor gigant, care absorb ca un aspirator populaţia activă din jur.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Puterea inutilă a exemplului... Rugaţi-vă să nu vă ardă casa. Şi dacă vă arde, să se întâmple în Runcu Salvei, județul Bistrița-Năsăud!

18/01/2017 18:19:36  
 
Am fost și eu acasă de sărbători, la Runcu Salvei, ca orice om în căutarea copilăriei pierdute. Un sat din Țara Năsăudului unde pământul este atât de slab, încât comuniștii au renunțat să îl colectivizeze. Pământ rău cu oameni buni și o să vă spun de ce - scrie George Vasile Dâncu, impresionat de un eveniment.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Cum v-ați bătut joc de un concert caritabil al Binelui și NU ați virat banii în contul Adrianei Buzan. Chiar nu aveți frică de Dumnezeu?

06/12/2016 15:57:45 Claudia ANDRON  
 
Atâta dezamăgire câtă am trăit astăzi nu am trăit într-o viață. De ce?! De ce v-ați bate joc de un om bolnav? De ce v-ați juca cu zilele lui? De ce ați lua de proști sute de oameni de bine din orașul ăsta? De ce vă spuneți oameni ai Domnului? Chiar nu vă e frică de Dumnezeu?
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Politicienii bistrițeni bifează încă o campanie electorală amorțită și învechită

03/12/2016 13:10:00  
 
Campania electorală este aproape terminată, falnicii candidați ai județului nostru, unii mai vechi, alții mai noi, se avântă în lupta pentru locurile călduțe din Parlament. Facebook colcăie de poze din sate uitate de lume, sate care au apărut brusc pe hartă - odată cu campania electorală. Vedem primarii, care nu demult au luptat și ei cu îndârjire.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Lebedele mute din Consiliul Județean fac cam o sută de lei pe minut. Nu gândesc, nu muncesc, nici măcar nu vorbesc!

29/11/2016 21:20:09 Ana ȘTEFĂNEL  
 
EDITORIAL: Ședințele lunare ale Consiliului Județean Bistrița-Năsăud parcă sunt o cursă. Cu cât se termină mai repede, cu atât mai bine. Aproape niciun consilier nu deschide gura, toți votează „pentru”. De ce să se obosească? Oricum merg acasă cu aproximativ 800 lei/ședință.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Domnule Emil Iugan, faceți un gest de onoare și reparați-le onoarea! Refuzați titlul!

29/11/2016 13:21:35 Claudia ANDRON  
 
Județul ăsta are vreo 300.000 de cetățeni. Cu mai multă sau mai puțină onoare. Conform DEX, onoare presupune integritate morală, probitate, corectitudine, demnitate, cinste. Greu să fii de onoare mai ales în ziua de astăzi, nu? Ce te faci când Consiliul Județean duce în derizoriu importanța unei distincții de onoare? Apelezi la onoare!
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Ultima lecție pe care ne-a predat-o Crina, profesoara de religie. Puteți face minuni! I-ați dăruit un an de viață

26/11/2016 22:53:37 Claudia ANDRON  
 
În urmă cu un an, Roxana Lăpuște, șefa majoretelor din oraș, mă căuta să ajutăm cu o campanie umanitară o profesoară de religie cu doi copii mici, bolnavă de cancer. Așa am cunoscut-o pe Crina Cârcu. Era într-o stare extrem de gravă. Nu am crezut că prinde concertul caritabil de Crăciun. A mai trăit un an. Datorită vouă!
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Incompetența și corupția ucid mai departe. Zi de zi. În ciuda tragediei de la Colectiv ...

30/10/2016 17:14:59 Claudia ANDRON  
 
Un an de la #colectiv, de la ziua în care mă uitam la știri și mintea nu putea să accepte că s-ar putea întâmpla așa ceva. Jur, am crezut că m-am trezit din somn și visez, că nu poate exista așa ceva...
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Boala nu iartă pe nimeni, nici pe bogați, nici pe săraci. Familia lui Cristian nu are bani, dar m-a îmbogățit peste noapte

29/10/2016 12:01:21 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Acum două zile l-am vizitat pentru a treia oară pe Cristian Nagy, băiețelul de cinci anișori din Livezile diagnosticat cu cancer cerebral în 2014. În mai puțin de 24 de ore ați reușit să adunați peste 8000 lei pentru Cristi, dar ce mi-a dat el mie e neprețuit.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Tradițional, ne place să fim prostiți de politicieni o dată la patru ani

26/10/2016 12:33:02 Claudia ANDRON  
 
Cu ce ni se va schimba nouă viața dacă în Constituție se definește familia ca uniunea dintre un bărbat și o femeie? De ce am susține un politician care rezolvă o problemă care nu există? Vrem o viață mai bună, sănătate, educație, salarii și pensii mari și ne-am aprins de la nimic. Ne apărăm familia când nu a atacat-o nimeni. Manipulare ordinară!
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Pentru că „licitație” și pentru că „proști”!

26/10/2016 11:26:56 Adrian SOLCAN  
 
Umilința suferită de noi ca țară la târgul internațional de produse agroalimentare de la Paris este greu de exprimat în cuvinte, iar aruncatul pisicii din curtea Guvernului în cea a firmei care trebuia să se ocupe de stand nu face decât să ne înjosească și mai mult pe noi toți care avem anumite așteptări de la conducătorii noștri.
citește tot articolul [ 0 comentarii

De ce avem nevoie de consilii locale?

20/10/2016 10:13:35 Adrian SOLCAN  
 
Administrația publică din România se zbate precum un pește pe uscat încercând să se „profesionalizeze”, „dezvolte” și să „crească”. Politicienii și guvernanții vorbesc despre „restructurare”, „descentralizare”,„eficiență” și „eficacitate”. Dar noi, cei din fața ghișeului vedem aceleași fețe triste...
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Vestita sintagmă doctor in impostura n-a ajuns la urechile politicienilor bistrițeni. Fără jenă, au deschis anul universitar

03/10/2016 19:18:36 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Care e legătura dintre politicieni și mediul academic (sfânt, pentru mine) în România la ora actuală? Vă spun eu! PLAGIATUL, #doctorinimpostura, asta e singura legătură astăzi, în acest moment. A ajuns mesajul la politicienii bistrițeni? Se pare că nu. Astăzi s-au prezentat cu dezinvoltură la deschiderea anului universitar.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Hai, că asta-i de geniu! În Consiliul Local Bistrița s-a votat subvenția pe prostie. Să fim veseli! Ca să nu fim triști...

30/09/2016 09:07:13 Claudia ANDRON  
 
Subvenția pe prostie în administrație s-a inventat la Bistrița. Autoritățile încheie prost un contract pentru ridicarea gunoiului, cel cu Vitalia, bistrițenii ajung să plătească un superpreț la Supercom și diferența de preț e... subvenție. Adică eroarea, eșecul în administrație se subvenționează. Să ne bucurăm! Tot noi facem cinste.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Mi-am pierdut iar încrederea în polițiștii din IPJ BN! N-au scăpat de vechile metehne. Trist. Și revoltător

09/09/2016 15:29:52 Claudia ANDRON  
 
Am crezut, sincer, că polițiștii bistrițeni sunt alții după scandalul imens care a băgat IPJ BN în rahat maxim la sfârșitul anului 2014, când aflam, printre altele, că erau maeștrii ”aranjării” accidentelor. Vise! Sunt aceiași. Nu ai cum să-i schimbi. Le curg „aranjamentele” prin sânge. Acționează din instinct. Cu măiestrie și precizie.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Au votat până le-a dat la calcul! Ședința Consiliului Local Bistrița - o mare făcătură

01/09/2016 21:05:08 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Ședința extraordinară a Consiliului Local a fost chiar extraordinară! N-am mai văzut așa ceva! Au votat de câte ori au vrut, nimeni n-a înțeles nimic, probabil nici măcar ei, consilierii... Clasicele replici acide, dar lipsite de conținut și apoi votul „pentru”. Probabil nici ei nu au mai înțeles dacă a trecut proiectul sau nu.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Consiliul Județean, nota 4! Mergeți acasă și faceți-vă temele! “Dumnezeu vă vede!”

01/09/2016 19:30:11 Claudia ANDRON  
 
Ședința de Consiliu Județean pe tema gunoiului. Prea multă politică. Prea multe discuții și împunsături. Prea mulți consilieri cu temele nefăcute. Prea mulți gata să spună „- Da, șefu'! Să trăiți! Cum ziceți! Noi votăm, nu gândim!. Cu vorbele se au, știu ce nu e bine. Nu știu însă și ce ar fi de făcut. Iar invocarea divinității… momentul sublim
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Niciunde prostia nu fu mai scumpă! Peste 40 de milioane de euro aruncați pe un proiect ECOLOGIC care… poluează. Noaptea minții!

29/08/2016 13:52:58 Claudia ANDRON  
 
N-a fost politician de calibru care să nu se dea mare și să ne explice superior ce minune de proiect era ăsta cu deșeurile. Ceva ce n-a văzut România. Unic. Pilot. Da’ cum se pozau toți, cum declarau, câtă mândrie. Și vai cum pute astăzi gunoiul din proiectul ECOLOGIC care poluează. PD-L a pregătit cartoful fierbinte, PSD l-a luat și s-a fript.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Aventura VITALIA – faza scoaterii gunoiului de sub preș

22/08/2016 10:06:57  
 
Acum, când orașul și județul nostru riscă să fie îngropate în gunoaie, cred că trebuie să ne punem mintea la contribuție și să vedem cu ieșim din aceasta situație. Numai un idiot stă pe margine și se uită cum cade drobul de sare în capul copilului său!
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Marți scot gunoiul la poartă. Doamne ferește să nu-l ridice!

18/08/2016 19:54:46 Claudia ANDRON  
 
Chiar nu mă miră deznodământul colectării gunoiului cu Vitalia. Era previzibil. Am spus de la început că nu erau pregătiți. Au venit, nu aveau cu ce, nu aveau cu cine, așa că nu aveau cum. Mă miră însă că nimeni nu a prevăzut o clauză prin care să ‎nu ne lase ăștia cu gunoiul în drum. Și eu în gunoi nu stau. Și nici nu știu cum să fac mai puțin.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Stăpânii jurnalismului, englezii, au blufat cu bistrițeni. Rușinică!

11/08/2016 16:45:17 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Reportajul Sky News cu actori bistrițeni merită văzut de către orice jurnalist. Pentru că e o lecție bună de cum să NU faci presă. E o lecție bună și pentru cititorii care înghit în neștiință tot ce li se pune pe tavă, iar apoi sar imaginar din fotoliul comod că presa nu își face treaba. Se zice că orice regulă poate fi încălcată. Nici chiar așa.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Călătoare în poveste

02/08/2016 08:46:47  
 
Cora Muntean, jurnalist și formator, a fost prezentă la Festivalul Usturoiului, în Ținutul Contelui Dracula și a rămas impresionată de echipa unită pe care a văzut-o acolo, dar și de locul special în care s-a aflat. VEZI ce a scris Cora Muntean pe pagina sa de Facebook despre festival:
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Țara asta are nevoie de curajoși nebuni ca și Andreica. De lași și fricoși e plină

16/07/2016 13:24:36 Claudia ANDRON  
 
Țara te vrea laș. Și fricos. Decât capabil de un act de curaj, mai bine fricos și laș. E fără risc și sănătos. În țara asta e un mare act de bărbăție chiar și să-ți faci meseria. Noroc că au mai rămas câțiva nebuni frumoși care înfruntă infractorii cu un curaj nebun. Din fericire, cei curajoși au îngerii lor. Cineva, acolo Sus, îi iubește.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Sper că NU ați semnat petiția!

06/07/2016 16:26:22 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Colegiul Național „Liviu Rebreanu", Colegiul Național „Andrei Mureșanu", Colegiul Național „George Coșbuc". Sunt doar câteva dintre liceele din Bistrița-Năsăud de renume, licee care au dat oameni de geniu într-o multitudine de domenii. Sunt extrem de mândră de școlile noastre, așa că sper că nu ați semnat petiția.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Fă ce face politicianul! Urmărește-l, bagă-l în mașină, du-l la Poliție!

18/06/2016 19:43:31 Claudia ANDRON  
 
Ori suntem golani, ori suntem domni și doamne cu principii în țara asta! Că speța-i simplă. S-au întâlnit în trafic doi. Un el și o ea. El, politician. Ea, o doamnă. Din păcate, amândoi erau români. Și pe la noi, unele ne sunt principiile și cu totul altele acțiunile. Condamnăm violența când e vorba de alții. Când ne convine nouă, e bună. Nu e!
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Tupeu de borfaș!

14/06/2016 13:40:14 Adrian LINCA  
 
Cupa României la minifotbal a adunat în jur de 1000 de spectatori la finala de la Baza Raoul, oameni cu dor de fotbal. Printre ei, dar nu din aceeași categorie, a apărut și primarul Ovidiu Crețu, cu tupeu, ca acum o lună la handbal, când s-a prezentat la ultimul meci, deși nu venise tot campionatul.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: De ce nu poate performa marele PNL?

12/06/2016 13:52:04  
 
Potrivit rezultatului votului exprimat la alegerile locale din 5 iunie 2016 avem două partide mari: PSD și PNL, care au obținut un scor electoral de peste 30 %. Celelalte partide, care au obținut sub 10 % din voturi, mai mult au încurcat decât au descurcat ițele politicii din România.
citește tot articolul [ 0 comentarii

EDITORIAL: Mărimea contează? Avem parte de cel mai mare eveniment sportiv din Bistrița tuturor timpurilor?

08/06/2016 17:25:04 Adrian LINCA  
 
Cupa României la minifotbal se vrea a fi cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodată în Bistrița. Așa e promovat peste tot, așa îl recomandă și Primăria, care pune umărul la finanțarea lui. Numai că e un pic deplasat și exagerat să zici așa ceva, poate chiar umilitor pentru un oraș unde se organizează competiții sportive de peste 100 de ani.
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro