Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  86 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



EDITORIAL: Boala nu iartă pe nimeni, nici pe bogați, nici pe săraci. Familia lui Cristian nu are bani, dar m-a îmbogățit peste noapte

29/10/2016 12:01:21 Ana ȘTEFĂNEL  
Acum două zile l-am vizitat pentru a treia oară pe Cristian Nagy, băiețelul de cinci anișori din Livezile diagnosticat cu cancer cerebral în 2014. În mai puțin de 24 de ore ați reușit să adunați peste 8000 lei pentru Cristi, dar ce mi-a dat el mie e neprețuit.

26 octombrie. L-am întâlnit prima dată într-o căsuță în construcții din Livezile.

 

Încă de la început, mama lui Cristi, o femeie modestă care mi-a fost dragă din prima secundă, s-a scuzat că au noroi în curte și că ne vom murdări. Am intrat și am văzut doi băieți cam de aceeași vârstă care alergau prin casă. Mă așteptam să văd un copil în pat, să simt miros de om bolnav și în camera lui să fie un aer închis, amar… prevestitor. Nici vorbă. Cristi alerga prin casă după Marius, frățiorul lui. Nu mi-am dat seama care este copilul bolnav, așa că am întrebat-o pe Adriana, mama lui. 

 

De acolo a început totul. Operații la doar trei anișori, multă durere, frica de oameni și prea puțină speranță. Adriana a apelat la noi disperată, avea la dispoziție mai puțin de două săptămâni să strângă cei 4000 lei necesari pentru operația din 6 noiembrie.

 

4000 lei

 

Doar atât cerea mama disperată, de doar 4000 lei avea nevoie Cristi ca să primească șansa de a trăi, șansa de a bucura cu ochii lui albaștri căsuța din Livezile. Când mi-a spus că are nevoie de o mașinuță mi s-a rupt sufletul, căci aflasem cu câteva minute înainte ce nevoi are el de fapt. Am plecat din casa lui Cristi cu inima strânsă, căci nu știam dacă vom reuși sau nu să ajutăm familia să strângă banii.

 

27 octombrie, dimineața. Telefoanele sunau în redacție și speranța licărea de undeva de după un colțișor întunecat. Am sunat-o pe Adriana și i-am spus să se liniștească pentru că oamenii se interesează de situația ei și sunt șanse mari să o ajute. Ea plănuia deja să-și vândă căsuța. 

 

Apoi, „anonimul” nostru a intrat în birou. Nu am înțeles cine e și ce vrea, dar când a lăsat 4000 lei pe biroul meu și a început să mă întrebe despre situația lui Cristi nu știu dacă am reușit să îngaim fraze coerente. L-am asigurat doar că banii vor ajunge acolo unde trebuie și cât de repede am putut am pornit spre Livezile. 

 

Am intrat, am povestit puțin cu Cristi și i-am spus mamei că i-am adus o bucurie. Nu aveam nimic în mână în afară de geantă și nu înțelegea ce i-am adus. Fără să mai aștept, (cred că femeia aceea a așteptat, sperat și răbdat prea mult) i-am spus: „V-am adus 4000 lei pentru operația lui Cristi”. S-a îndepărtat de mine, s-a sprijinit de mobila din bucurie și a spus: „Nu știu dacă să plâng, să urlu sau să râd”. L-a luat pe Cristi în brațe și i-a spus: „Cristian, ai primit încă o șansă”. Am uitat de faptul că jurnalistul nu trebuie să se implice emoțional în subiecte, am uitat că noi trebuie să reflectăm lumea așa cum e ea, fără emoții, cu cât mai puțin subiectivism. Am uitat de tot și am luat-o în brațe. Am simțit cum plânge de ușurare și am simțit cât de mult a suferit, cum s-a rugat și cum rugăciunile i-au fost ascultate. Cristian nu înțelegea, însă tensiunea din casă probabil că a resimțit-o și el și mi-a spus: „Mulțumesc! Să mai vii pe la noi!”. I-am promis că mă întorc și asta am și făcut după câteva ore.

 

Doi tineri, membri PSD, au reușit să adune și ei 4000 lei pe care i-au dus personal lui Cristian. Adriana, mama lui, era deja șocată și nu mai realiza ce i se întâmplă. Cristian a acceptat rapid să facă o poză cu băieții, semn că simțea că suntem acolo să îl ajutăm. Am rugat-o să mă mai sune să îmi spună cum se simte Cristi, iar cuvintele ei din nou m-au șocat: „Te sun când iese Cristian din operație, pe tine te sun prima dată”. Cred că atât de multă durere, atât de mult chin, doar suflete nobile ca cele ale Adrianei au putut îndura, dar bucuria speranței a fost pe măsura tristeții și a disperării din ultimii doi ani.

 

Cred că fiecare dintre noi suntem făcuți din bucățele de suflet şi în drumul nostru tot mai lăsăm câte una. 

O părticică din sufletul meu a rămas la Cristi, un băiețel de 5 ani din Livezile, diagnosticat cu cancer cerebral. În 6 noiembrie este programat la cea de-a treia operație la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, operație pe care părinții lui o vor plăti cu 4000 lei, bani pe care i-au adunat în mai puțin de 24 de ore.

 

Cristi, mulțumesc pentru lecție!

 

(Foto: Gigi Puica)

10109 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro